Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2015 - Anul XX, nr. 20 (5832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Invitaţie

Sanda-Maria Ardeleanu va participa la comemorarea unor personalităţi, victime ale represiunii staliniste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu va participa miercuri, 28 ianuarie a.c., la manifestările dedicate comemorării unor personalităţi, victime ale represiunii staliniste care au murit la Închisoarea Sighetul Marmației. Manifestările au loc sub genericul „Gheorghe I. Brătianu – un savant istoric martir” (28 ianuarie 1898 – 27 aprilie 1953), şi sunt organizate în perioada 28 – 29 ianuarie 2015 de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie, în parteneriat cu Academia Română București, Colegiul Național Iași și Liga Studenților de la Istorie Iași.

Sanda-Maria Ardeleanu a declarat că a acceptat invitația de a participa la aceste manifestări, iar pe data de 28 ianuarie va fi prezentă la Palatul Memorial „Al. I. Cuza” de la Ruginoasa, unde va prezenta comunicarea intitulată „Actualitatea operei savantului-politician  Gheorghe I. Brătianu (cu o privire specială asupra lucrărilor "O enigmă și un miracol istoric: poporul român" și "Marea Neagră").

Ardeleanu a explicat că programul manifestărilor cuprinde și acordarea post mortem a titlului de Cetățean de Onoare al Ruginoasei lui Gheorghe I. Brătianu de către primarul comunei, Moraru Ionel, vernisarea expoziției foto-document și audierea secvențelor „Voci de aur” din Fonoteca de aur a Radiodifuziunii Române – mărturii, interviuri, evocări cu Gh. I Brătianu, Maria Brătianu, acad. Șerban Papacostea, prof. Valeriu Râpeanu, Ionel I. C. Brătianu, precum şi alte evocări şi comunicări prezentate de personalități din sfera culturii, istoriei și politicii.

Deputatul liberal a mai precizat că în data de 29 ianuarie a.c., la Colegiul Național Iași, va avea loc dezvelirea tabloului lui Gheorghe I. Brătianu în Galeria Personalităților și omagiul adus de prof. Vasile Buznosu, vernisarea expoziției documentare foto și audio, interviuri și evocări din Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române cu acad. Șerban Papacostea, Maria Brătianu, dar şi o  masă rotundă cu tema „Gheorghe I. Brătianu – destinul unui istoric”. Manifestările se vor încheia cu evocarea și dezbaterea moderată de prof. univ. dr. Ion Agrigoroaiei de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, intitulată „Gheorghe I. Brătianu – destinul unui istoric”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu va participa la comemorarea unor personalităţi, victime ale represiunii staliniste.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanda-Maria Ardeleanu va participa la comemorarea unor personalităţi, victime ale represiunii staliniste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Potârnichile! Păsăruici mari abia cât pumnul unui bărbat învățat cu munca la cîâmp ori la pădure. „Orătanie” la care nu avea acces tot omul odinioară, cum nici azi nu se încumetă multă lume să... Citeşte