Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2015 - Anul XX, nr. 42 (5854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Joc dublu

Termoficarea Sucevei este scoasă la licitaţie, dar se înfiinţează şi o nouă societate, a Consiliului Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni au decis, într-o şedinţă informală care a avut loc joi după-amiază, care sunt măsurile prin care cele aproape 20.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare să beneficieze de aceste servicii, chiar de Termica intră în faliment.

„Organizăm o nouă licitaţie pentru încredinţarea acestui serviciu public unui nou operator. Demersurile de organizare a licitaţiei vor fi făcute imediat după şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare, în care va fi discutat acest proiect”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Totuşi, în cadrul aceleiaşi şedinţe a deliberativului local, din 26 februarie, va fi discutat şi un alt proiect care vizează tot termoficarea oraşului, acela de înfiinţare a unei noi societăţi, al cărei acţionar unic va fi Consiliul Local.

Practic, prin aceste două decizii, se urmăreşte ca şi Primăria Suceava să poată participa la licitaţie, cu propria societate de termoficare, deşi nu are nici o garanţie că poate câştiga licitaţia, câştigătoare urmând a fi aleasă societatea cu oferta cea mai bună ca preţ şi condiţii tehnice.

Strategia duală de rezolvare a problemei termoficării oraşului mai are o faţetă – pe masa de lucru a Guvernului se află un proiect de hotărâre care ar putea fi adoptat curând prin care municipalităţile pot atribui direct un serviciu public unei societăţi proprii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termoficarea Sucevei este scoasă la licitaţie, dar se înfiinţează şi o nouă societate, a Consiliului Local.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Termoficarea Sucevei este scoasă la licitaţie, dar se înfiinţează şi o nouă societate, a Consiliului Local2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O problema de sistem trimis de
(21 feb 2015, 11:31:20
Da, este o mare problema de sistem. De mai bine de zece ani Primaria si Termica distrug sistemul de termoficare din Suceava, ba mai mult, i-au incurcat si pe cei de la Adrem sa investeasca intr-o centrala de distrus padurile si drumurile tarii, ca in final Bioenergy sa produca doar energie electrica pe lemne carate din 4 judete. Asa cum s-a procedat si in alte orase, Primaria ar trebui sa suporte contravaloarea unei centrale termice pentru fiecare apartament racordat la sistemul de termoficare centralizat cu plata utilitatilor la zi si impreuna cu cei care au condus si mai conduc la Termica si la Bioenergy, sa-si ceara scuze pentru faptul ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din surse de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, construit cu mari eforturi, pe parcursul a zecilor de ani, cu fonduri publice.
2.   ,,,,,, trimis de
(21 feb 2015, 12:01:30
primarul sa isi ceara scuze ca nu stie sa se ocupe de problema asta...a facut Byoenergy ce credea ca merge pe gunoi sau pe strujeni era LOGIC ca va consuma lemn din putinele paduri pe care le mai are suceava

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș mănăstiresc Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns... Citeşte