Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2014 - Anul XIX, nr. 293 (5802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Atmosferă încântătoare

Concert magnific de Crăciun, cu Strauss Festival Orchestra Vienna, pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atmosferă încântătoare, duminică seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, la concertul magnific de Crăciun, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Büchler. Strălucirea orchestrei vieneze a fost completată de două prezenţe interpretative remarcabile, soprana Leontina Văduva şi tenorul Robert Nagy, care au făcut ca „Vienna Classic Christmas” să rămână în sufletul sucevenilor ca un spectacol etalon al acestei stagiuni.

Un spectacol de aproape două ore cu pauză, în care spectatorii au ascultat cu plăcere pe lângă compoziţiile semnate de Johann Strauss tatăl şi Johann Strauss fiul şi lucrări de Carl-Michael Ziehrer sau Josef Strauss. Evenimentul „Vienna Classic Christmas” încheie Anul Cultural Artă contra Drog 2014, un proiect iniţiat de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula” împreună cu CIADO România. „Drogurile nu sunt periculoase pentru că sunt ilegale, drogurile sunt ilegale pentru că sunt periculoase. Vă invităm să vă creaţi o dependenţă de actul artistic şi nu de substanţe nocive”, a susţinut, la începutul concertului, prezentatoarea evenimentului.

 

Dirijorul Willy Büchler, un profesionist plin de căldură, pasiune și amuzament

Pentru al treilea an consecutiv în Suceava şi pentru al şaselea an consecutiv în România, Strauss Festival Orchestra Vienna a adus în faţa publicului frumuseţea muzicii vieneze. Măiestria desăvârşită a artiştilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim pe plan internaţional cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar şi interesul deosebit manifestat de publicul sucevean, care a umplut aproape întreaga sală de spectacol, au făcut ca seara de 14 decembrie să pregătească sucevenii pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză.

Întreg spectacolul a fost realizat în jurul celebrelor valsuri şi polci ale dinastiei Strauss şi ale altor compozitori vienezi. Dirijorul Willy Büchler și-a demonstrat măiestria, arătând că poate fi un profesionist plin de căldură, pasiune și amuzament.

Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicaţia, sensibilitatea şi umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospeţime, entuziasm sincer şi experienţă îndelungată. Willy Büchler continuă tradiţia lui Johann Strauss de a dirija cu vioara în mână, fapt care i-a adus aplauze îndelungi şi din partea publicului sucevean.

 

Două mari voci, pe aceeaşi scenă

Cunoscută publicului meloman internaţional ca o solistă de excepţie, soprana Leontina Văduva a dat viaţă marilor eroine ale operei. Artista de origine română, fiica iubitei interprete de muzică populară Maria Ciobanu, a încântat publicul din Suceava cu o arie de Robert Stolz („Spiel auf deiner Geige") şi una de Luigi Arditi („Il bacio"). Tenorul Robert Nagy este pentru al doilea an consecutiv invitat în spectacolul „Vienna Classic Christmas” de la Suceava. Tenorul deţine un palmares impresionant de premii şi distincţii, fiind decorat pentru merite deosebite de Preşedinţia României cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler. Robert Nagy a interpretat la Suceava un fragment muzical de Carl Zeller („Wie mein Ahnl zwanzig Jahr") şi o lucrare din creaţia compozitorului maghiar Emmerich Kálmán („Ganz ohne weiber geht chose nicht"), ambele pe texte în limba română adaptate foarte inspirat de el însuşi.

Spre finalul concertului, cei doi invitaţi în concertul „Vienna Classic Christmas” au revenit pe scenă pentru două duete foarte apreciate de public: „Lippen schweigen", din opera „Văduva Veselă" de Franz Lehár, şi celebrul cântec de Crăciun - Stille Nacht (Silent Night), cântat jumătate în limba germană, jumătate în română. Nu au lipsit din programul serii cunoscutele lucrări „Dunărea albastră”, „Marşul lui Radetzky” şi alte valsuri ale dinastiei Strauss, toate aplaudate îndelung de publicul din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert magnific de Crăciun, cu Strauss Festival Orchestra Vienna, pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 1908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concert magnific de Crăciun, cu Strauss Festival Orchestra Vienna, pe scena suceveană5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei