Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 feb 2015 - Anul XX, nr. 36 (5848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dispute

Alexandru Băişanu a făcut circ şi la constituirea consiliului judeţean executiv al noului PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Organizaţiei Judeţene Suceava a noului PNL Suceava, format din fostele PNL şi PDL, a fost constituită în mod legal în cursul zilei de vineri, însă şedinţa nu a fost lipsită de scandal, principalul protagonist fiind deputatul Alexandru Băişanu. Dacă la început şedinţa de constituire a consiliului executiv judeţean al noului PNL Suceava a început relativ în termeni paşnici, totul s-a schimbat în momentul în care s-a ajuns la numărul de membri pe care fostele PNL şi PDL urmau să le aibă în această structură de conducere. Totul a plecat de la faptul că în şedinţă s-a anunţat că fostul PDL va avea 21 de membri în comitetul judeţean executiv, în timp ce liberalii urmau să aibă 12 reprezentanţi. Surse din rândul celor care au participat la şedinţă au spus din acel moment Alexandru Băişanu a început scandalul, susţinând că foştii liberali ar fi trebuit să aibă 13 membri, şi nu 12, încercând în acelaşi timp să blocheze constituirea noii structuri de conducere judeţene.

Spiritele s-au calmat doar după ce în timpul şedinţei a fost sunat secretarul general al PNL, Marian Petrache, care a transmis, inclusiv lui Alexandru Băişanu, că în Consiliul Naţional al noului PNL s-a stabilit clar că la Suceava, la nivelul conducerii judeţene, PDL va avea 21 de reprezentanţi, iar PNL va avea 12. „Destul de greu s-a trecut de acest punct în care trebuia constituit consiliul executiv judeţean deoarece domnul Alexandru Băişanu nu recunoştea lista cu numărul de membri aferenţi fostelor organizaţii PNL şi PDL stabilită la nivel central. El spunea că PNL ar trebui să aibă 13 membri, pentru că aşa vrea domnia sa şi pentru că aşa îi iese din calculele sale. Iar şedinţa nu a putut să meargă mai departe decât după intervenţia telefonică a lui Marian Petrache, care i-a spus că trebuie să respecte decizia forului naţional al partidului”, au spus surse din rândul participanţilor la şedinţa de ieri.

Dacă în cele din urmă s-a reuşit să se treacă peste aceste probleme, iar consiliul executiv judeţean a fost constituit, Alexandru Băişanu a provocat din nou scandal în momentul în care s-a ajuns la aprobarea constituirii consiliului local executiv al Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL. Alexandru Băişanu a ajuns în situaţia să spună în plină şedinţă că liberalii care au fost desemnaţi săptămâna trecută să facă parte din comitetul local executiv al Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL sunt nişte „neica-nimeni” şi nu reprezintă organizaţia municipală a fostului PNL Suceava.

 

Conducerea Organizaţiei Municipale a noului PNL Suceava s-a întrunit în formula stabilită săptămâna trecută

Abordarea lui Alexandru Băişanu este legată de faptul că în şedinţa de joi seara a Biroului Permanent Judeţean s-a luat act de dizolvarea întregii conduceri a Organizaţiei Municipale Suceava a fostului PNL, pe motiv că i-a expirat mandatul încă din luna octombrie 2014, astfel încât preşedintele filialei, Marius Zmău, şi-a pierdut această funcţie. Mai mult, la conducerea organizaţiei municipale a fost numit un nou birou interimar condus de Ilie Niţă şi au fost stabiliţi alţi reprezentanţi în consiliul local executiv al Organizaţiei Municipale a noului PNL. Surse liberale ne-au spus că în şedinţa de ieri, lui Alexandru Băişanu i s-a reproşat faptul că nu poate dizolva organizaţia aşa cum vrea el, moment în care acesta a început să-i ameninţe pe cei prezenţi cu dosare penale, că-l va acţiona în instanţă pe secretarul general al PNL, Marian Petrache, dar şi că unii riscă să fie condamnaţi la închisoare pentru nerespectarea statutului, aşa cum s-a întâmplat cu Florin Ţurcanu, din judeţul Botoşani.

În cele din urmă, după votul din consiliul judeţean executiv al noului PNL Suceava s-a aprobat constituirea consiliului local executiv al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, în formula stabilită săptămâna trecută, cu Ioan Balan şi Marius Zmău copreşedinţi. Această decizie l-a înfuriat la culme pe Alexandru Băişanu, care a părăsit sala împreună cu alţi liberali care fac parte din structura judeţeană a noului PNL Suceava.

Scandalul pe care l-a făcut Băişanu nu a avut însă nici un efect, în condiţiile în care tot ieri seara, la sediul Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL, de pe str. Aleea Trandafirilor, a avut loc şedinţa paritară a Birourilor Permanente Municipale ale PNL, cu reprezentanţi ai foştilor liberali şi democrat-liberali, dar şi cu membri ai Forţei Civice. Şedinţa a fost prezidată de copreşedinţii Ioan Balan şi Marius Zmău, de la întâlnire fiind absenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă şi viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei. Întrebat ce părere are despre întregul scandal care a avut loc în şedinţa consiliului judeţean executiv al noului PNL, Ioan Balan a spus că nu comentează în nici un fel aceste aspecte.

 

Flutur: „Îmi exprim speranţa că PNL Suceava va fi o organizaţie puternică”

O atitudine diplomatică a avut-o şi copreşedintele Organizaţiei Judeţene a noului PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, care la rândul său nu a vrut să facă nici un comentariu cu privire la ceea ce s-a întâmplat în şedinţa de constituire a comitetului judeţean executiv. Flutur a spus că ieri a avut loc constituirea acestui consiliu judeţean executiv al noului PNL Suceava, în care fostul PNL are 12 membri, iar PDL va avea 21 de reprezentanţi. „Am discutat despre acţiunile pe care trebuie să le facem în teritoriu pentru finalizarea fuziunii prin constituirea tuturor comitetelor locale executive ale noului PNL din fiecare localitate. Îmi exprim speranţa că PNL Suceava va fi o organizaţie puternică, ce va lansa proiecte importante pentru dezvoltarea judeţului”, a spus Flutur.

De precizat că noul PNL Suceava va funcţiona în sediul fostului PDL, din apropierea bisericii Sf. Dumitru. Tot ieri s-a stabilit că secretarul general al Organizaţiei Judeţene a noului PNL Suceava va fi Viorel Seredenciuc, iar în funcţia de secretar adjunct a fost ales Dan Roibu. Purtătorul de cuvânt al organizaţiei va fi Dorel Guliciuc.

 

Secretarul general al fostului PNL, Marian Petrache, îl contrazice pe Băişanu: Conducerea Organizaţiei Municipale Suceava nu trebuia demisă

Secretarul general al fostului PNL, Marian Petrache, a declarat vineri la amiază pentru Monitorul de Suceava că nu se impunea demiterea întregii conduceri a Organizaţiei Municipale Suceava a PNL pe motiv că i-a expirat mandatul de patru ani. Afirmaţia lui Marian Petrache a fost făcută după ce întreaga conducere a organizaţiei municipale a fostului PNL Suceava a fost destituită joi seara, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al liberalilor suceveni.

Totul a pornit din momentul în care Alexandru Băişanu a anunţat în şedinţă că biroul municipal al fostului PNL Suceava, ales pe o perioadă de patru ani, şi-a încetat mandatul încă de la data de 10 octombrie 2014, iar potrivit statutului PNL trebuia numit un birou interimar. Mai mult, în discuţii s-a arătat că orice hotărâre luată de biroul municipal al fostului PNL Suceava, după data de 10 octombrie 2014, nu mai era valabilă.

Întrebat dacă la Organizaţia Municipală Suceava a fostului PNL trebuiau organizate alte alegeri, Marian Petrache a răspuns scurt: „este exclus”. Petrache a precizat că la Suceava „nu mai era cazul” să se organizeze alte alegeri în Organizaţia Municipală a PNL, „după ce a apărut un nou partid”. El a mai arătat că un alt motiv pentru care nu trebuiau organizate alte alegeri este şi acela că anul trecut a fost unul electoral, motiv pentru care o conferinţă de alegeri nu ar fi putut avea loc.

În aceste condiţii, decizia pe care Biroul Permanent Judeţean Suceava al fostului PNL Suceava a luat-o cu privire la demiterea întregii conduceri a liberalilor din municipiul reşedinţă de judeţ nu îşi avea rostul şi demonstrează că a fost doar o răfuială a liderului Alexandru Băişanu cu cei de la „municipiu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu a făcut circ şi la constituirea consiliului judeţean executiv al noului PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 1779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Alexandru Băişanu a făcut circ şi la constituirea consiliului judeţean executiv al noului PNL Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si din nou BUFON trimis de
(14 feb 2015, 11:09:37
Alexandru Baisanu nu a reusit sa treaca peste statutul de bufon al politicii sucevene ......pentru el exista un singur principiu in viata ..... DACA NU EL ATUNCI NIMENI..... Domnule baisanu, cu atitudinea asta nu vei ajunge decat in fata organelor de cercetare penala.

Recunoaste, vremea ta a atrecut, esti viaoara a 2 -a , a 3 - a ..... sau a cata vrei tu , dar obisnuieste-te cu ideea ca esti un nimeni in drum si asta doare ..... dar vorba romanului " fie roata si patrata, tot se invarte ea odata" ..... au cazut civilizatii intregi, trebuia sa vina si randul tau .... SPAGARULE!
2.   Cele doua femei din Parlament trimis de
(14 feb 2015, 11:38:01
In ultimul timp in parlament au fost doua femei pentru care s-a votat pentru ridicarea imunitatii la cererea DNA.A fost Elena Udrea,femeia cu k_aie de fier si Varujan Vosganian,femeia cu barba.Mitrea, Hrebenciuc, Ariton, Videanu, Udrea fie au demisionat fie au cerut colegilor să le ridice poalele imunității ca să poată vedea DNA-ul dacă au lenjeria curata.Pe cand Varujan Vosganian a oferit un spectacol sinistru.A umblat cu biblii,cu mir,a plans,a urlat,a latrat,mai avea putin si facea ca ornitorincul.Noroc ca Iohannis si-a disipat nervii aruncand pardesiul pe capote masinii la Paris,altfel cred ca-I dadea doua palme lui Vosganian si-l tragea de barba.
3.   Cele doua femei din Parlament trimis de
(14 feb 2015, 11:44:09
.Dupa ce parlamentarii l-au scapat de bulau (cu largul concurs al lui Ponta care a dat ordin pe unitate sa se voteze contra ridicarii imunitatii pentru a-i face in opturi pe PNL si Iohannis) Varujan a facut un gest masonic.A aratat mijlociul in sus.Acest deget este cunoscut sub numele digitus impudicus sau digitus infamus.Icoana de la Mitropolia Romana care plangea cu anumite ocazii a inceput sa rada in hohote cand l-a vazut pe Varujan plangand in parlament.Daca Udrea a avut o noapte grea in celula cu WC turcesc si cu dus in WC si Vosganian a avut o noapte grea. A trebuit sa linga-n Kour pe cei 71 de senatori care l-au salvat de tubulatura.Dimineata si-a schimbat numele in buletin.A devenit Varujan Pupincurian.Sa-ti fie rusine ca vrei sa eludezi justitia.Tot la parnaie ai sa ajungi in final.
4.   Departatorul hidraulic trimis de
(14 feb 2015, 12:02:44
Suntem acasa la pompierul Costica.da un interviu pentru ziarul local.Costica sta relaxat pe canapea.Ei domnu reporter,asta fac seara.Vin de la serviciu ,stau pe canapea si ma uit la televizor.Sunt burlac si nu am obligatii.Dar obiectul de langa d-voastra ce este?Ei,el este Misu,asa l-am botezat.Este departatorul hidraulic.Il iau la serviciu si apoi il iau acasa.Seara sta cu mine si se uita la film apoi doarme pe fotoliu langa patul meu.Acum un an tanti Cerasela,proaspat vaduva(si aici Costica zambi pe sub mustata) a sunat pe la 1 noaptea .Era in cimitirul din G.Enescu si incerca sa ia legatura cu sotul ei decedat.A zis ca a auzit in cavou un mieunat.Am mers de urgenta ,cu Misu(departatorul hidraulic)am ridicat placa cavoului si inauntru am gasit o pisicuta.
5.   Departatorul hidraulic trimis de
(14 feb 2015, 12:10:46
A doua zi am invitat-o pe tanti Cerasela la mine sa sarbatorim regasirea sotului,sau reincarnarea ma rog.A fost o seara minunata.Eram eu,Cerasela,departatorul Misu si motanul Costica(tot Costica il chema pe sot)adicalea sotul reincarnat.La un moment dat eu am stat cu cerasela iar departatorul hidraulic Misu a stat cu motanul Costica.Acum doua zile a sunat doamna Aglaia,mare iubitoare de animale.A zis ca un catel a ramas blocat intr-un gard.Am plecat cu Misu(departatorul hidraulic0si am largit gardul.Catelul a scapat teafar.Doar ca i-am dat instructiuni doamnei Aglaia sa-l hraneasca cu mancare dietetica pe catel deoarece din cauza obezitatii a ramas blocat in gard.Seara am sarbatorit din nou.Eu cu doamna Aglaia si Misu(departatorul hidraulic)cu catelul obez.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu roșii Ai trebuință de un crap de 1,5-2 kg, 6 roșii, 5 ardei grași, 200 ml untdelemn, 3 cepe, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, o crenguță de cimbru, sare, piper, 200 ml vin alb... Citeşte