Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 feb 2015 - Anul XX, nr. 36 (5848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consens

Bugetul județului Suceava a fost votat de consilierii tuturor partidelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Bugetul propriu al județului Suceava a fost, ieri, votat în unanimitate de toți cei 32 de consilieri  prezenți la ședința Consiliului Județean. După discuțiile preliminare din comisiile de specialitate, a fost supus votului în plenul deliberativului județean un amendament prin care s-au acordat fonduri în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, după cum urmează: alocarea a 340.000 de lei pentru culte, 50.000 de lei pentru acţiuni culturale, 60.000 de lei pentru activități sportive și 50.000 de lei pentru asistenţă socială. Amendamentul a fost de asemenea votat în unanimitate, sumele fiind luate din fondul de rezervă, care s-a diminuat de la două milioane la 1,5 milioane de lei.
Veniturile pe care CJ și le propune a le realiza în acest an sunt mai mari cu 27,5 milioane de euro, comparativ cu cele din 2014, fiind estimate la 504 de milioane de lei. Anul trecut, veniturile realizate efectiv au fost de 383 de milioane de lei. Veniturile proprii sunt estimate la 78,6 milioane de lei, la care se mai adaugă, pe lângă alte venituri, şi sume de bani de la bugetul Uniunii Europene, de aproape 127,6 milioane de lei. 
La cheltuieli, Consiliul Judeţean a alocat pentru învăţământ aproximativ 59 milioane de lei, din care 19,583 milioane de lei sunt destinați implementării programului guvernamental „Laptele şi Cornul”. Sănătatea are de la bugetul județului 2,179 milioane de lei, din care Spitalului Judeţean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” îi va reveni suma de 1,68 milioane de lei. 
 
Bani pentru spital și aeroport
În acest an, deliberativul județean a aprobat creșterea bugetului alocat Muzeului Bucovinei la 6,5 milioane de lei şi Centrului Cultural Bucovina, la 5,3 milioane de lei. Pentru personalul neclerical, administraţia judeţeană contribuie cu suma de aproape 5,5 milioane de lei. 
Din totalul cheltuielilor pentru anul 2015, cea mai mare sumă, 148,5 milioane de lei, este destinată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. O sumă consistentă a fost alocată pentru protecţia mediului, 122 de milioane de lei. Din această sumă, 118,8 milioane de lei provin din proiecte cu finanţare externă nerambursabilă, în timp ce pentru împăduriri s-a alocat o sumă de aproape 1,7 milioane de lei. De asemenea, Consiliul Judeţean Suceava a destinat aproape 1,5 milioane de lei pentru amenajarea parcului de agrement de la Spitalul de Urgență Suceava. 
Bugetul pentru transporturi  este de aproape 45,2 milioane de lei, cei mai mulţi bani, respectiv 23,6 milioane de lei, fiind destinați lucrărilor la drumuri şi poduri. În domeniul aviaţiei, suma alocată este de 10 milioane de lei, la care se mai adaugă şi investiţiile la Aeroportul „Ştefan cel Mare”, în sumă de aproximativ 6,5 milioane de lei. 
Pentru turism, Consiliul Judeţean Suceava a alocat 1,5 milioane de lei, sumă completată cu 8,5 milioane de lei, reprezentând proiecte din domeniul turismului cu finanţare nerambursabilă. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul județului Suceava a fost votat de consilierii tuturor partidelor.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bugetul județului Suceava a fost votat de consilierii tuturor partidelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu roșii Ai trebuință de un crap de 1,5-2 kg, 6 roșii, 5 ardei grași, 200 ml untdelemn, 3 cepe, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, o crenguță de cimbru, sare, piper, 200 ml vin alb... Citeşte