Google
 
sâmbătă, 21 feb 2015 - Anul XX, nr. 42 (5854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,689 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1126 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În cătuşe

Update: Prefectul Sinescu şi primarul din Brodina, cercetaţi sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sâmbătă seara, în jurul orei 19.15, Tribunalul Suceava a decis că prefectul judeţului, Florin Sinescu şi primarul din Brodina, Vasile Melen, pot fi cercetaţi în stare de libertate. Magistraţii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA dar, totuşi, au dispus măsura controlului judiciar pentru ambii inculpaţi. În sarcina prefectului de Suceava au fost reţinute patru infracţiuni şi s-a decis măsura controlului judiciar, respectiv trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi uzurparea calităţilor oficiale. Pentru primarul din Brodina au fost reţinute toate cele trei infracţiuni pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă.

Prezent în sala de judecată, prefectul Florin Sinescu a contestat deja măsura controlului judiciar, o soluţie definitivă urmând să fie luată zilele viitoare de către Curtea de Apel Suceava.

Instanţa nu le-a interzis celor doi să-şi exercite atribuţiile pe care le au prin natura funcţiilor pe care le ocupă, astfel încât se pot întoarce de luni la serviciu. Li s-a impus, însă, ca o condiţie obligatorie, să nu ia legătura cu martorii din dosar. 

 

Prefectul Florin Sinescu şi primarul din Brodina, Vasile Melen, reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DNA Suceava

 

Ieri după-amiază, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au emis o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore pe numele prefectului Florin Sinescu. Acesta este acuzat de comiterea a opt fapte penale, dintre care cele mai multe, cinci la număr, sunt pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Tot pentru 24 de ore a fost reţinut şi Vasile Viorel Melen, primarul comunei Brodina, acuzat de comiterea a trei infracţiuni, respectiv abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz în serviciu şi conflict de interese.

Până să se ajungă la reţinere, anchetatorii au descins la locuinţa din municipiul Suceava a prefectului Florin Sinescu, dar şi la biroul acestuia din incinta Prefecturii Suceava. Percheziţii au avut loc în alte două birouri din sediul Prefecturii Suceava, precum şi în trei locaţii din comuna Brodina. Mai exact, este vorba de cele trei puncte de lucru ale societăţii Forest Brod, două din Falcău şi una din Brodina. Forest Brod este firma care a aparţinut primarului Vasile Viorel Melen, dar la care a renunţat după ce a fost ales primar, în iunie 2012.

În ceea ce-l priveşte pe Florin Sinescu, acesta a fost prezent atât la percheziţiile de la locuinţa sa, cât şi la cele efectuate în biroul de la Prefectura Suceava. Prefectul nu a dorit să comenteze acuzaţiile care i s-au adus de procurori.

 

Trei dintre infracţiunile de abuz în serviciu sunt în legătură cu Săvel Botezatu

Din cele cinci infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, trei vizează activităţi care au legătură cu primarul din Udeşti, Săvel Botezatu. Prima acuzaţie adusă lui Florin Sinescu este aceea că nu a emis ordinul, conform obligaţiilor din Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali, de încetare din funcţia de primar al comunei Udeşti faţă de Săvel Botezatu, în perioada 1 octombrie 2012 – 4 decembrie 2014, nerespectând şi neaplicând prevederi din Legea 176/2010, deşi Raportul de integritate al ANI, comunicat Prefecturii Suceava, a rămas definitiv prin sentinţa civilă a Curţii de Apel Suceava nr. 286/1 octombrie 2012 şi au existat mai multe solicitări în acest sens, din partea Agenţiei Naţionale de Integritate.

„Prin încălcarea atribuţiilor de serviciu de către prefect, a obţinut un avantaj patrimonial pentru inculpatul Botezatu Săvel Viorel, acesta încasând în perioada  octombrie 2012 - decembrie 2014 un venit de 60.279 lei, precum şi unul nepatrimonial reprezentând funcţia de primar de care a beneficiat pe nedrept în această perioadă”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava. 

O altă acuzaţie este aceea că în toamna anului 2012 s-a implicat în activitatea unei instituții publice, respectiv APIA CJ Suceava, în afara cadrului legal și oficial, urmărind ca scop aprobarea de funcționarii acestei instituţii a subvenţiilor către Consiliul Local Udeşti – în campania 2012, deși nu erau îndeplinite condițiile de eligibilitate.

„Astfel, i-a determinat pe funcţionari APIA CJ Suceava să aprobe subvenţie Consiliului Local Udeşti, campania 2012, deşi nu erau îndeplinite condiţiile de eligibilitate, în valoare de 315.314,37 lei, sumă ce reprezintă prejudiciul creat bugetului Uniunii Europene şi totodată un avantaj patrimonial creat inculpatului Botezatu Săvel Viorel, în calitate de primar şi ordonator de credite”, au arătat anchetatorii.

Prefectul Sinescu mai este cercetat şi pentru exercitarea deficitară şi subiectivă a controlului de legalitate asupra Hotărârilor Consiliului Local Udeşti prin care s-ar fi concesionat ilegal, fără procedură de achiziţie şi licitaţie publică, suprafaţa de 806 hectare din patrimoniul comunei asociaţiei Oadici Udeşti, formată la iniţiativa lui Săvel Botezatu și cu complicitatea casierei Primăriei Udeşti, Marinela Borza, din patru angajaţi ai Primăriei Udești, pentru obţinerea ilegală de fonduri europene de la APIA CJ Suceava.

„Prin efectuarea în mod incorect a controlului de legalitate asupra a patru hotărâri ale Consiliului Local Udeşti, i-a permis inculpatului Botezatu Săvel Viorel să obţină subvenţie în campania 2013, prin intermediul Asociaţiei Oadici Udeşti în valoare de 418.782,62 lei, sumă ce reprezintă prejudiciu creat bugetului Uniunii Europene şi totodată un avantaj patrimonial creat inculpatului Botezatu Săvel Viorel, în calitate de primar şi ordonator de credite, având în vedere că a fost virată de asociaţie în contul Primăriei Udeşti. Prin ultimele două infracţiuni a fost prejudiciat bugetul general al Uniunii Europene cu suma de 724.096,99 lei (pentru campaniile 2012 şi 2013), APIA – Direcţia Antifraudă Control Intern şi Supracontrol stabilind că dosarele CL Udeşti şi Asociaţia Oadici Udeşti nu îndeplineau condiţiile de integritate şi conţineau documente fictive, lucru pe care conducerea APIA CJ Suceava i l-a adus la cunoştinţă suspectului Sinescu Florin”, se mai arată în comunicatul DNA Suceava.

 

Afacerea Brodina în care este implicată firma Test Prima

O altă infracţiune de abuz în serviciu reţinută în sarcina lui Florin Sinescu este aceea legată de casele construite pentru familiile care au avut de suferit după inundaţiile din 2008.

„La solicitarea expresă a lui Melen Vasile Viorel, primarul comunei Brodina, prefectul Sinescu Florin a intervenit pe lângă funcţionari ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava și pe lângă administratorul unui agent economic privat, Juravle Viorel, pentru a găsi o soluţie de deblocare a conturilor Primăriei Brodina, de a fi acceptată o declaraţie rectificativă, întrucât debitul nu era înregistrat la primărie și declarat organelor fiscale, aspect cunoscut de către prefectul Sinescu Florin. Astfel, o datorie în valoare de 462.315,93 lei, ce trebuia achitată de către Primăria Brodina creditorului SC Test Prima SRL Suceava, tocmai din anul 2008, în baza unui contract de prestări servicii din 10 septembrie 2008, având ca obiect construirea a 9 case în comuna Brodina pentru familiile sinistrate ca urmare a calamităților ce au avut loc în anul 2008, banii alocați constructorului în conturile Primăriei fiind bani publici, să fie evidenţiată ca şi arierat, pentru a putea fi astfel achitată ulterior, din bugetul de stat”, se arată în acuzaţiile anchetatorilor. 

Procurorii DNA Suceava au arătat că în condițiile în care conturile Primăriei Brodina  au fost blocate de executorul judecătoresc, prefectul Florin Sinescu a intervenit pe lângă administratorul Viorel Juravle şi pe lângă directorul Iulia Burlui, de la SC Test Prima SRL Suceava, pentru a-i determina să încheie o înţelege cu primarul Vasile Melen astfel încât datoria în sumă de 462.315,93 lei, pentru care au fost emise sentinţe definitive şi irevocabile de obligare a primăriei la plata datoriei și a penalităților de întârziere către creditorul SC Test Prima SRL Suceava, să fie achitată în rate lunare a către 50.000 lei, cu scutirea de la plata penalităţilor de întârziere în sumă de 1.201.357,80 lei, precum și să fie de acord cu încheierea unei convenții scrise între părți care urma a-i servi primarului în vederea deblocării conturilor primăriei.

„Prin încălcarea atribuţiilor de serviciu de către inculpatul Sinescu Florin, cu complicitatea inculpatului Melen Vasile Viorel, a fost prejudiciat patrimoniul SC Test Prima SRL cu valoarea penalităţilor de circa 1.201.357,80 lei, ce nu mai sunt plătite de Primăria comunei Brodina, dar şi bugetul de stat cu valoarea datoriei, în cuantum de 462.315,93 lei, care a fost înregistrată retroactiv în contabilitatea primăriei, a fost evidenţiată ca şi arierat, urmând să fie achitată din bugetul de stat”, au concluzionat procurorii anticorupţie.

