Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2015 - Anul XX, nr. 52 (5864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nici o schimbare

Minerii de la Crucea continuă greva. Azi e a patra zi de protest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ortacii de la mina de uraniu de la Crucea intră astăzi în a patra zi de protest. Până în prezent revendicările lor nu şi-au găsit rezolvarea, deşi ministrul Energiei, Andrei Gerea, le-a transmis că depune toate diligenţele pentru a pune în practică protocolul încheiat în luna ianuarie 2015, la precedenta grevă a minerilor din judeţul Suceava.

În timp ce la Bucureşti se caută soluţii, demisiile în cadrul CNU curg una după alta. Prima a fost cea a directorului general al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), fostul primar din Vatra Dornei Ioan Moraru.

Gestul său a fost urmat la scurt timp de Constantin Proboteanu, directorul sucursalei Crucea a CNU.

Acesta a arătat că demisia sa este una de onoare. „Am fost în imposibilitatea de a rezolva problemele salariale ridicate de oameni, aşa încât este o chestiune de morală şi verticalitate să renunţ la funcţie. Nu am reuşit să rezolv problemele ridicate de salariaţi şi pentru că nu am pârghiile legale, dar sper să se găsească resurse pentru a ieşi din acest impas”, a declarat Constantin Proboteanu.

După greva spontană de cinci zile din ianuarie, soldată cu un armistiţiu pe termen scurt, minerii au obţinut respectarea Contractului Colectiv de Muncă, în sensul că nivelul de salarizare ar fi trebuit să plece de la salariul minim pe economie urmând a fi înmulţit cu 1,5 şi mai apoi cu 1,4, adică un spor de 40% pentru muncă în condiţii grele în subteran.

Şi cel de-al doilea punct care se referă la veniturile minerilor a fost acceptat, astfel încât acestora trebuia să le fie respectată grila de salarizare şi grupa de muncă în subteran.

Totuşi, nici una din revendicările puse pe hârtie şi asumate la vremea respectivă de ministrul Andrei Gerea nu şi-a găsit rezolvarea în practică, motiv pentru care minerii au declanşat o nouă grevă spontană, care a dus la blocarea în subteran a circa 300 de ortaci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minerii de la Crucea continuă greva. Azi e a patra zi de protest.
 Vizualizări articol: 1796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Minerii de la Crucea continuă greva. Azi e a patra zi de protest2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei