Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2015 - Anul XX, nr. 42 (5854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dezastru

Un incendiu amplificat de vânt a făcut scrum casa în care locuiau fiica şi cuscrii primarului din Milişăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu foarte puternic, amplificat de vânt, a lăsat dezastru în urmă într-o gospodărie din Milişăuţi. Casa în care locuiau cinci suflete şi toate anexele, practic absolut toată agoniseala familiei, s-au transformat în scrum. Incendiul, amplificat de vânt, a pus mari probleme pompierilor, la un moment dat două case învecinate fiind în pericol de a lua foc. În locuinţa care a ars stăteau cuscrii primarului din Milişăuţi, Mircea Laurus, şi fiica edilului, împreună cu doi copii minori.

 

Momente de groază: „Vântul arunca scânteile până la a treia casă”

Alarma de incendiu s-a dat în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.40. Având în vedere ora târzie, incendiul a fost văzut cu întârziere, de un localnic care a trecut prin zonă.

Primii pompieri care au ajuns la faţa locului au fost cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Milişăuţi.

Gheorghe Hânţar, din cadrul SVSU Milişăuţi, a descris dezastrul: “Era deja un focar puternic, am băgat furtunurile cu apă, incendiul a slăbit un pic, însă încă era foarte puternic. La un moment dat focul a început să se extindă pe sub acoperiş, iar apoi la toată casa roată împrejur... atunci a fost de groază”.

Vântul destul de puternic de la acea oră a amplificat panica.

“Focul ardea cu putere, iar vântul arunca scânteile până la a treia casă. Toată lumea a fost panicată, era pericol de extindere”, a declarat un alt membru al SVSU Milişăuţi, Ioan Liviţchi.

 

Autospecialele s-au alimentat cu apă din râul Suceava

La faţa locului au fost mobilizate în total 11 autospeciale cu apă. Forţele de intervenţie au fost de la subunităţile de pompieri din Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus şi Solca, împreună cu lucrători de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Milişăuţi, Grăniceşti şi Volovăţ.

Colonelul Sorin Popovici, comandantul Detaşamentului de pompieri Rădăuţi, a explicat că focul s-a manifestat pe aproximativ 350 de mp, practic la toate construcţiile din gospodărie.

„Din cauza vântului puternic posibilitatea de propagare a incendiului a fost foarte ridicată. Cantitatea mare de material combustibil ne-a pus oarecum probleme şi a fost nevoie să aducem apă din râul Suceava, de la aproximativ 500 de metri”.

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici a acordat primul ajutor medical soţiei proprietarului, în vârstă de 63 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a fost transportată cu ambulanţa SMURD la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi.

 

De la ce a izbucnit incendiul

Incendiul a fost stins în totalitate abia ieri dimineaţă, în jurul orei 6.00.

Flăcările au degradat, printre altele, o moară cu ciocănele, patru biciclete, patru motoare electrice trifazate, trei televizoare, trei computere, polizoare unghiulare şi altele. În incendiu a murit şi o vacă.

De asemenea, flăcările au afectat şi o gospodărie vecină, unde o anexă a fost parţial distrusă.

Marcat de nenorocirea care i-a lovit familia, primarul oraşului Milişăuţi, Mircea Laurus, a ţinut să le mulţumească pompierilor pentru mobilizare, numeroasele forţe contribuind la limitarea incendiului înainte de a se extinde la casele vecine.

În ceea ce priveşte cauza incendiului, din ancheta pompierilor rezultă că focul a izbucnit în grajd, din cauza efectului termic al curentului electric, produs de mijloace de iluminat lăsate sub tensiune.

Fiica primarului şi cei doi copii minori ai acesteia, precum și socrii ei (femeia de 63 de ani şi soţul acesteia, care este paralizat), au fost evacuaţi la timp. Ginerele primarului Laurus este plecat în Anglia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu amplificat de vânt a făcut scrum casa în care locuiau fiica şi cuscrii primarului din Milişăuţi.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu amplificat de vânt a făcut scrum casa în care locuiau fiica şi cuscrii primarului din Milişăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș mănăstiresc Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns... Citeşte