Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2015 - Anul XX, nr. 44 (5856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Referat DNA

Florin Sinescu - Săvel Botezatu, istoricul unei relaţii nefaste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Relaţia pe linie profesională care a existat în ultimii doi ani şi jumătate între prefectul Florin Sinescu şi primarul din Udeşti, Săvel Botezatu, s-a dovedit una nefastă pentru ambele persoane. De la subiectul controversat al încetării mandatului lui Săvel Botezatu, pe care prefectul de Suceava l-a pus în aplicare abia la începutul acestui an, şi până la implicarea în acordarea de subvenţii de către APIA Suceava, toate contactele dintre cei doi aveau să le aducă numai necazuri. În timp ce prefectul Florin Sinescu a petrecut 24 de ore în arest preventiv, iar acum este cercetat în libertate sub control judiciar, primarul din Udeşti se află în arest preventiv de aproape trei luni, iar toate încercările sale de a căpăta un regim mai puţin restrictiv s-au dovedit ineficiente. Referatul cu propunerea de arestare a prefectului de Suceava cuprinde mărturii şi detalii ale acestei relaţii cu urmări nefericite pentru prefect şi primar.

 

Ce spune secretarul comunei Udeşti

Unul dintre martorii care au dat declaraţii în dosar este secretarul comunei Udeşti, Vasile Cristinel Plăcintă. Acesta a menţionat că devenise ca un ghimpe pentru Săvel Botezatu, motiv pentru care i s-a cerut să demisioneze. În plus, Plăcintă mai invocă şi faptul că primarul din Udeşti l-ar fi sprijinit pe prefectul Sinescu în achiziţionarea unui autoturism, aspect care nu se bazează însă pe probe concrete, ci doar pe zvonuri.

„Precizez că Botezatu Săvel Viorel, de câte ori era în discuţie la şedinţele Consiliului Local Udeşti faptul că se află în conflict de interese, afirma faţă de toţi consilierii că lui nu o să-i facă nimeni nimic, dând de înţeles că are relaţii sus puse, fiind cumătru cu preşedintele Consiliului Judeţean, Nechifor Ioan Cătălin, cumătrul său fiind cel care l-a ajutat să fie prefect pe Sinescu Florin. Precizez faptul că pentru primarul Botezatu Săvel Viorel eram ca un ghimpe şi dorea cu orice preţ să mă îndepărteze pentru a-şi putea duce la îndeplinire activităţile ilegale, însă nu avea susţinere de sus. Chiar după alegerile din iunie 2012, primarul Botezatu Săvel m-a chemat la el în birou şi mi-a spus să-mi dau demisia deoarece nu poate lucra cu mine, pentru că eu spun tot timpul NU la ilegalităţile pe care dorea el să le facă. În octombrie 2012 am fost chemat pentru prima dată de Sinescu Florin la biroul lui şi mi-a spus că primarul de la Udeşti face presiuni asupra lui să-mi găsească un alt loc de muncă deoarece nu poate lucra cu mine. M-am simţit umilit când am auzit acestea de la Sinescu Florin, după 16 ani de activitate la Primăria Udeşti. Acesta îmi găsise deja un alt loc de muncă, propunându-mi să mă mut la Primăria Moara tot ca şi secretar. În primă fază nu am dat nici un răspuns, însă după ce m-am gândit şi mi-am dat seama că se poate şi mai rău, am acceptat acest post, însă nu cunosc care au fost cauzele pentru care nu am mai fost mutat, rămânând tot la Primăria Udeşti”, a arătat secretarul Vasile Cristinel Plăcintă.

 

„Botezatu Săvel ţipa la prefect şi îl ameninţa că dacă îl dă afară îi arată el lui”

În referatul cu propunerea de arestare preventivă a prefectului de Suceava este invocat şi un eveniment din luna martie a anului 2013. Un martor din cadrul Palatului Administrativ Suceava a povestit că Săvel Botezatu îl lua de sus pe prefect şi nu ar fi ezitat să-l ameninţe.

„În luna martie 2013, pe când eram angajat ca şef serviciu administrativ la Consiliul Judeţean Suceava, am auzit gălăgie la etajul 2, unde este situată Instituţia Prefectului. Ajungând la etajul 2 al clădirii am observat că Botezatu Săvel ţipa la prefect şi îl ameninţa că dacă îl dă afară îi arată el lui. Cred că era vorba despre ANI şi prefectul i-a spus primarului că trebuie să-l dea afară din funcţia de primar. Pe holurile Prefecturii erau ieşiţi mai mulţi angajaţi pentru a vedea despre ce este vorba. Nu am stat la cearta dintre cei doi, având în vedere relaţiile mele cu Botezatu Săvel, care vede un duşman în mine, având în vedere faptul că am candidat la funcţia de primar la campania din 2012. Acesta mă ameninţa mereu încă din 2012, de când cumătrul său Nechifor Ioan Cătălin a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean a continuat ameninţările, afirmând că eu şi soţia mea nu vom mai avea serviciu niciodată în judeţul Suceava. Aceste ameninţări mi le spunea în faţă şi s-au materializat în sensul că am fost demis din funcţia de şef serviciu administrativ de la Consiliul Judeţean, în luna octombrie 2013. Am fost chemat atât de Nechifor Cătălin, cât şi de vicepreşedintele Alexandru Rădulescu, care mi-au spus că trebuie să plec. Apoi am fost chemat de Beldiman Mihaela - şef serviciu resurse umane şi Sârghi Doru - consilierul personal al lui Nechifor Cătălin, care mi-au spus la fel că trebuie să plec. Începând cu data de 31.10.2013 am început să lucrez la Primăria Rădăuţi, însă ca urmare a intervenţiilor lui Nechifor Cătălin şi Botezatu Săvel am fost dat afară şi de acolo, pe motiv că nu corespund studiilor, lucru care nu era real”, a arătat Mihai Moraru, fost primar al comunei Udeşti.

 

Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne spune că prefectul trebuia să-l elibereze din funcţie pe Săvel Botezatu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Suceava spun că prefectul nu a pus în aplicare, cu bună ştiinţă, ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Săvel Botezatu. În sprijinul acestei idei este adus un raport al Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne, întocmit la cererea procurorilor anticorupţie.

„Prefectul judeţului Suceava ar fi avut obligaţia să emită ordin de eliberare din funcţie a primarului comunei Udeşti, în temeiul art. 25 din Legea nr. 176/2010, şi să-l decadă pe acesta din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani, şi nicidecum să constate încetarea mandatului înainte de termen a acestuia, încetare care este reglementată de Legea nr. 215/2001, Legea nr. 393/2004 şi Legea nr. 161/2003, acte normative care nu prevăd această sancţiune disciplinară pentru conflictul de interese. Pe cale de consecinţă, apreciem, în sensul în care am înţeles să interpretăm art. 25 din Legea 176/2010, că prefectul judeţului Suceava, Sinescu Florin, nu şi-a respectat în totalitate atribuţiile prevăzute de lege, în sensul că nu a pus în executare Sentinţa civilă nr. 286/01.10.2012, prin care se menţin cele constatate de către ANI prin Raportul de Evaluare. De altfel, şi Curtea Constituţională a României, în Decizia nr. 108/2014 asupra cererii de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre autoritatea judecătorească (reprezentată de către Curtea de Apel Suceava) şi autoritatea executivă (reprezentată de către Guvernul României, prin prefectul Sinescu Florin), a menţionat faptul că problema nerespectării hotărârilor judecătoreşti este una extrem de gravă, în condiţiile în care executarea hotărârilor judecătoreşti reprezintă principiul fundamental al statului de drept”, sunt concluziile Corpului de Control al MAI.

 

„A adresat, de față cu prefectul, expresii amenințătoare la adresa celor două funcționare APIA Suceava”

Şi în ceea ce priveşte subvenţiile obţinute de Primăria Udeşti, şi mai apoi de Asociaţia Oadici, există declaraţii ale martorilor din care rezultă că Săvel Botezatu a pus presiune pe funcţionari ai APIA Suceava, respectiv pe directoarea de la acea vreme a instituţiei, Angela Coroleucă, şi pe o altă salariată, Nicoleta Cheler. O parte dintre ameninţări au fost directe, iar altele s-au consemnat chiar în biroul prefectului de Suceava, fără ca acesta să intervină pentru a-l tempera pe primarul din Udeşti.

„Prefectul Sinescu Florin a procedat la chemarea numitei Coroleucă Angela, director la APIA Suceava, și a numitei Cheler Nicoleta, șef serviciu MS-IT, la sediul Prefecturii, în biroul său, cu dosarul de subvenții al CL Udești, împrejurare în care le-a cerut explicații neoficiale celor două funcționare cu privire la dosarele de subvenţie APIA ale CL Udești şi cu privire la refuzul APIA de a efectua plata subvenției către Consiliul Local Udești, de față la discuții asistând și primarul Botezatu Săvel Viorel. Acesta a avut permisiunea prefectului de a interveni liber și brutal în timpul discuțiilor, adresând de față cu prefectul expresii amenințătoare la adresa celor două funcționare APIA Suceava, conduită din care rezultă clar intenția primarului Udești de a demonstra că este susținut în demersurile sale ilegale de factori politici”, se arată în referatul de arestare formulat de DNA faţă de prefectul Florin Sinescu.

 

„A fost (n.r. - Săvel Botezatu) coşmarul meu pe perioada celor trei ani”

La dosar există şi mărturia Angelei Coroleucă, directoarea de atunci a APIA Suceava. Aceasta a povestit cum a fost vizitată de Săvel Botezatu şi cum s-a derulat întâlnirea. O altă declaraţie îi aparţine Nicoletei Cheler, angajată a APIA Suceava.

„S-a prezentat domnul primar Botezatu Săvel Viorel, care a folosit un limbaj violent şi m-a ameninţat că trebuie să-i primesc dosarul. I-am explicat şi lui să sunt schimbări şi că nu se mai poate, ca în anii 2007-2009, la care acesta mi-a răspuns că îmi va demonstra că va primi bani de la APIA, iar eu i-am replicat că va primi bani dacă respectă legea. I-am indicat ordinul nr. 246/2008 cu modificările din anul 2010 şi lista cu documente care era obligat să le prezinte la depunerea dosarului. Tot atunci Botezatu Săvel Viorel mi-a spus că dacă aş fi angajata lui m-ar da afară. Atitudinea lui a manifestat-o în biroul nr. 4 în faţa colegilor mei... Botezatu Săvel Viorel m-a ameninţat de câteva ori (fiind coşmarul meu pe perioada celor trei ani)... În primăvara anului 2012, respectiv după căderea Guvernului Boc, am fost sunată de către Botezatu Săvel Viorel pe telefonul fix şi ameninţată din nou, spunându-mi că a ieşit soarele şi pe cărarea lui şi că îmi va demonstra că el va câştiga toţi banii pe care nu i-am dat, precum şi cei pe care îi va cere ulterior. Având în vedere că în vara anului 2012 au crescut amenințările şi presiunea la adresa mea din partea lui Botezatu Săvel Viorel, am trimis către APIA Central o copie a dosarului şi o adresă, prin care am cerut un punct de vedere privind gestionarea dosarului Udeşti”, a povestit Nicoleta Cheler. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Sinescu - Săvel Botezatu, istoricul unei relaţii nefaste.
 Vizualizări articol: 6423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Florin Sinescu - Săvel Botezatu, istoricul unei relaţii nefaste3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De-a baba oarba in Prefectura trimis de
(24 feb 2015, 12:08:13
Domnul prefect în faza de control judiciar nu are voie să intre în contact cu ceilalalţi inculpaţi şi nici cu martorii din dosar. Insă două persoane din Serviciul Juridic al Prefecturii sunt martori în dosarul penal ce îl vizează pe Florin Sinescu.Acum sigur ca sunt mai multe solutii prin care prefectul poate sa evite subalternele.Ar putea juca de-a baba oarba.In felul acesta prefectul va fi legat la ochi si nu-si va vedea subalternele.De asemenea ar putea juca prinsa.Domnul prefect numara pana la 100,ele se ascund prin birouri si asa trec 8 ore repede.Mai e varianta sa se travesteasca.S-ar putea travesti in Elena Udrea,sau in Ponta sau in cel mai rau caz in Brad Pitt.
1.1  RE: De-a baba oarba in Prefectura trimis de
(24 feb 2015, 12:41:30
sau ar putea desfășura, dimpreună cu cuconițele acelea, un „joc de societate” ce amintește de ultimul număr de iluzionism a lu' Iozefini:
cică,
la ultima reprezentație a lui Iozefini, acesta invită pe scenă o Duamnă MILFă din public, pe post de asistent la scamatoria ce urmează să o fackă.
O sucește pe cucoană la stânga-mprejur și o apleacă înspre înainte, în inconfundabila poziție ... căpriță.
Apoi, PE CALE DE CONSECINȚĂ, ... HÂȚ cu dânsa-ntrânsa.
După asemenea neobrăzat acțiune, o întreabă Iozefini pe purisanca (asistent de voie, de nevoie):
„- Duamnă, nu simțiți că aveți ... un deget în kur?” *
„- Ba da.” răspunde MILFa.
„- Ei bine, aceasta este o iluzie. Uitați cele zece degete ale mele!” spune Iozefini, arătându-i mâinile.
------
* pentru astă mojicie, rog să mă scuze mămucile, măicuțele, mimozele, ciufutele, neciufulitele și nescărmănatele care-și închipuie că situl Monitorului e totuna cu Ateneul Român sau Academia Română.
2.   O noapte de cosmar in arestul politiei trimis de
(24 feb 2015, 12:16:24