 

Prefectul, acuzat că a încercat pe căi ilegale să-şi împroprietărească socrii

În ecuaţia DNA apar şi rude ale prefectului Florin Sinescu, mai exact socrii acestuia. „În perioada iunie 2014 – ianuarie 2015, în calitate de prefect al judeţului Suceava, folosindu-se de ascendentul funcţiei sale, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi în afara cadrului legal a apelat la mai mulţi funcţionari publici de la instituţii aflate în coordonarea sa pentru a întocmi şi completa documentaţia în vederea obţinerii ilegale a unui titlu de proprietate pe numele socrilor săi, Negură Dumitru şi Negură Ortanzia, pentru suprafaţa de 26.103 mp, teren pe raza comunei Moldoviţa, cunoscând că aceştia nu deţin documente de proprietate, care să dovedească modul de dobândire, legătura cu proprietarii tabulari din Cartea Funciară sau înscrisuri care să demonstreze că sunt îndreptăţiţi să obţină un titlu de proprietate. Intervenţia la acești funcţionari a prefectului Sinescu Florin s-a reluat după ce documentaţia a fost restituită de OCPI Suceava la 12 noiembrie 2014, deoarece nu este completă şi în aceasta nu este consemnat modul de dobândire al dreptului de proprietate şi nici legătura cu proprietarii tabulari. Întreaga documentaţie urma să fie aprobată de directorul OCPI Suceava – Mocanu Vasile, de prefectul Sinescu Florin, care urma să semneze la final şi titlul de proprietate pentru suprafaţa de 26.103 mp”, se menţionează în referatul privind reţinerea prefectului de Suceava.

 

Cercetat pentru că şi-a favorizat soţia

Prefectul de Suceava mai este acuzat că prin natura funcţiei sale şi-a ajutat şi soţia. Mai exact, printr-o adresă trimisă către Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, a numit în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu, concurs la care a participat şi soţia sa, Angelica Sinescu, pe doi subordonaţi ai săi. Floarea Şalar, în calitate de preşedinte al comisiei de concurs, care deţinea şi funcţia de şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, şi Mihaela Rusu, în calitate de membru al comisiei, concomitent deţinătoare a funcţiei de consilier juridic în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, au declarat-o câştigătoarea concursului.

 

A ajutat un prieten să-şi recupereze ilegal permisul de conducere suspendat de poliţişti

Florin Sinescu mai este acuzat că pe 30 decembrie 2014, „în afara cadrului legal şi profitând de ascendentul funcţiei de prefect”, a intervenit pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava, comisarul Petrică Jucan, pentru a-l ajuta pe Gheorghe Ciuvercă să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut la data de 27 decembrie 2014 de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Iaşi deoarece a fost surprins de radar în timp ce circula cu viteza de 106 km/h, printr-o localitate unde limita de viteză era de 50 km/h. Pentru această abatere, Gheorghe Ciuvercă a rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i înmânată o dovadă de circulaţie valabilă 15 zile.

„Numitul Ciuvercă Gheorghe lucrează în Italia, a venit în România de sărbători şi urma să se întoarcă în Italia pe data de 3 ianuarie 2015, iar dovada de reţinere a permisului (în limba română) nu reprezenta un document legal pe care să-l poată folosi la întoarcerea cu maşina în Italia şi pe care să-l poată prezenta organelor vamale, poliţiei de frontieră sau chiar organelor de poliţie rutieră din statele UE, inclusiv din Italia. La insistenţele prefectului Sinescu Florin, comisarul Jucan Petrică îi comunică lui Ciuvercă Gheorghe, de faţă fiind şi suspectul Sinescu Florin (la 30 decembrie 2014, la ora 13:08:12, 13:11:15, 14:01:03) să-l caute pe agentul-şef principal Năstasă Cristi de la Compartimentul sistematizare, control tehnic, legalitatea transporturilor şi suport din cadrul Serviciului Rutier Iaşi, indicându-i ce trebuie să facă, precum şi numărul de telefon al acestuia. Ciuvercă Gheorghe şi soţia sa au ajuns la sediul Serviciul Rutier Iaşi după orele de program, motiv pentru care agentul-şef principal Năstase Cristi a venit de acasă şi l-a pus pe Ciuvercă să facă o cerere, pentru că declaraţia autentificată la notar nu era bună (convorbire la ora 18:30 dintre Sinescu Florin şi soţia lui Ciuvercă Gheorghe). Din actele remise DNA ST Suceava de Serviciul Rutier Iaşi reiese că la data de 30 decembrie 2014 permisul de conducere i-a fost restituit numitului Ciuvercă Gheorghe, dar cererea acestuia adresată şeful serviciului nu are număr de înregistrare, iar comunicarea sancţiunii nu s-a făcut către Ambasada Italiei din România, ci către Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti”, se arată în comunicatul DNA Suceava.

Procurorii anticorupţie consideră că intervenţia prefectului Sinescu pe lângă comisarul Petrică Jucan nu intra în exercitarea atribuţiile de serviciu, mai ales că prin aceasta s-a cauzat o vătămare intereselor statului, iar Gheorghe Ciuvercă, ce a avut reţinut permisul 90 de zile, l-a primit înapoi după trei zile şi îl deţine şi în prezent, datorită nerespectării atribuţiilor de serviciu de către poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Iaşi. „Din discuţiile telefonice avute cu comisarul Jucan Petrică şi cu Ciuvercă Gheorghe, reiese că prefectul Sinescu Florin cunoștea faptul că nu erau îndeplinite condiţiile de restituire a permisului de conducere. Mai mult decât atât, suspectul Sinescu Florin era conștient că doar prin intervenţia comisarului Jucan Florin şi prin ascendentul funcţiei sale de prefect poliţiştii din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi vor găsi soluţii de rezolvare a problemei în favoarea lui Ciuvercă Gheorghe”, mai precizează procurorii DNA.

 

Acuzat că şi-a cumpărat maşină cu documente fictive

Pe numele prefectului Sinescu a fost formulată şi o acuzaţie de uz de fals. Procurorii susţin că în luna noiembrie 2012, Florin Sinescu şi-a achiziţionat un autoturism marca Audi A4, înmatriculat cu numărul SV-12-SIN, folosindu-se cu bună ştiinţă de documente fictive pe numele său. „Mai exact, contractul de cumpărare din Germania şi contratul de vânzare-cumpărare din 3 decembrie 2012, dintre Răchiteanu Ovidiu şi suspectul Sinescu Florin, nu există deoarece nu a fost încheiat între cele două părţi şi nici nu a fost semnat de către martorul Răchiteanu Ovidiu în calitate de vânzător. În momentul în care a aflat că organele de urmărire penală verifică modul în care şi-a procurat autoturismul, inculpatul Sinescu Florin l-a înstrăinat în luna decembrie 2014 numitului Jucan Cristian, din localitatea Gura Humorului, jud. Suceava, pentru ca maşina să nu mai figureze pe numele său”, se mai menţionează în comunicatul DNA Suceava.

 

Negocierile de la Finanţe

Pentru a obţine deblocarea conturilor Primăriei Brodina, primarul Melen a apelat pe 7 ianuarie 2015 la ajutorul prefectului Florin Sinescu. În acest scop, prefectul de Suceava ar fi intervenit pe lângă directorul Trezoreriei Suceava, Lăcrămioara Gulei, şi pe lângă directorul Simona Bădeliţă, din cadrul aceleiaşi instituţii, pentru a identifica o soluţie.

„În aceeaşi zi, pe 12 ianuarie 2015, Gulei Lăcrămioara i-a telefonat omologului său de la Trezoreria Rădăuţi, unde Primăria comunei Brodina avea conturile deschise, pentru a se interesa de problemă, în vederea găsirii rapide a unei soluţii la solicitarea prefectului Sinescu Florin. După strângerea acestor date, atât Gulei Lăcrămioara cât şi Melen Vasile, împreună cu jurista şi contabilul Primăriei Brodina, s-au întâlnit în biroul directorului general al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, Ropotă Petrică, unde au dezbătut problema primarului Melen Vasile şi au găsit soluţia de rezolvare a problemei. Implicarea lui Ropotă Petrică în acest diferend s-a făcut la sugestia telefonică a prefectului Sinescu Florin, către Bădeliţă Simona, din 12 ianuarie 2015. Complicitatea lui Melen Vasile Viorel constă în faptul că, în baza unei înțelegeri cu Sinescu Florin, în scopul descris mai sus, i-a pus acestuia la dispoziție toate datele și documentele necesare pentru ca solicitarea lui să aibă succesul scontat. Melen Vasile Viorel a știut pas cu pas tot ce întreprindea Sinescu Florin, prin folosirea ascendentului de prefect pentru a-și rezolva propria problemă”, se arată în comunicatul DNA Suceava.

 

Vasile Melen a îndatorat Primăria Brodina pentru a achita lucrări efectuate de propria-i firmă

Primarul Vasile Melen mai este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu grevând bugetul local cu datorii pentru lucrări executate de SC Forest Brod SRL Brodina din perioada când era administrată chiar de el, reprezentând „Apărări maluri distruse de calamităţile din anul 2008”, ca urmare a accesării unui credit, cu scopul de a plăti arierate în valoare de 850.000 de lei firmei SC Forest Brod SRL Brodina, la care acesta a fost asociat şi administrator până în 2012, dar pe care o administrează în fapt şi în prezent, creând astfel un prejudiciu Primăriei comunei Brodina, dar şi un avantaj patrimonial acestei societăţi, în care este interesat în mod direct.

„Pentru aceasta, inculpatul Melen Vasile Viorel a iniţiat la 13.03.2013 un proiect de hotărâre de consiliul local pentru aprobarea unui împrumut în vederea achitării datoriei către SC Forest Brod SRL, fiind adoptată HCL Brodina nr. 13/21.03.2013, apoi, a încheiat şi semnat Contractul de împrumut nr. 3165/17.05.2013 cu termen de rambursare de 5 ani. Din acest credit, inculpatul Melen Vasile Viorel a ordonanţat la plată achitarea integrală a datoriei, semnând Ordine de plată, prin care suma de 850.000 lei a fost virată în contul societăţii sale până la data de 29.05.2013. Melen Vasile Viorel, în calitatea sa de primar, a îndeplinit astfel acte, a luat decizii prin care s-au obținut foloase pentru firma pe care o administrează în fapt și în prezent, SC Forest Brod SRL Brodina, și pe care a administrat-o și până să devină primar”, se arată în comunicatul DNA Suceava

 

Până ieri suspecţi, între timp au devenit inculpaţi

Trebuie spus că atât prefectul Florin Sinescu, dar şi primarul Vasile Viorel Melen au avut până ieri calitatea de suspecţi în dosar. În timpul audierilor de ieri le-a fost comunicată noua calitate, de inculpat, dar şi măsurile care au fost luate în ceea ce-i priveşte pe fiecare în parte.

La percheziţiile de ieri dimineaţă procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

 

Săvel Botezatu rămâne în continuare în arest

Ieri, la Tribunalul Suceava s-a judecat o nouă cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu formulată de primarul din Udeşti, Săvel Botezatu. Solicitarea sa a avut aceeaşi soartă ca şi precedentele analizate de instanţele sucevene, respectiv a fost respinsă. Totuşi, soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava. Săvel Botezatu se află în a treia lună de arest preventiv, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, parte dintre ele în legătură directă cu prefectul Florin Sinescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Update: Prefectul Sinescu şi primarul din Brodina, cercetaţi sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 4848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 12 voturi
Update: Prefectul Sinescu şi primarul din Brodina, cercetaţi sub control judiciar3.5512

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cuiul lui Pepelea trimis de
(21 feb 2015, 11:07:12
winking
Comentaț', uăi!waiting
2.   Lungu cand urmeaza? trimis de
(21 feb 2015, 12:09:56
Era de asteptat sa cada si din Suceava cineva important dar oare d.nul Lungu pe cand il vedem cu bratari de otel? Majoritatea sucevenilor au aceasta intrebare, oare cand urmeaza clanul LUNGU?
2.1  RE: Lungu cand urmeaza? trimis de
(21 feb 2015, 12:48:47
Da' di ci să așteptați să vină Michaela ca să vă rânească balega lipsei voastre de discernământ electiv și de atitudine civică?
În afară de a da din clanță și din meliță, gigeii suceveni mai știu să fackă și altceva?

Iaca-ți repostez un comm. de ieri:

„Ia să vedem gigeii dacă au sangve în balls trimis de IO-TAZMANIANDEMOON

Vorba multă e sărăcia omului și belșugul pochilor.
Ia să vedem din zecile de gigei suceveni, fricoși ca prepuțul unui șoșoi sălbatic și temători ca o salcie plângătoare, dacă se găsesc vro doi-trii cu sangve în instalație, care să înceapă să strângă semnături, de la 25 % din numărul cetățenilor cu drept de vot, în vederea inițierii unui REFERENDUM PENTRU DEMITEREA PRIMARULUI !
Cererea însoțită de semnături se depune la prefect, iar cum acestuia i-o căzut coroana în gherlă, s-ar putea ca abia acum să fie momentul propice pentru debarcarea țărănoiului prelipcan.
Diogene îmbla ziua în nămiaza mare, cu lomânarea, să cate un OM.
Io* arunc fitilul cu referendumul din art. 70 L215/2001 ca să văz dacă dintre vorbăreții și guralivii gigei suceveni este vreunul care are koaie.”i dont know

3.   Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 12:46:31
Bravi ofiteri condusi de aceasta doamna ,,de fier''oamenii de bine, va felicita ca iata la mai bine de 25 de ani de la revolutie in sfarsit un procuror sef DNA si echipa sa ataca pe toate fronturile ,,gulerele albe'' Ei,acesti domni ,,de catifea''trebue sa inteleaga odata pentru totdeauna ca NU SUNT MAI PRESUS DECAT LEGEA!!
Intrebarea este oare fostii conducatori ai Parchetului Suceava nu au stiut nimic legat de matrapazlacurile lui Dimbu,Barbuta,,,APIA""etc,etc, uitam mai ieri si ce masini conduc... In definitiv si in concret gasim si explicatia ca la sefia DNA Suceava chiar ESTE CINEVA.Tineti o tot asa stimata doamna,poate in sfarsit cand mergi sa ti rezolvi o problema prin Prefectura sau mai stiu eu pe unde nu se va mai pune problema unei ,,atentii''. Oricum in scurt timp ati scris istorie in judet in ce priveste fenomenul anticoruptie. Va multumim! (un grup de cetateni onesti)
3.1  RE: Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 12:55:07
Puni ... „Grupul ăla de cetățeni” * să completeze formularul de la sondajul scorMonitorilor și la categoria Științe juridice să scrijelească cu plaivazul - MIHAELA MIHAI - procuror DNA.
Dacă reușâm s-o scoatem pe Michaela Fimeia țâfliș a anului 2014 în gubernie, apăi asta valorează mai mult decât nominalizarea pe care i-o dat-o Kodruța-Baschetbalista, amu vreo câțva ani!
----
* așa nu-mi place sintagma asta aducătoare aminte de vremurile Plumbuitului, când orice delațiune iepurească se semna cu respectiva construcție lexicală sugerând poltronismul anonimatului.
3.2  RE: Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 14:36:41
După ce-l ia pe Lungu are o șansă, chiar mare. După ce ne dă rețeta anticorupției din jud. vecin are 2 șanse (ați observat că acolo nimeni nu e corupt de 1 an încoace). De fapt, oricine îl ia pe Lungu (ambulanța, pompierii, benga etc.) are mari șanse să fie apreciat.
3.3  RE: Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 15:36:01
Amu trebe să recunosc și Io* (în poziția ghiocel, cu capul plecat și rușâneablushing sincer întipărită pe derma feței) că postăceala în scopul de a o cadorisi pe Michaela sin Michail, din cetatea botșăneană a Curteștilor, nu-i câtuși de puțin dezinteresată.
Prima la mânuță că dacă reușăsc să-i pun cununița de (ba)lauri pe cosițe, atuncelea o să am ghes și îndemn ca să merg ca nerușânatul și să mă introbag într-o audiență ca să capăt o cafea aditivată cu niscai „Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne”.
În răstimpul în care o să-mi sorb cu porcești onomatopei cafeaua, o să-i povistesc despre o mare bănuială de-a mea, care i-o inervat pe niște potlogari din Urbea Cetate de Scaun a Părții de Sus a Bukowinei de Gios, astfel încât mi-o trimis pe cap, dimineață la ora 6, Armata a 6-a nemțască a generalului Paulus, dimpreună și în alianță bizară cu pizmașii lor savietici din Grupul de Armate din subordinea lui Jukov, Vatutin și Rokossovsky.
(mari șî cumplitâ bătălii o fost la Cotul Ușii mele de acces în locuință!doh

Adicătelea * să-i șopotesc despre bănuiala mea că de o buca’ bună de vreme, același și același prosecutor o (ne-)urmărit penal pe marii bișnițari de produse supuse regimului marcării și accizării, o-ntocmit un rechizitoriu bucolic, specific pășunismului judiciar, pe care l-o zvârlit mai apoi în sistemul ECRIS de… „repartizare aleatorie” a dosarelor. Pe cale de consecință ** același și același judecător „incoruptibil” o fost nevoit să-i achite pe bișnițarii ce joacă în Champions League, raționând din punct de vedere a valorii UNUI SINGUR transport de duhan, mitilic sau naftă.
3.4  RE: Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 15:37:08
Adicătelea * să-i șopotesc despre bănuiala mea că de o buca’ bună de vreme, același și același prosecutor o (ne-)urmărit penal pe marii bișnițari de produse supuse regimului marcării și accizării, o-ntocmit un rechizitoriu bucolic, specific pășunismului judiciar, pe care l-o zvârlit mai apoi în sistemul ECRIS de… „repartizare aleatorie” a dosarelor. Pe cale de consecință ** același și același judecător „incoruptibil” o fost nevoit să-i achite pe bișnițarii ce joacă în Champions League, raționând din punct de vedere a valorii UNUI SINGUR transport de duhan, mitilic sau naftă.
Acuma Io* probe n-am, dar nu-mi fac probleme, las că trebe să aibe Michaela probe adunate într-un dosăroi mare cât un Tetraevanghelier. Sau poate arepeace sign doo dosăroaie, unul cât Thora iar altul cât Talmudul ebreiesc!thinking
Amu, cine mi-o șoptit ciudățenia asta mi-o mai scăpat că pe la deneaurile astea sunt tone de dosare full-option, la care le lipsește prima pagină. Și nu-i vorba de pagina de gardă, ci prima pagină a oricărui dosar se referă la plângerea prealabilă sau la denunțul necesar activării dosarului.
Și cică, a năibii treabă, de multe ori îi suficient vreun denunț făcut de câte un prăpădit având kurii pantalonilor găuriți, sau de vreun moșneag ticăit din cucuieții Tzărănoaiei de Câmpie.
Cică la prosecutori atâta le trebe, un imprudent care să deie foc cu țâbricul la fitilul dosăroiului full de cordite, fulmicoton și black powder.
3.5  RE: Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 15:40:45
Amu na, oi videa Io* zâlili următoari*** dacă m-oi duce să-i beu cafeau lu’ Michaela ca să-i propun să ieie la purecat TOATE dosarele având ca obiect contrabanda, cercetate la Parchetul de pe Lângă Lege și judecate la Judecăcătorie, ca să analizeze din punct de vedere statistic.
N-ai văzut Minunea Minunilor… ?

-----
* Așa de mult îmi place slova asta „adicătelea” încât crecă o să-mi fac din ea un brelok la keyle hexadecimale ale receveirului de sattelit.

** asta vorbă am învațat-o de la o advocată tzâtzoasă a boalii, de prin urbea Bucurescilor, cu care m-am tras un pic la brăiliță pe siturile și feisbucele scriitoreselor din curentul neo-modernist al veacului XXI (ăla religios sau ioc!).
Țâfliș advocată și țapănă expresie m-o mai învațat.
(iea o zâs că tăt prostul de s-o Licențiat de Ziua a Șaptea la Sfredelu Haret, Româno-americană sau Dunărea din aval, ca să nu crează lumea că-s prostani, când deschis gura prima și prima oară aruncă un deci incipient oricărei fraze de bolohan sadea, după care zvârle iute și questia de mai sus cu calea imperturbabilă a consecinței firești.

*** mai ales că adzi e ultima dzi în care mai stau priponit la țăruș, prin tâmpită măsură de control judiciar.big grin Di mâni-s liber ca să colind, ca un ieduț primăvăratic, pe Câmpiile Elizee ale diferitelor birouri sucevene și bucureștene!dancing
3.6  RE: Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 18:55:14
”Amu, cine mi-o șoptit ciudățenia asta mi-o mai scăpat că pe la deneaurile astea sunt tone de dosare full-option, la care le lipsește prima pagină. Și nu-i vorba de pagina de gardă, ci prima pagină a oricărui dosar se referă la plângerea prealabilă sau la denunțul necesar activării dosarului.” Vorbă mare-ai scris! Think, think, THINK: de ce au fost începute și clădite, dacă le lipsește prima pagină?
3.7  RE: Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 21:41:00
Hai sî-ț’ răspund la întrebarea ta întrebătoare, de baraj, cu răspuns de hidrocentrală.
Apăi ar trebui să invoc noțiunile analizate de Cioran în inegalabila lui „Schimbare la față a României”, * referitoare la civilizații, națiuni, revoluție, contrarevoluție și/sau reacțiune.
Apăi fără să mai cat cartea în bibliotecuță, (că-i la mama dracului sus și n-am bec în lustră, iar când mut becul din lustră pic în sindrom post-traumatic și fack atac de panică taman ca-n vinerea neagră din noiembrie când mutam becul din dulie în dulie ca să cate mascații obuziere de 152 de milimetri, cele 70 de fecioare ale lui Allah promise kamikazilor muslimi sau fel de fel de potcoave de cai răposați implementate pe pereți verzi)
Deci zâce Maestrul ceva despre revoluții ca nefiind altceva decât niște mișcări dialectice, ciclice, a căror menire este să schimbe forma de proprietate asupra resurselor, mijloacelor de producție și asupra proprietăților.
Tradus în esperanto rromani, însamnă cam așa: „Ridică-te tu ca să-mi așez eu kurul răpănos și pofticios de pârțuri lenevoase!
M-ai întrebat cine-o manufacturat dosarele celea la care le lipsăște prima pagină?
Apăi nu-i clar? Frăția asta a hoților de cai este o frăție heteroclită în care activează, transpartinic, hoții de cai dimpreună cu șuții de cămile.
Cine o manufacturat dosarele ÎN LIPSA UNEI PLÂNGERI PREALABILE sau ÎN LIPSA UNUI ACT DE (AUTO)SESIZARE* sunt pofticioșii fără prea multă chiverniseală, care vor să le șutească acareturile și chimirurile la boiernașii din jilțurile gubernamentale.
ALLE SIND KLAR JETZT?
3.8  RE: Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 21:43:06
* Așa di mult mi-o plăcut cartea aiasta, tocmai fiindcă-i un „Mein Kampf” rumânesc.

**p.s. stai să-mi studiez Io* dosarul ceala manufacturat (că prosecutorul ș-o băgat püla cu aplomb în dreptul inculpatului și al apărătorului ales ca să-și consulte dosarul.)
Să vezi atunci ce dume simpatice o să am eu despre acte de urmărire penală efectuate de lucrător de poliție într-o speță ce ține exclusiv de procuror (279 – Ultraj Judiciar), acte cu specific de cercetare penală efectuate de persoane ce nici măcar n-au calitatea de lucrător de poliție sau acte de urmărire penală efectuate cu vreun an înainte de depunerea PLÂNGERII PREALABILE A persoanei ce s-a considerat vătămată.
Să vezi atunci ce frumos o să fie cu „Uzurparea funcției”, „Abuz în serviciu contra intereselor persoanelor” „Hărțuire” sub aspectul ținerii sub observație a vieții unei persoane – în penal, sau încălcarea dreptului la viață privată – în civil.
Uihaaaa! Abea aștept să consult tona aia de făcătură neobrăzată.

Oricum, revenind la întrebarea întrebătoare, ț-am răspuns cu obraz, drept compensație la măciuca ce ț-am repezit-o în căpățână amu vro doo zile, când ț-am cerut doamna conjugală pe post de sparing-partner la reeditarea și republicarea Kama-Sutrei
Da’ nu știu de ce, am impresia că tălică nu iești purtătoare de … pălărie, așa că subiectul ediției revizuite și adăugite din Kama-Sutra remâne în suspendare, cu o reluare ulterioară a dezbaterilor. oh go on
3.9  RE: Chiar si cu o floare se face primavara! trimis de
(21 feb 2015, 22:30:22
:) la cât de minteos ești, ar fi păcat să te faci martor denunțător la șarpele Kaa, în rând cu toți.... ceilalți. Totuși, dacă mergi acolo, musai să ne poveștești, în stil suprarealist.rolling on the floor)
4.   Vinovat trimis de
(21 feb 2015, 15:40:34
Daca Florin Sinescu e vinovat si se va demonstra asta atunci sa plateasca...dar daca nu? Care e prejudiciul creat statului/ Nu cumva e pe post de (fraier) victima perfecta? A luat vreun ban din subventia primita de cei de la Udesti? Subventia reprezinta bani care vin in tara e la UE si care sunt destinati proprietarilor de pamant si animale...nu cumva e vorba de altceva la mijloc/ Nu sunt esedist si nici nu-l cunosc personal pe domnul Sinescu dar nici nu sunt de acord cu haituiala asta mediatica impotriva unui om pe care aparentele nu-l arata ca plesnind de prosperitate...iar la iesirea din blocul in care locuieste se vede mizeria unei scari de bloc ca atatea altele din tara asta...nu cumva un candidat cu sanse la Primaria Suceava trebuia scos din cursa?
5.   Marirea si decaderea prefectului Dinescu trimis de
(21 feb 2015, 15:44:05
Vom face o analiza a capetelor de acuzare aduse de procurorii DNA(si nu sunt putine).In felul acesta vom vedea fatetele multiple ale coruptiei la nivelul administatiei locale,vom intelege resorturile functionarii ei si vom afla dimensiunea fraudelor si dimensiunea gaurii negre cere se face in bugetul judetului si al statului.Noi stim de 25 de ani ca in aceasta tara se fura la greu.In 90 au venit la putere tot comunistii si securistii.Apoi s-a creat o clasa politica corupta si au aparut oamenii de afaceri verosi.Toti acesti factori au inceput sa sifoneze bugetul statului sis a vanda bogatiile tarii.S-a vandut tot,petrol,gaze,paduri,intreprinderile la fier vechi.S-a distrus tot.In schimb s-a creat o aparenta de tara democratica.Televiziunile ne-au invadat si ne poarta in lumea minunata a lui Maruta si Acces direct,Sunt celebru,scoate-ma de aici.Am intrat taras grabis in Nato si UE.mai pe poarta din dos,mai rupti in kur.In Shenghen n-am mai intrat ca s-au prins astia cine suntem.Am avut noroc in final ca am devenit o tara importanta pentru americani datorita pozitiei geo-strategice.Si atunci DNA a inceput sa functioneze.Ce a urmat??Ceea ce stiam.Am aflat cat de corupta este clasa politica.A inceput arestarea primarilor,presedintilor de CJ,prefectilor la nivel local.Arestarea parlamentarilor,ministrilor,prim ministrilor la nivel central.Se estimeaza ca pe an se sifoneaza din banul public 5 miliarde de euro.E normal sa nu avem infrastructura,scoli,spitale,i
6.   Marirea si decaderea prefectului Dinescu trimis de
(21 feb 2015, 15:48:46
Sa incepem cu capatele de acuzare ale prefectului Sinescu:
*nu a emis ordinal de incetare din functie de primar al comunei Udesti a inculpatului Botezatu Savel viorel care fusese declarat în conflict de interese de către ANI,( Botezatu a cumpărat carne de la firma familiei sale Udesteana cu banii Primăriei Udeşti.)Mi se pare corect,nu trebuia omul sa-si vanda marfa:))Domnul primar a functionat astfel in perioada 2012 -2014 ilegal ca primar si a incasat venituri de 60.000 lei(pai nu trebuia omul sa si manance?).Or mai fi multi primar incompatibili ANI in judet????
*ingerinte in 2012 in APIA CJ Suceava pentru acordarea subventii catre Consiliul local Udesti desi nu erau indeplinite conditii eligilibitate.Prejudiciu buget UE de 315.000 lei.Pai doar nu era fraier domnul primar sa nu profite si el de fondurile UE.Din ce se vede exista o schema clasica prin care s-au primit aceste subventii ,stim asta din dosarul APIA.Ma intreb cam cate primarii si asociatii din judet au luat subventii necuvenite?
7.   Marirea si decaderea prefectului Sinescu trimis de
(21 feb 2015, 15:53:10
*exercitarea deficitara si subiectiva a controlului de legalitate asupra Hotararii Consiliului local udesti prin care s-au concesionat ilegal 806 ha din patrimoniul comunei asociatiei ACAUP ADICI Udesti(ce nume frate)pentru obtinerea fonduri ilegale APIA 418.000 lei.Avem din nou de-a face cu o schema clasica de delapidare.Pasunile si terenurile din proprietatea primariei se concesioneaza unei asociatii agricole care ridica sume imense ca subventii.Ma intreb in cate comune din judet s-a practicat aceasta metoda.Sa precizam aici ca si bisericile au luat o gramada de bani ca subventie pentru intretinerea pasunilor de agricultorii calugari si calugarite.Peste 1,8 milioane de euro din totalul de 4,9 milioane de euro din subventii agricole acordate bisericilor din toata tara in 2013 s-au dus catre manastirile si parohiile din judetul Suceava. Procurorii DNA au inceput o ancheta despre posibile plati ilegale de subventii catre manastiri care de fapt nu desfasurau activitati agricole.Procurorii anticoruptie suspecteaza ca multe din subventiile acordate catre manastiri au fost facute ilegal si ca, de fapt, APIA a platit subventii din fonduri europene unor parohii si manastiri din judetul Suceava ce nu desfasurau activitati agricole sau zootehnice.
8.   Marirea si decaderea prefectului Sinescu trimis de
(21 feb 2015, 15:59:09
*Prefectul de Suceava mai este acuzat de abuz în serviciu pentru că, la solicitarea expresă a primarului comunei Brodina, Vasile Viorel Melen, a intervenit pe lângă funcţionari ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava şi pe lângă administratorul unei firme,Viorel Juravle pentru a găsi o soluţie de deblocare a conturilor Primăriei Brodina, care avea o datorie în valoare de 462.315,93 lei din 2008 faţă de Test Prima ce a reconstruit nouă case distruse de inundaţii, iar aceste datorii au fost înscrise ca arierate care să fie plătite de la bugetul de stat.
Povestea este incalcita de doua oriPrima data a fost vorba de 6 case care trebuiau facute la rosu si erau platite de la Guvern,dar apoi ca s-au transformat in 9 case la cheie .Apoi e vorba de inginerii financiare extreme de dubioase si ilegale de trecere a unor datorii ale primariei ca arierate pentru a fi platite de la bugetul de stat.
9.   Bravo DNA trimis de
(21 feb 2015, 16:13:25
Ultimul control la primaria Preutesti facut de curtea de conturi suceava l-a gasit pe primarul Vasiliu ion,cu o suma de 350000 roni cheltuiti nejustificat,la interventia Prefectului si a deputatului Stan IOn,nici la aceasta perioada nu i s-a intocmit procesul verbal de incheiere a controlului.Sper ca d-l prefect pastreaza la racoare si un loc pentru d-l Vasiliu.Va asteptam sa veniti la preutesti d-lor de la DNA,dar nu lasati sa treaca postul mare sa nu-i da-ti ocazia d-lui Vasiliu sa poata vopsi OUALE de sfintele Pasti.
10.   Marirea si decaderea prefectului Sinescu trimis de
(21 feb 2015, 16:18:34
Dar distractia abia acum incepe.imi imaginez sedinta care a avut loc in biroul directorului general al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, Ropotă Petrică.La celebra sedinta au participat numai somitati si directori.Prefectul Sinescu.Directorul Ropota.Directorul Trezoreriei Suceava, Lăcrămioara Gulei.Primarul Melen Vasile.Si ce au facut toate aceste somitati?Au gasit solutia problemei.Adica ,spun procurorii,au comis o mare ilegalitate.au trecut datoriile primariei Brodina catre Test Prima la arierate pentru a fi platite de la bugetul de stat.Adica au prejudiciat bugetul de stat cu 462.000 lei.Aceasta sedinta initiata de prefectul Sinescu imi aduce aminte de filmul Nasul unde familiile mafiote se adunau si puneau tara la cale.Oare cate asemenea sedinte a mai facut prefectul Sinescu????
11.   Marirea si decaderea prefectului Sinescu trimis de
(21 feb 2015, 16:27:15
*Prefectul mai este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu pentru a obţine ilegal un titlu de proprietate pe o suprafaţă de 26.103 metri pătraţi de teren în comuna Moldoviţa pe numele socrilor săi, cunoscând că aceştia nu deţin documente de proprietate care să dovedească modul de dobândire.Probabil ca domnul prefect voia sa-si faca si el o cabanuta la Moldovita.Asta imi aduce aminte de cazul primarului Gherman din slatina care a obtinut un titlu de proprietate pe un spatiu verde dintre blocuri in arini si unde vrea sa construiasca un complex comercial.
12.   Remember cazul Gherman trimis de
(21 feb 2015, 16:29:05
Scandal calmat de politisti si jandarmi, pe strada Marasesti din municipiul Suceava dupa ce noii proprietarii al unui spaţiu verde (?!), nimeni altul decat familia primarului din Slatina, Ilie Gherman, au decis sa taie copacii pentru ca terenul sa ramana liber si sa se poata construi acolo. E de mirare cum a ajuns spatiul cu pricina in proprietate privata si se va ridica acolo o cladire cu spatii comerciale si apartamente, spun locatarii din zona, din moment ce exista o lege care prevede ca spatiul verde din orase, dintre blocuri, sa nu poata fi utilizat in alt scop decat cel initial. Cum muncitorii s-au apucat de taiat copacii, zeci de locatari ai blocului din zona au coborat din apartamente si au vrut sa blocheze camionul care adus pentru a prelua resturile de lemn.Cetatenii au povestit ca au venit haidamaci cu cutite la brau care i-au amenintat.
13.   Remember cazul Gherman trimis de
(21 feb 2015, 16:33:15
Ce e grav ca nu numai pe Marasesti se intampla astfel de lucruri.Ele s-au intamplat mereu in Suceava.Peste tot intre blocuri pe spatiile verzi apar cladiri,magazine,crasme,cabine extinse si alte minunatii.In situatia de pe Marasesti sunt multe semne de intrebare.Cum a ajuns Gherman sa detina un teren pe spatiu verde intre blocuri?Daca Gherman are acte pentru parcela de la adresa nr 20 cum vine si taie copacii si trandafirii de la nr 32?. Cum a primit autorizatie sa taie copacii daca acestia sunt la alta adresa decit cea din actele lui ?.
Daca asociatia a cistigat procesul la doua instante de ce se actioneaza in continuare cu dusmanie asupra spatiului verde?.Nimeni nu mai planteaza un pom dar de taiat sint taiati de cine vrea.Distanta dintre noua constructie si cea mai apropiata nu are sase metri.Cum a primit autorizatie sa taie copacii daca nu are autorizatie de constructie?Agenţia de Protecţie a Mediului şi la Ocolul Silvic Pătrăuţi au dat aprobarea pentru tăierea copacilor fără să ţină cont că municipalitatea nu s-a pronunţat, încă, nici cu privire la planul de urbanism de detaliu (PUD) şi nici în legătură cu autorizaţia de construcţie.
14.   Marirea si decaderea prefectului Sinescu trimis de
(21 feb 2015, 16:47:57
*Procurorii afirma ca prefectul a apelat la mai multi functionari publici de la institutii aflate in coordonarea sa pentru a obtine ilegal un titlu de proprietate pe numele socrilor pentru o suprafata de 26.103 mp la Moldovita.Ma intreb si eu,aceasta operatiune este o practica uzuala?De asemenea ma mai intreb referitor la o infractiune mai de sus,Cate orase si comune din judet si-au trecut datoriile la arierate pentru a fi platite de la bugetul central?
*Florin Sinescu mai este acuzat de conflict de interese pentru că, în calitate de prefect al judeţului Suceava a numit în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu ITM , la care a participat şi soţia sa, Angelica Sinescu, doi subordonaţi, preşedintele comisiei fiind un şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, iar un membru al comisiei fiind un consilier juridic în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, care au declarat-o câştigătoare a concursului pe soţia prefectului.Stim ca dupa 1990 toate numirile in administratia locala,deconcentrate,inspector scolare,directori scoli s-au facut politic.Era si poanta aia ca si femeia de serviciu e numita politic,de aia trebuie sa aiba trei halate:rosu,portocaliu si galben.Se vorbea ca acolo unde legea prevedea concursuri ele erau cu dedicatie.Acum avem exemplul concret din partea domnului prefect.Sigur ca acest caz imi aduce aminte de cazul sotiei domnului Baisanu.Pentru functia de seful Casei asigurari sanatate erau doi candidat,doamna Baisanu si medicul generalist Ciprian Vacareanu manager regional vanzari firma medicamente.Ei bine,la concurs a ajuns in final un singur concurent.Domnu doctor
Vacareanu s-a pierdut pe drum(sau probabil l-a mancat vaca):)).
15.   Marirea si decaderea prefectului Sinescu trimis de
(21 feb 2015, 16:57:36
*Prefectul de Suceava este acuzat pentru că, profitând de funcţia de prefect, a intervenit pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava pentru a ajuta un bărbat să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut in Iasi.ei bine,domnul Sinescu ma umple de respect.Reuseste sa incalce legea cu nonsalanta intr-o gramada de directii,domenii,nici nu stiu cum sa mai zic.Sigur ca si aici este o poveste care ma umple de uimire si ma lasa perplex. Seful Serviciului Rutier Suceava, comisarul Petrică Jucan il trimite pe cetateanul cu permisul la agentul-şef principal Năstase Cristi din Iasi.cetateanul ajunge dupa program,agentul se sacrifica si vine totusi la servici sa-i dea permisul,e ca o telenovela.banuiesc ca la urma s-au si pupat toti fericiti.Agentul din iasi cu cetateanul dar mai ales cu nevasta cetateanului,Sinescu cu Petrica Jucan iar politistii de la rutiera jucau kazacioc cu foc.Dumnezeule mare ,Sinescule,te-ai bagat in toate porcariile posibile.
16.   Marirea si decaderea prefectului Sinescu trimis de
(21 feb 2015, 17:05:20
*Florin Sinescu mai este acuzat de fals pentru că în luna noiembrie 2012 şi-a achiziţionat un autoturism marca AUDI A4, care a fost înmatriculat pe numele său, folosindu-se cu bună ştiinţă de documente fictive pe numele său.Bai Florin,nu mai rezist frate.Nu se poate asa ceva.Chiar si asta ai facut frate?Ti-ai inmatriculat masina cu acte false?Ce-i cu tine baiatule,chiar trebuie sa faci toate faradelegile pamantului?Bai frate,esti prefect totusi.Mai faci o coruptie mica,mai furi ceva,mai incalci legea,dar nu o tii asa langa balanga toata ziua cu coruptia in brate,ce Dumnezeu.Erai flamand frate in doi ani ai rupt tot.Ti-ai dat drumul la faradelegi de zici ca esti posedat de coruptita.
17.   Zdob și ZDUP - Digei Michaela trimis de
(21 feb 2015, 17:19:01
Hai dă-i bataí
digei Vasâli,
Sî-nvârtești roata,
o sâ fií pâini
Sî-nvârtești roata, măi,
o sî fií pâini
O sî fií ocnî, o sî fií mâini, mă...

Zâua șî noaptea di ani di zâli
Macinî grâul badea Vasâli
Iarna șî vara di ani di zâli
Ti-nvârtești roata, badea Vasâli

Ti-nvârtești roata, măi, fací fainî
Ocna și gherla o sa fií pliní
O sî fií pline, măi, cu tâlhari și șulfí
O sî fií ocnî, o sa fie mâni.”

rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
Hai dă-i bataí... Michaela!rock onrock onrock on

18.   Marirea si decaderea prefectului Sinescu trimis de
(21 feb 2015, 19:36:47
Bravo Simona Halep,felicitari pentru victorie.Suntem mandri de tine.Iar tu faci parte dintre putinii romani care fac cinste tarii noastre si o fac cunoscuta in lume.Esti un portdrapel al romaniei.Simona castiga si foarte multi bani.dar cum ii castiga?Cu foarte multa munca,sudoare,profesionalism,t si dedicatie.Cum castiga prefectul Sinescu un purcoi de bani?Am vazut cum,prin coruptie,incalcand legea si facand trafic de influienta.Dar sa vedem ce salar legal are domnul Sinescu(ca ilegal doar ne putem imagina).În anul 2014, Sinescu, în calitate de prefect al judeţului Suceava, a obţinut un venit total de 66.341 lei, iar soţia acestuia, Angelica Sinescu, angajată la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, a obţinut 38.640 de lei.Frateeeeeeeeeeeee ce bine castiga bugetariiiiiii.ia uite ce salarii au frate.deci ar veni ca prefectul castiga 5528 lei/luna iar sotia sa 3220/luna.Ia sa merg si eu luni la ITM poate ma angajeaza cineva.dar acum urmeaza surpriza.La categoria "Venituri din alte surse", Sinescu a precizat că a beneficiat de 8.760 de lei - norma de hrană.aici m-ai pierdut frate.Ce e aia norma de hrana???Si a luat suma asta enorma????Adica domnul prefect nu are ce manca s-i da statul 8760 lei??Merge la cantina saracilor sa ia o ciorba apoasa????dar stai frate ca mai urmeaza.Incep sa ma sochez.13.126 de lei - titluri executorii.Asta ce mai e frate???
adica si sinescu a luat salarii restante ca si profesorii???Stai ca n-am terminat. 8.140 de lei - activitate procese electorale.Asta ce mai e frate???Adica a primit un fel de indemnizatie ca a organizat alegerile???Nu mai inteleg nika.
19.   Arestis unus arestis nullus trimis de
(21 feb 2015, 21:13:05
Uăi, da’ ci melalcoolie mă gândesc la procedura desantării a vro doo batalioane de mascați, urlând mai dihai ca echipa de rugby a Noii Zeelande în timpul incantației excepționale Timatanga.
Sau ce istov de alean mă apucă pe când mă gândesc la măsura asta de siguranță a controlului judiciar.
Fincă,
Io* am avut Bătălia de la Cotul Donului, reiterată la ușa me, în data de 21 nov. 2014.
Egzact în aceeași zi și la aceeași fatidică oră 06.00 cu Alina Bica, prosecutoarea de la DIInCOT.
În aceeași zî amândoi am fost rădicați cu mandat șî duși la audieri ca suspecți.
Diferența o fost că Io* am venit napoi acasă după numaipeace sign doo ore (great thanks, Mircea-Eliade!thumbs up ), iar Alinuța o rămas azvârlită în afundul ocnei până-n zâua de az.
Apăi na, ce să-i fack, dacă nu s-o mulțumit să aibă numai un bec în lustră ș-o juma’ de sac de barabule! I-o trebuit Vuittoane shoppuite pe Champs-Élysées. Stăi acum în temniță, să văz la ce peana mea îț’ mai folosăsc Vuittoanele!i dont know
Da’ oricum, simțeam o anumită afinitate empatică, măcar din ipostaza de colegi de percheziție și aducere cu mandat.
Iea cu mai mult impact mediatic pe național, echivalent cu impactul mediatic al meu din izolat-rural (că și la țeară o asăminea tărășănie se lasă cu mulți privitori neplătitori de belete de întrare!)

Apoi Io* am intrat în control judiciar de post*. Adicătelea numai marțea și vinerea, egzact ca în zâlele în care giudecă Lola Cicci di Tormenta – giudecătoare de post la Giudecăcătorie *.
Da mai zâlili trecute iar am avut motiv de mândrie… infracțională când o îmflat-o pe sus pe Miss Woodrea ș-o priponit-o și pe iea cu control judiciar.
19.1  RE: Arestis unus arestis nullus trimis de
(21 feb 2015, 21:13:56
Ce mândru mă mai plimbam prin cătun știind că Miss Udrea sămnează condica de prezență la meliția din București egzact în aceleași zile în care semnam Io* condica la meliția din Bortilenii de Câmpie.
Când mergeam să dau cu iscălitura în borderou, întrebam întâi dacă o fost la sămnat Miss Woodrea, nu de alta dar să nu par țărănoi necioplit care nu dă întâietate la Ladies.not worthy
Apoi iaryawn m-am ofilit, c-o zvârlit-o și pe Miss Woodrea în temniță și Io* iar am remas sângurul infactor periculos în control judiciar.
Azi iar am avut un efemer moment de încântare, știind că până la noapte la oarele douășpatru, sunt coleg de control judiciar cu perfectul Sinescu. Adicătelea încă vro trii ore și giumate.
Di mâni cred c-o să cad în polobocul cu depresie, știind că nu mai am nici o valoare, ca-n zâlili în cari, pentru trii comentarii incomode postate pe scorMonitor, ieream coleg de infracțiune cu GREII POLITICHIEI Rrumânești: Bica, Woodrea, Sinescu, Hrebenciuc, Cocoș, Pinalti, Ghiță, Voiculescu, etcaetera.

