Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 dec 2014 - Anul XIX, nr. 280 (5789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acest an

Primăria Suceava a subvenţionat 17.000 de abonamente de transport public pentru pensionari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul abonamentelor pentru transportul public de călători subvenţionate de Primăria Suceava pentru pensionari, de la începutul acestui an, se ridică la 17.000. Suma alocată în 2014 de la bugetul local pentru aceste subvenţii este de 5 miliarde de lei vechi.

Tema transportului local a fost discutată, săptămâna trecută, în Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, întrunit la Palatul Administrativ şi prezidat de prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

Potrivit unei situaţii transmise Comitetului de conducerea societăţii de transport public local TPL Suceava, în intervalul 1 ianuarie - 31 octombrie 2014, autobuzele şi microbuzele TPL au transportat 10,114 milioane de călători. Dintre aceştia, 3,98 milioane de călători au cumpărat bilete, iar 6,127 milioane au circulat pe bază de abonament.

Aceeaşi statistică arată că de subvenţii la abonamentele de călătorie pentru transportul în comun beneficiază lunar 2.500 de persoane cu handicap, 170 de veterani de război, 470 de persoane beneficiare ale Decretului Lege 118/1990, 11 eroi ai Revoluţiei din Decembrie sau urmaşi ai acestora, doi cetăţeni de onoare, 62 de elevi şi studenţi cu situaţii sociale speciale, 2.800 de elevi care plătesc 15 lei abonamentul lunar, 500 de studenţi care plătesc 30 de lei abonament lunar şi 2.000 de pensionari care primesc abonamentul lunar la 50% din valoarea acestuia.

La întrunirea Comitetului, vârstnicii participanţi s-au plâns prefectului şi reprezentanţilor Primăriei Suceava şi ai TPL că autobuzele şi microbuzele TPL nu au o stare de igienă corespunzătoare, că mijloacele de transport nu circulă ritmic şi că locurile speciale rezervate persoanelor vârstnice sunt frecvent ocupate de alte categorii de persoane.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a subvenţionat 17.000 de abonamente de transport public pentru pensionari.
 Vizualizări articol: 1953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Primăria Suceava a subvenţionat 17.000 de abonamente de transport public pentru pensionari2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subventionam tot ce misca trimis de
( 1 dec 2014, 11:46:49
Noi cetatenii orasului platim taxe si impozite locale care constituie bugetul Primariei.
Din acesti bani ar trebui platita curatenia orasului,lucrarile de intretinere precum si investitiile.Dar vedem ca o parte din bani merg pe tot felul de subventii.Aici mentionam in primul rand subventia pe gigacalorie suportata de Primarie pentru jumatate din cetateni,cei centralizati.Acum vad ca se subventioneaza si transportul in comun.Pentru o gramada de oameni:elevi,studenti,eroi ai revolutiei(care revolutie la Suceava???)pensionari.De asemenea Primaria avea angajati cu carte de munca tot personalul auxiliar bisericesc(lclopotar,cantaret in strana etc).Acum cred ca ei sunt platiti de Consiliu Judetean(sunt curios cate ore sunt pontati pe luna si ce salarii au).Fratilor,nu suntem in comunism,adica fiecare dupa nevoi si necesitati.Suntem in capitalism,adica fiecare cat are.Protectia sociala trebuie sa fie la limita decentei.Daca vrei sa ai bani trebuie sa pui osul la treaba.Un job,doua,trei,nu stai cu mana intinsa la stat.Stau si ma gandesc ca eu,cetatean normal,nu prea beneficiez de nimic.Curatenie,infrastructura culturala,sportiva ,etc.
2.   Rusine! trimis de
( 1 dec 2014, 13:08:34
Domnule Lungu va rog sa subventionati si calduda in autobuze ca e cam ger... indata o sa putem face desene pe geamuri in autobuze(in gheata), sa nu mai zic de proasta organizare a autobuzelor, merg cate 3 unu dupa altu (mai mult goale) si urmatorul vine dupa 25 minute inghesuit de nu mai ai unde urca.
3.   Banul public trebuie cheltuit cu mare grija trimis de
( 1 dec 2014, 13:45:21
In fiecare an de diverse evenimente(Ziua nationala,Ziua Orasului ,mai stiu eu care zi)Primaria si consiliul judetean aloca sume de la buget pentru tratatii pentru cetateni.E vorba de fasole si carnati,sau sarmale,sau tuica si vin.Ele sunt aparent gratis pentru ca se platesc tot din banu contribuabilului.Iata ca la Botosani Curtea de Conturi a aplicat legea.A imputat Consiliului Judetean 70.000 lei pentru sarmalele si carnatii oferiti botosanenilor de Ziua Nationala,Revelion si Ziua unirii.Si Primaria Botosani a anuntat ca nu are bani prinsi in buget pentru fasole si carnati din cauza Curtii de Conturi.De asemenea spectacolele oferite de Primarie din bani publici.Sigur ca tineretul trebuie sa se distreze dar macar solistii ccare vin sa nu faca play back.Ca iau banii degeaba ,cu CD-ul care mai sare cateodata.
3.1  RE: Banul public trebuie cheltuit cu mare grija trimis de
( 1 dec 2014, 15:48:52
Lasa ba propagandistule pensionarii in pace. Cam toti si-au ratat viata, au fost batuti cu "bastonul puterii" ba de comunisti ba de "statul de drept si democrasy". Bine le zicea unu care a luat premiul nobil , adica "cica ca " oamenii se impart in 3 categorii : un grup restrans care genereaza evenimente, unul ceva mai mare care executa si supravegheza ducerea la bun sfarsit a "evenimentelor" si in fine marea masa a celor care muncesc si duc greul care nu afla niciodata ce s-a petrecut in realitate. Cam asa au fost si alegerile din 2014 si revolta tinerilor "frumosi si liberi".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei