Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2015 - Anul XX, nr. 20 (5832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru viitorii studenţi

Cum se va da admiterea, în acest an, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a stabilit condiţiile de admitere în cadrul celor nouă facultăţi ale instituţiei, pentru anul academic 2015-2016, urmând ca Senatul USV să aprobe joi regulamentul după care vor fi admişi viitorii studenţi ai Universităţii.

Potrivit spuselor rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, în regulamentul admiterii din 2015 nu sunt modificări faţă de anul trecut în ceea ce priveşte formulele de calcul al mediei de admitere.

Astfel, admiterea din acest an se va face doar pe baza mediei şi a notelor de la bacalaureat, introducerea unui examen fiind deocamdată exclusă. Excepţie fac facultăţile de Ştiinţe ale Educaţiei şi de Educaţie Fizică şi Sport, unde, la fel ca şi în ceilalţi ani, se va susţine fie o probă de abilităţi, fie o probă sportivă, în funcţie de facultate.

Mediile sau notele obţinute de candidaţi în timpul anilor de liceu nu vor fi luate în considerare la calculul mediei de admitere de la USV.

 

·        Cum se va da admiterea la facultăţile USV?

Media finală pentru admiterea la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică este constituită din media examenului de bacalaureat (80%) şi nota la proba scrisă la limba şi literatura română (20%).

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării formula de calcul al mediei de admitere ţine seama în proporţii egale de nota obţinută la proba de limba şi literatura română de la bac şi media generală a acestui examen.

La admiterea la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, media examenului de bacalaureat contează în proporţie de 80%, iar nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale examenului de bac cântăreşte 20%.

Media aritmetică dintre nota de la bac şi nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale acestui examen constituie modalitatea de calcul al notei de admitere pentru Facultatea de Inginerie Alimentară.

La Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management formula de calcul al mediei de admitere va reprezenta media aritmetică dintre nota cea mai mare obţinută la examenului de bacalaureat (la probele scrise) şi a doua notă, în ordine descrescătoare. Aceeaşi formulă de admitere este valabilă şi în cazul Facultăţii de Silvicultură.

Liceenii din an terminal care au în vedere continuarea studiilor în cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie a USV, trebuie să ştie că nota de admitere se calculează astfel: nota obţinută la limba şi literatura română la bacalaureat (50%) şi nota obţinută la proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul aceluiaşi examen (50%).

 

Testare pentru admiterea la două dintre facultăţile USV

Absolvenţii de liceu care vor să se înscrie la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei vor susţine o probă eliminatorie de abilităţi. Media de admitere se calculează ca medie aritmetică dintre media la bacalaureat şi nota de la disciplina limba şi literatura romana din cadrul acestui examen.

Scenariul este similar şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. În vederea admiterii, absolvenţii vor susţine o probă sportivă sau un test motric. Calculul mediei de admitere diferă în funcţie de proba pe care o va susţine absolventul. Pentru cei care vor alege o probă sportivă, bacalaureatul va conta în proporţie de 30%, iar pentru cei care vor susţine testul motric bacul va constitui 60% din media de admitere.

Pentru admiterea la Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană, candidaţii vor trebui să susţină un test grilă fie la biologie, fie la chimie organică sau anorganică. Nota la acest test constituie 50% din media finală de admitere, nota finală de la bacalaureat având o pondere tot de 50%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se va da admiterea, în acest an, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 5392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 6 voturi
Cum se va da admiterea, în acest an, la Universitatea „Ştefan cel Mare”4.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Potârnichile! Păsăruici mari abia cât pumnul unui bărbat învățat cu munca la cîâmp ori la pădure. „Orătanie” la care nu avea acces tot omul odinioară, cum nici azi nu se încumetă multă lume să... Citeşte