Așa că ce mă fack Io* de mâne, când sunt iar liber să îmblu slobod pe ulițele și coclaurile patriei.
Un psihoterapeut meseriaș m-o învățat metoda ca să nu pic în depresie post-control judiciar:
cică munca multă face să țină mintea ocupată.
Așa că de mâni trebe să mă gândesc unde mă colind prin guvernie? Pe la denea-ul lu’ Michaela ca să-i cerșulesc o cafă aditivată cu cognac?
Sau poate pe la Stănescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, ca să blindez mailul ceala trimes la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, redirecționat la Parchetul de pe lângă CA Sv și aterizat spre soluționare la Stănescu? Plângere care să fie îndreptată încontra Lollei Cicci di Tormenta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „inducere în eroare a organelor judiciare” ?
19.2  RE: Arestis unus arestis nullus trimis de
(21 feb 2015, 21:14:50
Sau poate nu mai bine fack un conțed de vro doo săptămâni, în greva foamei, cu pancarta de gât, prin fața Curții de Apel Suceava? (că ș-așa mi-am pierdut posibilitatea de angajare cât am fost priponit la țăruș)
Sau… poate mai nimerit ar fi ca_conțedul cu pancarta de gât să-l fack la Bucale, în fața Ministerului Justiției. Pare mai… apetisant!

Nu în ultimul rând poate mă duc de vreun milion de ori, în zilele de post, să asist la ședințele PUBLICE ale unei anumite instanțe din județ.
Că dacă tot nu mai sunt priponit la țăruș, cred că am voie să merg la ședințele publice ale instanțelor, cu singura condiție să nu înjur sau să nu stuchesc între ochi prezidenta completului de giudecată de post. *
Io* aș fi curios să văz dacă și acum tot așa vine la ședințe direct de la guleaiuri, fără să citească un rând, strigă într-un dosar martorii din alt dosar și confundă părțile și pricinile de se rușinează justițiabilii din sală și coboară privirea în pământ de rușinea nerușinatei.
Pe mine m-ar interesa cam care-i starea psihică a Lolei Cicci di Tormenta și dacă poci s-o conjug cu comportamentul ei simulat, în care o mimat alarmarea ca să-i fackă pe plac la masterul ei - stăpân de slaves.
Adicătelea am găsât Io* adresa de petiții a CSM-ului – Inspecția Judiciară, Comisia pentru Judecători, la care vreu să împing o reclamație fundamentată pe art. 10, alin. (3) și art. 14, alin. (2), lit. a) raportat la art. 62, alin. (1) lit. b), art. 64 și art. 65, alin. (1), lit. i) din Legea 303/2004 privind Statutul Magistraților, prin care să reclam că Lolla Cicci di Tormenta s-o țâcnit și, PE CALE DE CONSECINȚĂ, nu mai poate exercita profesia de magistrat.devil
19.3  RE: Arestis unus arestis nullus trimis de
(21 feb 2015, 21:16:45
Sau poate, dacă mă duc cu pancarta la gât la Bucale, poate o depun personal la registratura CSM-ului și astfel scutesc parale de un timbru poștal.
Who knows?
„Only Time” by Enya
Tătăt treaba e că de mâni, trebe să mă pun pe acțiune, ca să nu pic în butoiul cu melalcoolie la gândul că nu mai sunt tovarăș de infracțiuni cu șobolanii și gușații capitalismului de prăduială.
AM ZIS!
-----
* Asta-i o noutate particulară a Gidecăcătoriei:
Peste tăt în țară sunt judecători de Cameră Prelinimară, de Drepturi și Libertărți sau care judecă pe fond. Singura categorie suplimentară este la Judecăcătorie, unde s-a instituit categoria Judecătorului de post: numai marțea și vinerea, când babili și boșorogii vin de la spovedanie și nu-și permit nici să înjure, nici să sperjure.
19.4  RE: Arestis unus arestis nullus trimis de
(21 feb 2015, 21:46:35
Nea Taz stii unde gresesti matali si radumilor. Postati mult si dati impresia ca santeti disperati. Voi apareti in mintea celor care citesc ca niste rupti in coor care pentru bani scriu ceea ce se doreste .
19.5  RE: Arestis unus arestis nullus trimis de
(21 feb 2015, 22:35:37
eu SUNT, noi SUNTEM, voi SUNTEȚI, ei/ele SUNT

NU NU NU sânteți, sânt, sânte-ti sau alte măscărănii.

Părerea mea!
20.   Pî Sî trimis de
(21 feb 2015, 21:50:24
Jihaaaaaaaaaaad!smug
Odinu Akbaaaar!devil

-----
„Cine-l caută pe Draaqu, are șanse foarte mari să-l găsească”
Proverb din Chitaihee hee
20.1  RE: Pî Sî trimis de
(21 feb 2015, 22:01:49
Esti patetic ma "sabiuta" invartita preventiv peste un domeniu care stii tu ca iti apartine. Isi bat joc de matale astia care iti canta in struna ca esti king of troll dar "la naiba" vor si rezultate si "rapoarte" ca la o multinationala. Nea taz nu pot sa ma cert cu matali pt. ca tu sa raportezi norma de comenturi la hectar. E naspa ma nea Taz izmn de pamp a lache cand ajungi atat de jos sa iti indeplinesti targhetul si sa faci atat de multe compromisuri pentru a-ti lua ceva techini.
20.2  RE: Pî Sî trimis de
(21 feb 2015, 23:06:27
Uăi paulică, țâne minte vorba unui om care NU MINTE NICIODATĂ și care nu a câștigat în 5 ani de postăceală locală (25%) și națională (75%) nici măcar 50 de bani:
ceea ce postez Io* este experiență reală, hardcore 150%.
Dară stai liniștit, nu te îmbulbuca de amplitudinea scrierilor întrucât urmează ca, în următoarea perioadă, să-mi duci dorul.
Fiindcă începe eurovisionul și trebuie să-mi mut calabalâcul pe eurovision romania unde să mă reîntâlnesc cu scumpele și stimatele mele „babornițe”.
Acele inegalabile babornițe, de o instrucție uluitoare, de o erudiție rar-întâlnită, cu un simț al umorului impecabil și cu un inegalabil tăiș al ironiei fine.
Abea aștept să văz care li-i artistul favorit, Io* să-l ultragiez prin comm. hâtre iar ele, indignate, să înceapă să mă alerge pe coclaurile patriei încercând să mă cotonogească cu Vuittonul, cu tocul condurului sau cu vătraiul sobei.
Yeah! Abea aștept randevu-ul cu mult-iubitele mele babornițe.
Unde mai pui că trebuie să împlinesc tradiția multianuală de a recenza critic toate ordinăriile de melodii înscrise în făcătura de finală rrumânească, la finalul căreia o să apară un medelin kokalar, care, după ce-și scutură zgarda lanțului de aur de la gât, o să ne anunțe sec (cu tentă vădită de siktiryou!) că la Wienna pleacă ... Luminița Anghel.
Oricum, treaba serioasă abea începe pe eurovision tv, unde sunt comentator veteran, blogger și am sumedenie de amici împrăștiați în toată roza vânturilor.
Unde mai pui că anul acesta, participă cu drepturi egale de competitor, nimeni alta decât ... AUSTRALIA.
Trebe să fiu prezent aclo, pe sit, ca să-mi susțin țara natală, asemenea unui bun și patriot DeMoon Tazmanian?
Trebe, uăi Gigel!
20.3  RE: Pî Sî trimis de
(21 feb 2015, 23:09:25
Așa că, it's time to say goodbye, că mă așteaptă LUMEA BUNĂ a forumișticii specifice acestui inegalabil eveniment artistic.
(numai pe eurovision tv sunt câteva milioane de folowers și comentatori, iar evenimentul captează atenția a peste 300 de milioane de omuleți).
Good Bye, Gigel și să ne vedem sănătoși după 8 martie.

