Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 feb 2015 - Anul XX, nr. 36 (5848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Caz

O bătrână cu hipotermie, internată la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână diagnosticată cu hipotermie a ajuns joi dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Pacienta a fost internată direct la Reanimare după câteva ore petrecute afară, în frig, când temperatura corpului i-a scăzut la 26,5 grade Celsius.

Bătrâna se afla în curtea propriei gospodării în momentul în care i s-a făcut rău şi a căzut. Ea a fost găsită în stare de inconştienţă şi îngheţată de frig după câteva ore, de ceilalţi membri ai familiei, care au chemat imediat ambulanţa.

Doctorul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, a declarat ieri că bătrâna a fost stabilizată, însă următoarele zile sunt critice deoarece se pot produce oricând complicaţii, ca urmare a vârstei avansate şi a afecţiunilor pre-existente.

Potrivit specialiştilor, hipotermia este o afecţiune în care temperatura corpului scade sub 35 de grade Celsius. Odată cu scăderea temperaturii, pielea va deveni rece şi palidă, ritmul respiraţiilor va fi încetinit, iar pulsul va deveni lent şi neregulat. Dacă expunerea la frig continuă vor apărea slăbiciunea, lipsa de coordonare, somnolenţa, lipsa de îndemânare şi dificultăţi de vorbire (sub 32 grade Celsius). În cazul în care temperatura corpului scade şi mai mult, persoana va intra în comă şi apoi în stop cardio-respirator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână cu hipotermie, internată la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
O bătrână cu hipotermie, internată la Spitalul Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu roșii Ai trebuință de un crap de 1,5-2 kg, 6 roșii, 5 ardei grași, 200 ml untdelemn, 3 cepe, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, o crenguță de cimbru, sare, piper, 200 ml vin alb... Citeşte