Aseara vecinul meu Costica,politist de meserie,ma cheama la un pahar de vin.Bai Radule ,ce-am patit aseara nu o doresc nici dusmanilor mei.Ai vazut filmul "O noapte la muzeu"?Ei eu am patit-o mai rau azi noapte.Da ce-ai patit Costica?Eram de servici azi noapte.am inceput sa fac rondul pe la arestati.Deodata am auzit un urlet sinistru."Sunt celebru,scoate-ma de aici!!!!!!!!.M-am speriat Radule.Zic cine dracu urla noaptea la 3.Din nou"Sunt celebru,scoate-ma de aici!!!!!!!!Cand ma uit mai bine cine crezi ca era?Prefectu frate,a cedat psihic.Dar asta nu e nimic.Dupa o juma de ceas iar aud un urlet:"Vreau sutienul inapoi!!!".Ptiu drace ,mi-am facut semnul crucii si am incercat sa ma calmez.
3.   Compasiunea sutienului trimis de
(24 feb 2015, 12:25:24
*Catalin Botezatu a mai croit niste chiloti (adica i-a rupt in spate)si acuma privea la televizor.O vede pe Elena udrea cum povesteste ca gardienii i-au luat sutienul.Catalin Botezatu plange.Biata fata ce a patit?Dar totusi sunt invidios pe ea.Eu cand am fost la puscarie de ce mi-au lasat sutienul???
*Varujan Vosganian e in parlament si urmareste povestea Elenei Udrea.Incepe sa planga.Mai aprinde niste mir si tamaie.I-auzi frate,au lasat-o fara sutien.In semn de protest si in semn de solidaritate cu Elena,de maine vin la parlament fara sutien.
4.   Oferta de nerefuzat trimis de
(24 feb 2015, 12:38:01
Agentia turistica DNA va ofera un sejur de neuitat in arestul politiei.Cazare in conditii exceptionale in celula proaspat tapetata.WC turcesc si dus cu opritor la picior.Aparatura de uscare a parului moderna(deschideti geamul si usa simultan).Mentionam ca designul celulei a fost creat de Elena udrea.Mancare bio all inclusive(fasole si orez cu bobul oval).Vedere la strada printre gratii.Nu trebuie sa va inscrieti d-voastra si nici nu platiti transportul.Va aducem noi gratis .Oferta exceptionala:este singura locatie unde puteti ramane cu sutienele.Daca constatati ca nu mai puteti suporta luxul exorbitant si mancarea prea sofisticata puteti striga:Sunt corupt,nu ma scoateti de aici!!!!!!
5.   DNA loveste naprasnic trimis de
(24 feb 2015, 12:40:14
"Intr-o zi melcul aude ca DNA-ul se afla in padure si confisca totul. Se pune melcul pe fuga si tot fugand se intalneste cu ursul.
- Dar ce tot fugi melcule asa?
- Pai tu n-ai auzit, e DNA-ul pe aici si confisca tot?
- Pai si ce treaba ai tu cu ei?
- Pai eu casa, nevasta mea casa, fiul meu casa.
Auzind ursul o ia si el la fuga. Tot fugind se intalneste cu strutul.
- Dar ce tot fugi ursule asa?
- Pai tu nu stii e DNA-ul pe aici si confisca tot? Si apoi eu blana, nevasta mea blana, fiul meu blana...
Auzind strutul o ia si el la fuga. Tot fugind intalneste maimuta.
- Ce tot fugi strutule asa?
- Pai nu stii ca e DNA-ul in padure si confisca tot?
- Pai si tu ce treaba ai?
- Pai eu traiesc pe picior mare, nevasta mea pe picior mare, fiul meu pe picior mare.
Maimuta cand aude o ia la fuga si ea. Dupa 50m se opreste si zice:
- Dar ce fug asa? eu in fundu gol, nevasta mea in fundu gol, fiul meu in fundu gol..ce sa-mi ia?"
6.   Cine urmeaza??? trimis de
(24 feb 2015, 12:49:15
De data asta nu e vorba de DNA,ci de Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Suceava . Inspectoratul Scolar Judeţean (ISJ) a depus o sesizare care vizează dispariţia unor materiale de construcţie aflate în custodia Nil Construct încă din anul 2008, în valoare de 1,43 miliarde de lei vechi.Cine este patronul firmei Nil Construct aflata in faliment?Nimeni altul decat Ilie Nita vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava.
7.   Comentariu trimis de
(24 feb 2015, 15:25:01
RADUCU , incepe sa-mi incolteasca o banuiala , privind informatiile tale uneori veridice , bancurile mai ales cu politisti . NU e sigur dar sunt pe aproape . ASA-I ???????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de cartofi Toate activitățile desfășurate în Lunea Curată au ca scop curățirea. Se spală foarte bine toate vasele ți ustensilele cu care s-au preparat până atunci „mâncăruri de dulce”. Nu scapă din această curățenie generală nici... Citeşte