Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2015 - Anul XX, nr. 44 (5856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La proba de limba română

O clasă de 20 de elevi a întârziat la simularea evaluării naţionale din cauza poleiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de elevi de clasa a VIII-a au întârziat, din cauza poleiului, la proba de limba română din cadrul simulării evaluării naţionale. Pentru cei 20 de elevi de la şcoala din Lipcina, Ulma, testarea a început mai târziu şi s-a încheiat după două ore, aşa cum prevede legislaţia. Toţi cei 20 de elevi erau transportaţi la unitatea de învăţământ cu microbuzul şcolar.

De cealaltă parte, alţi 446 de elevi au spus „pas” acestei testări, 7.488 fiind prezenţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, insp. Mariana Drumea, „94,35% au fost prezenţi la examinare, aceasta fiind susţinută în 167 de şcoli din judeţ”.

Testarea a început la ora 9.00 şi s-a încheiat la ora 11.00, elevii având de rezolvat două subiecte, dintre care unul de gramatică şi altul de literatură.

La subiectul I, aceştia au primit doina populară ”Foaie verde fir mohor”, pe baza căreia au avut de rezolvat o serie de cerinţe - de notat câte un antonim pentru câteva cuvinte, de explicat rolul cratimei, de transcris câte o comparație și un epitet, de menționat rima, măsura și semnificația unor versuri, etc. Tot la primul subiect, elevii au avut de redactat în 150-200 de cuvinte o compunere în care să motiveze apartenența la specie a doinei populare ”Foaie verde fir mohor”.

La subiectul al II-lea, elevii au primit un text preluat din ediția online a ziarului Adevărul - ”Cum se păstrează printre vilele din comuna bistrițeană Maieru unul dintre cele mai vechi obiceiuri de Sânziene”, de Bianca Sara. Ulterior, elevii au avut de răspuns la șase întrebări. La ultimul punct, examinaţii au avut de redactat în 80-150 de cuvinte o scurtă narațiune în care să relateze o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zi de vară.

 

Astăzi are loc simularea la proba de matematică

Marţi, elevii vor fi testaţi la matematică, iar miercuri, la limba maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi afişate în data de 6 martie. Notele obţinute pot fi trecute în catalog doar la cererea elevului, acestea urmând să fie analizate la nivelul fiecărei unităţi şcolare în care s-au desfăşurat testările, prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Acolo unde este cazul, şcolile vor trebui să adopte măsuri pentru îmbunătăţirea rezultatelor.

Potrivit insp. Mariana Drumea, simulările sunt organizate în sălile de examen unde sunt camere video, iar supravegherea se realizează de câtedoi profesori de altă specialitate decât cea de examen.

Cât priveşte simularea bacalaureatului, în cazul elevilor de clasa a XI-a, disciplinele la care se organizează testare sunt: limba română, limba maternă (unde este cazul), matematică sau istorie.  

Disciplinele la care se organizează simulari la clasa a XII-a sunt: limba română, limba maternă, matematică sau istorie (în funcţie de profilul clasei) şi fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie (proba la alegere a profilului şi specializării). Elevii dintr-a XI-a şi a XII-a vor fi testaţi în perioada 2-6 martie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O clasă de 20 de elevi a întârziat la simularea evaluării naţionale din cauza poleiului.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
O clasă de 20 de elevi a întârziat la simularea evaluării naţionale din cauza poleiului3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de cartofi Toate activitățile desfășurate în Lunea Curată au ca scop curățirea. Se spală foarte bine toate vasele ți ustensilele cu care s-au preparat până atunci „mâncăruri de dulce”. Nu scapă din această curățenie generală nici... Citeşte