Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2014 - Anul XIX, nr. 293 (5802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri strigate în stradă

Statistici jandarmi: A crescut numărul protestelor în judeţ cu 70% faţă de anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statisticile Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava arată că în 2014 a crescut numărul manifestărilor de protest cu 70% faţă de 2013.

În cursul acestui an, reiese din bilanţul Jandarmeriei Suceava, s-au asigurat măsuri de ordine publică la 99 de manifestări de protest, desfășurate în principal în municipiul Suceava. Anul trecut, de exemplu, s-au înregistrat 58 de astfel de acţiuni.

„Între acestea, se evidenţiază manifestările organizate de sindicatele din Învăţământ şi Poşta Română, de organizaţia sindicală ROMSER, acţiunile de protest ale unor organizaţii nonguvernamentale, protestul de pe şoseaua de centură a municipiului Suceava şi acţiunea de protest organizată în apropierea Vămii Siret de persoanele nemulţumite de modificările legislative privind regimul micului trafic de frontieră”, se arată într-un comunicat remis de reprezentanţii Jandarmeriei Suceava.

Din fericire, jandarmii au reuşit să ţină protestele sub control, iar manifestările nu au degenerat în acţiuni violente, acte de dezordine sau de tulburare gravă a ordinii publice care să necesite intervenţia în forţă.

 

Aproape 11.000 de misiuni executate de jandarmi în 2014

Ieri, la sediul Palatului Administrativ a avut loc şedinţa de bilanţ a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, participând subprefectul judeţului, Atanasă Nistor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ cu care jandarmii colaborează în activităţile lor.

Din partea Jandarmeriei au fost prezenţi generalul de brigadă Ovidiu Vasilică, prim-adjunct al Inspectoratului General şi şef al Statului Major, şeful IJJ Suceava, maiorul Marian Mihai Lungu, dar şi cadre ale unităţii.

Potrivit bilanţului prezentat, în cursul acestui an jandarmii din judeţ au organizat şi participat la aproape 11.000 de misiuni, cu 750 mai multe faţă de anul trecut.

Un segment important de activitate l-a constituit asigurarea ordinii publice la manifestările cultural-artistice şi religioase, amintind aici zilele localităților organizate în 15 municipii, oraşe şi comune din judeţ, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, Festivalul Internațional „Bucovina Rock Castle”, Serbările Zăpezii din municipiul Vatra Dornei, ceremonialul prilejuit de sărbătoarea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, la care au participat peste 15.000 de persoane, şi manifestările religioase organizate cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Putna şi Basilica Minor din Cacica.

O misiune importantă a jandarmilor suceveni a fost reprezentată şi de asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în timpul celor trei campanii electorale desfășurate la nivel național cu ocazia alegerilor europarlamentare şi prezidențiale.

După apeluri la 112, care au vizat în general tulburarea ordinii şi liniştii publice, intervenția jandarmilor s-a materializat în 667 de acţiuni, independente sau în cooperare cu poliţia.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice s-a organizat şi executat acţiuni în 14 localităţi urbane şi rurale, cât şi pe traseele montane şi în zona pârtiilor de schi. Pe această linie se înregistrează o creştere a numărului de misiuni (aproximativ 9.400) faţă de anul precedent, când au fost organizate aproximativ 8.700 de misiuni.

În cursul acestui an au fost organizate 3.628 de misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule mixte poliţist-jandarm şi 5.305 misiuni prin patrule de jandarmi în mediile urban şi rural, inclusiv în staţiuni montane şi pe traseele turistice.

Şi lucrătorii celor opt posturi de jandarmerie montană Vatra Dornei, Broşteni, Dorna Candrenilor, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Arbore, Frasin şi Gura Humorului au desfăşurat activităţi preventive pe traseele turistice şi în staţiunile montane de interes naţional.

Pe linia combaterii fenomenului infracţional, activitatea jandarmilor s-a concretizat prin constatarea unui număr de aproape 300 de infracţiuni şi depistarea a nu mai puţin de 295 de autori.

„Se evidenţiază constatarea a zece infracţiuni cu pericol deosebit, şi anume nouă de deţinere şi consum de droguri de risc şi mare risc şi o tentativă de omor. În ceea ce priveşte finalitatea judiciară, din totalul dosarelor instrumentate, nouă s-au concretizat prin trimiterea în judecată, celelalte aflându-se în lucru, nedispunându-se până în prezent scoaterea de sub urmărire penală sau neînceperea urmăririi penale din vina agentului constatator”, se mai arată în comunicatul IJJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statistici jandarmi: A crescut numărul protestelor în judeţ cu 70% faţă de anul trecut.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statistici jandarmi: A crescut numărul protestelor în judeţ cu 70% faţă de anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei