Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2015 - Anul XX, nr. 20 (5832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie judecători

Lăsați în libertate, după ce au atacat și tâlhărit patru femei pe străzile din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi adolescenţi în vârstă de 17 ani, acuzaţi că în ultimele două luni au tâlhărit nu mai puţin de patru femei, pe care le-au atacat pe stradă şi le-au prădat de poşete ori telefoane mobile, au fost scoşi de judecători din celula în care i-au băgat poliţiştii.

Deşi procurorii au cerut arestarea preventivă a celor doi suspecți, reținuţi pentru 24 de ore, în cursul zilei de duminică, un magistrat de la Judecătoria Suceava a considerat că cei doi adolescenţi se pot întoarce la domiciliile lor, luând faţă de aceştia măsura controlului judiciar.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au făcut contestație, cerând încarcerarea celor doi tineri.

Potrivit unui comunicat de presă trimis ieri de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, faptele de care sunt acuzaţi cei doi adolescenţi, Alin Muntean şi Petru Gabriel Rotaru, ambii din comuna Udeşti, s-au petrecut în perioada decembrie 2014 - ianuarie 2015, pe străzile municipiului Suceava.

 

Atacată şi jefuită sub ochii soţului

O primă faptă de care sunt acuzaţi cei doi adolescenţi s-a petrecut chiar pe 1 decembrie 2014, când doi soţi care asistaseră la concertul din faţa Casei de Cultură susţinut cu ocazia Zilei Naţionale a României se întorceau la maşina pe care o lăsaseră parcată pe strada Mihai Viteazul.

„În timp ce se aflau pe str. Aleea Nucului, de femeie s-a apropiat o persoană necunoscută care a trântit-o la pământ şi i-a smuls poşeta, după care autorul a fugit”, se arată în comunicatul poliţiei, precizându-se că toată scena s-a petrecut sub privirile neputincioase ale soţului victimei, care era la câţiva metri distanţă.

În poşetă, femeia jefuită (în vârstă de 49 de ani) avea bani, documente, carduri bancare şi un telefon mobil, prejudiciul fiind de aproximativ 1.700 de lei.

 

Împinsă pe scări

O altă tâlhărie s-a petrecut tot în decembrie, anul trecut. Pe 10 decembrie, o femeie în vârstă de 50 de ani se deplasa, în jurul orei 17.00, pe strada Petuniilor din municipiul Suceava. În timp ce cobora mai multe scări care fac legătura cu strada Mihail Sadoveanu, victima a fost ajunsă de doi tineri necunoscuţi, care au îmbrâncit-o şi i-au smuls din mâna dreaptă poşeta în care femeia avea mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 200 de lei.

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale susţin că ambele fapte au fost comise de cei doi adolescenţi din Udeşti, mărturisind că atunci când victimele se împotriveau, minorii nu ezitau să recurgă la violenţe.

 

Urmărită pe bulevardul George Enescu şi jefuită în apropierea blocului

Aceiaşi adolescenţi, arată anchetatorii, au mai comis alte două fapte în această lună.

În seara zilei de 12 ianuarie, în jurul orei 21.00, au urmărit pe bulevardul George Enescu o femeie în vârstă de 51 de ani care se îndrepta spre domiciliu.

„În momentul în care partea vătămată a ajuns în zona domiciliului, unul dintre tineri a deposedat-o prin smulgere de poşeta pe care o avea în mâna dreaptă, cu toate că aceasta opusese rezistență. Autorul a fugit spre pădure, iar celălalt tânăr a fugit printre blocuri”, explica ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Anchetatorii au stabilit că Alin Muntean a fost cel care a atacat-o pe victimă, în timp ce Rotaru s-a asigurat să nu apară vreun trecător prin zonă. În poşetă, victima avea telefonul mobil, cartea de identitate şi mai multe obiecte personale, prejudiciul fiind estimat la 1.000 de lei. 

 

Ce s-a întâmplat când victima a ripostat

Pe 21 ianuarie, cei doi adolescenţi, arată anchetatorii, au mai făcut o victimă. O tânără în vârstă de 23 de ani.

Era în jurul orei 19.00, iar victima se deplasa pe bulevardul George Enescu, vorbind la telefonul mobil. Tâlharilor le-a atras atenţia valoarea telefonului victimei, un iPhone 5S, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Ca şi la faptele anterioare, unul dintre tâlhari a încercat să-i smulgă telefonul fetei, însă aceasta s-a opus, moment în care a intervenit celălalt autor, care a cuprins-o cu mâinile pe victimă şi a trântit-o la pământ. Au reuşit să-i smulgă telefonul din mână şi au dispărut imediat din zonă.  

La sfârșitul acestei săptămâni, judiciariștii de la Investigații Criminale i-au reținut pe cei doi adolescenți, acuzându-i de cele patru tâlhării.

I-au reținut 24 de ore, însă suspecții nu au stat mult timp după gratii, fiind trimişi acasă de un judecător care a considerat că nu trebuie arestaţi preventiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăsați în libertate, după ce au atacat și tâlhărit patru femei pe străzile din Suceava.
 Vizualizări articol: 2085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lăsați în libertate, după ce au atacat și tâlhărit patru femei pe străzile din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Potârnichile! Păsăruici mari abia cât pumnul unui bărbat învățat cu munca la cîâmp ori la pădure. „Orătanie” la care nu avea acces tot omul odinioară, cum nici azi nu se încumetă multă lume să... Citeşte