Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2015 - Anul XX, nr. 42 (5854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prima probă

8.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin luni simularea evaluării naţionale, la limba română

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

8.000 de elevi de clasa a VIII-a, din 227 de şcoli din judeţ, vor susţine, în perioada 23-25 februarie, simulările examenului de evaluare naţională.

Prima probă este programată, luni, la disciplina limba şi literatura română, urmând ca miercuri elevii să fie testaţi la matematică, iar vineri, la limba maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi afişate în data de 6 martie. Notele obţinute pot fi trecute în catalog doar la cererea elevului, acestea urmând să fie analizate la nivelul fiecărei unităţi şcolare în care s-au desfăşurat testările, prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Acolo unde este cazul, şcolile vor trebui să adopte măsuri pentru îmbunătăţirea rezultatelor.

La simulările din anul şcolar trecut, la clasa a VIII-a, la disciplina limba şi literatura română, 74% dintre elevi au luat note de trecere (judeţul Suceava ocupând poziţia a treia la nivel naţional). Note mediocre s-au înregistrat la disciplina matematică, unde 37,8% au luat note mai mici de 5 (locul 4 la nivel naţional).

 

Supraveghere video în sălile de examen

Ministerul Educaţiei organizează, pentru al doilea an consecutiv, simulări ale examenelor de evaluare naţională şi bacalaureat, explicând că aceste testări sunt organizate „pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și au scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale şi liceale”.

Prof. Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, a menţionat că „simulările examenelor naţionale încep la ora 9.00. Conform procedurii transmise de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, timpul destinat elaborării lucrărilor scrise este de 2 ore la clasa a VIII-a şi 3 ore la liceu”.
Aceasta a mai precizat că în sălile de examen vor exista camere video, iar supravegherea va fi realizată de câte doi profesori de altă specialitate decât cea de examen.

Cât priveşte simularea examenului de bacalaureat, în cazul elevilor de clasa a XI-a, disciplinele la care se organizează testare sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (unde este cazul), matematică sau istorie (în funţie de profilul clasei).

Disciplinele la care se organizează simulări la clasa a XII-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică sau istorie (în funcţie de profilul clasei) şi fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie (proba la alegere a profilului şi specializării). Elevii dintr-a XI-a şi a XII-a vor fi testaţi în perioada 2-6 martie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 8.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin luni simularea evaluării naţionale, la limba română.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin luni simularea evaluării naţionale, la limba română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș mănăstiresc Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns... Citeşte