Pî Sî. Pentru acest răspuns, în care nu te-am cotonogit cum ai merita, mă răsplătești cu un vot dat lu' Michaela sin Michail, în rubrica Științe Juridice a sondajului scorMonitorilor din topul paginii.
Să șii cuminte, să-ți iei pastilele la timp și să papi tot din farfurie!
Și să nu-l stuchești pe domnu doftor, că iel îți vrea numai binele, ȚÂCNITULE!
20.4  RE: Pî Sî trimis de
(22 feb 2015, 19:11:14
Mey tarzi sau taz izman de pamp a lache sau cum dreaq ti-o mai fi numele de coarda care danseaza la bara te intreb asa in "particoler" ca tot te dai mare intelectual , ... ai publicat si matale macar o carte ? Poate lumea vrea sa ia lumina de la matali. De ce nu recunosti ca datorita lipsurilor si constientizarii faptului ca nu ai talent si jeniu, ai acceptat cu buna stiinta sa fii o coarda care face masaj si danseaza la bara pentru niste avantaje banesti "dacat" sa ai parcursul umilitor si impovarator al vietii de zi ci zi al majoritarii marilor creatori. Esti o coarda si o pocnitoare de care se foloseste di matali baietii care vor un "intelectual" sa spele niste veceuri pline de reziduri absconse. Te vinzi ma jeniule pentru cei care dau un pachet de tigari si o ciorba de burta prin crasmele din centrul orasului.
20.5  RE: Pî Sî trimis de
(22 feb 2015, 20:42:45
Da cum n-am publicat.. cărți, uăi bolohane?
În total am avut cinci, dar cea mai meserijașă o fost a cincea, intitulată „Chețul de mac”
În traducere din graiul bănățan pentru gigeii prostani din Urbea cea Împuțâtă a Suczewei, însamnă ASUL DE TREFLĂ.
Iar asta a cincea carte o fost ultima, după 10, J, Q și K, tot de treflă.
Acuma nu prea am câștigat nica, că eream la o partidă de poker pe dezbrăcate cu Lola Cicci di Tormenta, Bubulina Botșăneană și înc-o grefieră de la Parchetul de pe lângă Lege, nuș cum o cheamă, dar știu că era o arzoaică cu forme mai rubensiene ce-o fost pricină de divorț între milu și labinia.
Îț dai sama că la așa pentaevanghelier s-o deschiloțat de grabă toate demoazelele.
Nu spui mai departe ce caznă am avut de pătimit cu așă nație de mimoze nescărmănate și neciufulite de pe timpul ultimei glaciațiuni.dont tell anyone ( ci draaqu mesrie cocoșască fack barbații lor, nu pot să pricep ioc!)

2. Io* la Urbea voastră cea ÎMPUȚÂTĂ?i dont want to see
Doamni, apără și păzăște!
Ce să caut Io* aclo, în cătunul aceala de meteni, țărănoi, țâfnoși și gomoși nespălați de pe timpul Preparației Evanghelice a lui Eusebius?
Ptiu, ptiu! că mi s-o făcut greață numa când m-am gândit la osânda de a sta în împuțiciunea aceea de urbe, chiar și pentru vreun ceas.
Duti la draaqu de prostan!
Să-mi dai de-a moca lăcuință în buricul târgului, slujba lui Nea Chifor și program orar de bebelaș și tot nu renunț la Bortilenii mei de Câmpie pentru jegoasa aia Cetate de scaun (adică mai mult Scaun de câcăstoare decât cetate!)
Batî-ti pisti gurî, neobrăzatuli!
Ptiu!
Bleax, împuțâtuli!phbbbbt
20.6  RE: Pî Sî trimis de
(22 feb 2015, 22:13:54
Uăi jijeauă turbată, întrebi dacă Taz a publicat vreo carte...
Acu' te întreb eu dacă tu ai citit vreo carte (în afară de revistele porno care ți-au fost mediu cultural în tinerețe)?
Se vede treaba că nu, prea ești tontalău. Și să știi că nici rețeta de la Xanax nu se pune cum că ai fi citit ceva la viața ta. Oricum, cred că știi pe de rost prospectullaughing
Așadar procedează!
21.   La naiba! trimis de
(21 feb 2015, 23:32:35
Erată la comm. 19.2
Art. 14, alin. (2), lit. e)
„este aptă, din punct de vedere medical şi PSIHOLOGIC, pentru exercitarea funcţiei.”
21.1  RE: La naiba! trimis de
(21 feb 2015, 23:56:41
”Iracundiam qui vincit, hostem superat maximum.” Publilius Syrus
21.2  RE: La naiba! trimis de
(22 feb 2015, 00:16:39
am pricepit!loser
Adicătelea ăla / ăia de-o învins în Iraq fac hosting (găzduire) pentru niște supărați la maximum.
Am impresia că-i vorvire de partea Iraqiană a Statului Islamic!
da, da, asta trebe să șie!i dont know
21.3  RE: La naiba! trimis de
(22 feb 2015, 10:37:29
Nush cum da' eu am înțăles alticelea...
Adica Iraq, undi am cui, vin cît vreu să-i cer atunshea când îs suparat la maximum.
Șî iesti șî adresa, asta-i la Pub la Lili...
22.   Cine urmeaza la DNA??? trimis de
(22 feb 2015, 13:02:13
Doamna prim procuror Mihaela Mihai nu te lasa,cine urmeaza la DNA????
"Pinalti rupe tăcerea. A anunţat că va coopera cu autorităţile şi că le va spune faptele de corupţie ale unor persoane foarte importante. Printre numele grele pe care le-ar putea denunţa se află Vasile Blaga, Elena Udrea, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Flutur. Doar două dintre aceste persoane vor fi denunţate luni de Gheoghe Ştefan, spus sursele."
22.1  RE: Cine urmeaza la DNA??? trimis de
(22 feb 2015, 13:21:06
Răducu, de acord cu tăte celea scrise, dară n-o retrograda pe Michaela la rangul de prim-procuror.
Astă funcție este specifică Parchetelor de pe lângă CEVA: Judecătorie, Tribunal sau Curte de Apel (valabil inclusiv pentru moșulețul aceala alzheimerian de la Parchetul de pe lângă Lege)

Când vine vorbire despre deneauri, structurile lor teritoriale se numesc chiar așa: Serviciul teritorial Suceava, Botșeni, Jassy, etcaetera.
Iară Țarul magistrat care conduce această structură se numește că-i PROCUROR SEF SERVICIU TERITORIAL.
Vez' că-i cam mare diferența de soldă dintre un procuror șef serviciu și un prim-procuror de pe la vreun Parchet. Să nu te pună Michaela p-ormă să-i plătești diferența.oh go on
23.   Felicitari DNA trimis de
(22 feb 2015, 13:48:12
Salut Taz,sa traiesti sa infloresti si weekend placut .E perfect adevarat ce ai spus.
Mihaela Mihai,sef DNA Suceava a deţinut inainte funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.Mihaela Mihai a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, iar ulterior, în 2003, a absolvit şi Institutul Naţional de Magistratură. După definitivat, a activat timp de un an ca magistrat la Judecătoria Botoşani, iar în 2004 a revenit în cadrul instituţiei Parchetelor. În 2008, a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, specializându-se pe linia investigării infracţiunilor de corupţie, iar din iulie 2012 a devenit prim-procuror al acestui Parchet.Doamna Mihai,suntem alaturi de d-voastra,sunteti speranta noastra pentru a controla coruptia in administratia locala din Suceava si a-i pedepsi pe corupti.Doamne ajuta.

24.   We want matriarchal dictatorship ! trimis de
(22 feb 2015, 15:18:09
Da știi di ci mi-o plăcut mia când o-ntronizat-o pe Michaela sin Michail procuror-șăf?
Fiindcă tare mi s-o părut „mit stock” să avem și noi în Bokowina o prosecutoare tinerică și drăguță coz, asăminea celor din Krîm (Crimeea) care o așezat-o pe Natalia Vladimirovna Poklonskaya în jâlțul de Prosecutor General al Republicii.

Apăi zâceam că dă bine la nota de la impresia artistică atunci când Michaela îț’ zâmbește mumos, răstimp în care-ți pune clanțele pe mânuri și te anunță că urmează să-ți petreci următorul cincinal prin ocnă, și asta numai așa pe baza prelungirea mandatului de arestare preventivă.
Oricum, trebe să recunoască tătă lumea că parcă-ți mai trece din supărare când te ia cu arcanul și apoi te leagă fedeleș Michaela, spre deosebire de cazul în care astă operațiune o face un prostan buhăit la față de-atâta mitilic ieftin, cu sufletul acrit de scârba existențială a insuportabilității propriei persoane.
Apoi iar m-am îmbucurat când mi-am adus aminte de-o prophecye de-a mea, de amu câțiva ani, când zâceam că e vremea să terminăm cu prostiile misogine și să dăm țara pe mâna fetilor, că iele or ști s-o diriguiască mai bine, atâta timp cât știu să țină casa, prichindeii, factura la corent, încălzire, botelie, să spele bulendre și blide, bașca sțină în cârcă un bețâvan șomer ce stă tătă zâua cu omatidiile lipite de ecranul Eurosportului.
Zâceam atunci că e vremea să reinstituim matriarhatul ca formă de organizare socială, nu de alta dar bARBAȚII o avut timp suficient să arate ce știu să fackă: să fure, să mintă, să beie, să vorbească porcos, să f**ă, să lese în urma lor numai dezastru și ruină, fimei gravide, cutii de conserve goale, ace de seringă, kăcați, pamperși și sticle de votcă goale.

Gata cu misoginismul!
Vrem dictatură matriarhală!
25.   Comentariu trimis de
(23 feb 2015, 11:42:40
RADUMAMII , da de cand te-ai facut matale asa cinstit si corect si recunosti acum ca si cei ce-i sprijineai in 2012 sunt si ei niste jegosi de corupti, intreaga clasa politica e bolnava de acest flagel, nu numai opozitia?
Sau te-ai inscris intre timp in PNL si ti-ai schimbat tirul catre alte tinte?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș mănăstiresc Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns... Citeşte