Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 feb 2015 - Anul XX, nr. 36 (5848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


Proiectul naţional „Primul câine”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema câinilor vagabonzi organizaţi în haite pe străzile minunatei Românii, de care toţi se plâng, dar nimeni nu vrea să o schimbe, este un subiect deosebit de sensibil pentru că are o mare încărcătură emoţională. Ca în orice domeniu, există fanatici de ambele părţi ale gardului. Există ultraşii eutanasierii, care văd treaba asta ca pe o soluţie obligatorie şi imperios necesară. Există ultraşii „iubitorilor de animale”, care văd „căţeii” ca pe o minunată creaţie a unui Dumnezeu nepermis de absent în timpurile astea. Mai există indiferenţii, care nu dau doi bani pe nimeni şi nimic şi pe care nu-i interesează subiectul.

Ceea ce nu mulţi înţeleg este faptul că oraşele sunt construite de oameni pentru oameni. Nu pentru câini, nu pentru mâţe, nu pentru şobolani, nu pentru urşi, nu pentru şerpi şi alte dobitoace necuvântătoare. Dacă voiau oamenii să trăiască în mijlocul animalelor, rămâneau în peşteri sau păduri şi se bucurau acolo de compania acestor vieţuitoare. Că ne convine sau nu, orice societate are la bază reguli. Unele sunt scrise. Legile. Dacă le încalci te duci frumuşel la bulău sau scoţi din buzunar bani ca să-ţi plăteşti greşeala.

Alte reguli sunt nescrise. Cele ale bunului simţ. Din păcate, dacă le încalci pe astea, nu păţeşti nimic.

Nu sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor? Mergeţi, fraţilor, seara pe străduţe lăturalnice. Să vedeţi acolo „iubire” pe bucile voastre din partea haitelor comunitare.

„Creştinilor cu frica lui Dumnezeu”, care vă faceţi cruci când treceţi pe lângă biserici, dar înjuraţi, minţiţi, furaţi şi nu daţi doi bani pe aproapele vostru gândindu-vă că vă vede Dumnezeu că iubiţi animalele şi vă iartă toate păcatele, luaţi câinii de pe străzi şi faceţi ce vreţi cu ei. Nu mă interesează. Vreţi să-i ţineţi în adăposturi până când mor de bătrâneţe? Foarte bine. Vreţi să-mi puneţi o taxă, special pentru treaba asta? Foarte bine. Plătesc. Dar nu mă obligaţi să stau areactiv atunci când eu şi cei apropiaţi mie suntem în pericol. Pentru că voi răspunde cu o violenţă cu atât mai periculoasă cu cât e mai disperată. Nu voi sta să mă uit cum copilul meu  este muşcat şi rămâne traumatizat. 

Eu am dreptul, ca om şi cetăţean plătitor de impozite, la siguranţă şi curăţenie. Nu mai lăsați câinii pe străzi pentru că eu şi alţii ca mine suntem obligaţi să ne apărăm de aceste haite. Şi omul în legitimă apărare, într-o situaţie disperată, poate fi mai periculos decât orice haită de „căţei comunitari”, inofensivi bineînţeles.

Nu mai daţi zoaie la câini prin parcări sau pe la scările de bloc. Aia nu-i hrană. Nu mai răspândiţi purici şi duhoare de animale pe scările de bloc. Eu merg la consultaţii la domiciliul pacienţilor. Şi sunt oameni la care nu mă mai duc pentru că la scara lor sunt câte trei, patru câini umflaţi care muşcă toţi străinii. Ce vină au bătrânii ăia că sunt vecini cu cei care cultivă starea asta de lucruri? Am încercat într-o zi să intru prin forţă. Am împărţit şpiţuri cu generozitate. Doar datorită orelor petrecute la sala de box şi pe terenul de tenis am scăpat nemuşcat. 

Puţin îmi pasă ce faceţi cu comunitarii pe care îi strângeţi de pe străzi. Sunt dispus să plătesc pentru cazarea lor pe viaţă. Dar nu mă mai obligaţi să-i văd pe strazi, în oraşele unde ar trebui să trăiască oameni. Nu-mi mai spuneţi că haitele nu reprezintă un pericol. Ba reprezintă. Şi încă unul foarte mare. La adresa copiilor, bătrânilor şi în general la adresa tuturor celor care nu se pot apăra sau fugi din calea lor.

Haideţi să facem un program naţional, aşa cum e „Prima casă” sau „Prima maşină”. Să-i spunem „Primul câine”. Guvernul, statul, să sprijine cu o anumită sumă de bani pe cei care adoptă un „căţel” de pe stradă. În timp record ar dispare câinii comunitari. Pentru câteva zile. Până îşi vor încasa ăia banii. Apoi le vor trage un picior în c... „adoptaţilor” şi-i vor trimite din nou pe străzi. De asta vă mai rog ceva pe voi, „iubitorii de animale” care hrăniţi maidanezii  pe la scările de bloc sau/şi prin parcări. Să vă cereţi scuze faţă de părinţii ai căror copii au fost desfiguraţi de haitele de comunitari și să țineţi un moment de reculegere pentru copiii omorâţi de aceste haite.

Pe Florin Haidamac îl puteți citi și pe Blogul Vindecătorului

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul naţional „Primul câine”.
 Vizualizări articol: 3035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 21 voturi
Proiectul naţional „Primul câine”4.6521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gudlac... trimis de
(14 feb 2015, 12:11:46
... noii rubrici a Vindecătorului.
Era și vremea ca un condei exersat în paginile publicațiilor naționale, să fie promovat și de cele locale.
Mult spor... Tămăduitorule!thinking
(laic de șinși puncte)
2.   Caine !! !! trimis de
(18 feb 2015, 09:25:08
Dupa mecla ta se vede ca esti batut in cap.Un spit pt.tine la boase ai de la mine.Cainii ii ataca pe cei cu inima neagra si minte putina.D-na Claudia are dreptate.
3.   Problema persista de 150 ani trimis de
(22 feb 2015, 09:56:37
si tot nu am facut nimic. Pt cine e deranjat de caini poate contribui financiar sau fizic la un centru de ecarisaj, sa stranga cainii, sa ii evalueze si sa selecteze ce poate fi adoptabil. Dar ma uit ca majoritatea celor de la bloc nici nu isi curata pe langa casa. Asteapta sa vina primaria sa fac curat, sa ii stranga gunoiul si evident si caiinii.

Suntem buni noi romanii la victimizat, dar si la lene.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap cu roșii Ai trebuință de un crap de 1,5-2 kg, 6 roșii, 5 ardei grași, 200 ml untdelemn, 3 cepe, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, o crenguță de cimbru, sare, piper, 200 ml vin alb... Citeşte