Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2014 - Anul XIX, nr. 293 (5802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Vineri seară

Tineri cercetători şi elevi performanţi au fost recompensaţi în cadrul Galei Top 10 Suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a treia ediţie a Galei „Top 10 Suceveni”, organizată vineri seară, la Conacul Domnesc, a reprezentat o manifestare organizată în semn de mulţumire şi preţuire pentru 10 oameni speciali, 10 suceveni care au făcut performanţă în domeniile în care activează.

În plus, organizatorii acestui eveniment, Monitorul de Suceava şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, au ţinut să premieze tineri din judeţ care au obţinut rezultate însemnate în cadrul competiţiilor şcolare la care au participat, precum şi pe cei pasionaţi de cercetare, cu idei inovative şi spirit antreprenorial.

Monitorul de Suceava a răsplătit doi elevi suceveni - Nicu Gorcea Andronic şi Ştefan Ciprian Cojocariu - care s-au remarcat prin pasiunea lor pentru ştiinţele exacte şi care au bifat rezultate deosebite în cadrul olimpiadelor şi concursurilor naţionale la care au participat. Cei doi elevi au fost răsplătiţi cu câte o diplomă şi 1.000 de lei.

Nicu Gorcea Andronic, din Pârteştii de Sus, este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. În 2013 şi 2014 a fost distins cu premiul I la Olimpiada Naţională de Biologie, iar pentru 2015 şi-a propus să reprezinte România la faza internaţională a acestei competiţii. Pasionat de biologie şi matematică, tânărul visează la o carieră în cercetare biomedicală.

Nicu a mulţumit ziarului Monitorul de Suceava pentru acest sprijin, menţionând: „Am planuri destul de mari pentru mine şi nu numai. Încerc de fiecare dată să-mi depăşesc orice limită, chiar dacă trece de miezul nopţii. Îmi place logica şi mă voi baza pe acest lucru în orice moment al vieţii”.

De partea cealaltă, chemat să-şi revendice premiul în bani şi diploma, Ştefan Ciprian Cojocariu a mărturisit că este recunoscător familiei, profesorilor din gimnaziu şi din liceu. „Mulţumesc tuturor persoanelor în afara existenţei cărora eu nu însemn nimic”, a mai adăugat Ştefan.

Ştefan Ciprian Cojocariu, din Mitoc, este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava. A absolvit clasa a IX-a cu media 10, iar în acest an a fost medaliat cu argint la Olimpiada Naţională de Fizică. De altfel, fizica i-a adus, de-a lungul timpului, numeroase distincţii în cadrul competiţiilor de specialitate.

 

Premianţii concursului „Cel mai bun proiect inovativ”

Totodată, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a recompensat câştigătorii competiţiei „Cel mai bun proiect inovativ”, concurs demarat în luna octombrie a acestui an, adresat elevilor suceveni, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi nu numai.

Competiţia a vizat promovarea inovării în rândul tinerei generaţii şi identificarea potenţialului antreprenorial al tinerilor din Suceava şi din regiunea Nord-Est.

În concurs s-au înscris 26 de echipe, nouă dintre acestea fiind premiate în cadrul galei de vineri. Lucrările au fost evaluate de o comisie alcătuită din reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, ai Universităţii „Ştefan cel Mare”, ai Fundaţiei Ştiinţifice şi ai Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

La categoria Elevi, pe locul I s-a clasat echipa formată din Andreea Cioban, Tudor Laurenţiu Dascălu şi Andreea Maria Lucasevici, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, aceştia înscriindu-se în concurs cu proiectul „Stop mesajelor subliminale ce agresează organismul”. Cei trei elevi au fost recompensaţi cu 400 de euro. Locul al II-lea a fost obţinut de proiectul „Dimensiunea socială a atenției”, susţinut de Alina Roxana Chibici, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. Locul 3 a fost ocupat de proiectul „The perfect gifts”, al elevilor Claudiu Gabriel Gafencu şi Loredana Elena Tcaciuc, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

600 de euro a primit masterandul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor) Abel Lucian Mitric Torac, pentru proiectul „Sistem automat pentru detectarea şi avertizarea în timp real asupra iminenţei declanşării avalanşelor ABL – SAFE”. Acesta a obţinut locul I la categoria Studenţi/Masteranzi. Pe locul al II-lea s-a situat Mihai Costea, masterand la Facultatea de Ştiinte Economice şi Administraţie Publică, cu proiectul „Satul tradițional de vacanță - Bucovina”. Locul al III-lea a fost ocupat de proiectul „Sistem Centralizat de Control, Optimizare și Administrare a Resurselor Întreprinderii”, susţinut de Oana-Georgiana Ciobanu, masterand la Facultatea de Ştiinte Economice şi Administraţie Publică.

La categoria Doctoranzi/Tineri cercetători, primul loc a fost adjudecat de Andrei Gutt, cu proiectul „Promovarea de tehnologii şi echipamente inovative în scopul valorificării superioare a deşeurilor din lemn”. Andrei Gutt este doctorand la Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, acesta primind din partea organizatorilor 800 de euro.

Alexandru Fodor și Răzvan Mocanu, doctoranzi la USV şi la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, şi-au adjudecat cea de-a doua poziţie a podiumului. Tinerii sunt autorii proiectului „Retehnologizarea unui parc de taxiuri prin schimbarea motorului termic cu un sistem de propulsie electric”.

Pe locul al III-lea s-a situat proiectul „Platformă integrată competitivă de analiză a dosarelor de creditare”, susţinut de Andrei Alexandru Moroșan, fost doctorand la Universitatea Suceava

Echipele situate pe locurile II şi III de la fiecare categorie au primit medalii, diplome şi cadouri din partea CCI Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri cercetători şi elevi performanţi au fost recompensaţi în cadrul Galei Top 10 Suceveni.
 Vizualizări articol: 3346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Tineri cercetători şi elevi performanţi au fost recompensaţi în cadrul Galei Top 10 Suceveni4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei