Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2014 - Anul XIX, nr. 279 (5788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultraj

Scene incredibile la Rădăuţi: un poliţist trântit la pământ, altul urmărit pe ogor cu un tractor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene incredibile s-au petrecut, joi, pe un ogor de la ieşirea din municipiul Rădăuţi spre Măneuţi, din ancheta procurorilor rezultând că doi poliţişti care încercau să prindă un şofer în vârstă de 16 ani, fugar, au căzut victime furiei fratelui minorului, unul fiind trântit la pământ şi suferind o ruptură de tendon, iar altul fiind urmărit cu un tractor de acelaşi agresor, care a avut intenţia de a-l călca. Agresiunea, despre care Monitorul de Suceava a relatat în exclusivitate în ediţia de ieri, s-a petrecut în jurul orei 12.45.

 

Urmărire pe ogoare, după o maşină condusă de un minor 

Din ancheta derulată de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi rezultă că doi agenţi de la Compartimentul Rutier al Poliţiei municipiului Rădăuţi, aflaţi în serviciu de supraveghere şi control al traficului, pe Calea Cernăuţi din localitate, au observat o autoutilitară marca Ford Tanzit, cu numere provizorii de înmatriculare, despre care aveau date că are valabilitatea numerelor expirată. Şoferul nu a vrut să oprească la semnalul agenţilor de poliţie, astfel că aceştia au pornit semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei şi au plecat în urmărirea autoutilitarei.

Şoferul fugar a intrat cu maşina pe terenurile agricole din zonă, rulând în jur de 3 kilometri, până când baia de ulei a autoutilitarei s-a spart. Agenţii ajunşi la maşină au încercat să-l legitimeze pe şofer, însă acesta a încercat să fugă.

 

Primul episod: poliţist tras de haină şi trântit la pământ, moment în care a suferit o ruptură de tendon

De aici lucrurile au degenerat. În timp ce agenţii încercau să-l imobilizeze pe şofer (Abel Ilică, după cum avea să se stabilească ulterior), la faţa locului a ajuns fratele acestuia (Iosif Ilică), care ara cu un tractor un ogor din apropiere.

Anchetatorii susţin că Iosif Ilică, în vârstă de 28 de ani, a sărit la unul dintre agenţi, l-a tras de geacă şi a încercat să-l lovească cu pumnul. În încăierare cei doi au căzut, moment în care agentul-şef atacat a suferit o „ruptură de tendon extensor articular drept”. Celălalt poliţist din patrulă a încercat să-l încătuşeze pe minor, însă nu a reuşit, ambii fraţi fugind şi urcându-se în tractor.

Cei doi agenţi au chemat colegi în ajutor, astfel că în scurt timp la faţa locului au mai ajuns încă două echipaje, unul de poliţie rutieră şi unul de ordine publică.    

 

Trei echipaje de poliţie, focuri de armă şi poliţist urmărit cu tractorul 

Spiritele nu s-au calmat. Un poliţist, însoţit de un martor, a intrat într-o zonă de teren arată şi a încercat să-l facă pe Iosif Ilică, cel care conducea tractorul, să oprească.

„Conducătorul auto a încercat în mai multe rânduri să-i lovească cu tractorul pe agentul de poliţie şi pe martor, aceştia fiind nevoiţi să fugă din calea vehiculului, aceste aspecte fiind înregistrate video cu aparatura montată pe autospeciala poliţiei”, au precizat anchetatorii.

Tot circul a durat în jur de jumătate de oră, timp în care un alt agent a tras un foc de armă în plan vertical şi trei spre anvelopele tractorului, fără a putea să-l oprească.

 

Iosif a fost arestat preventiv, în timp ce Abel a petrecut doar 24 de ore în arest

Cei doi fraţi au fost imobilizaţi cu greutate, ulterior fiind verificaţi cu etilotestul şi rezultând că nu au consumat alcool.

Joi seară, cei doi fraţi Ilică au fost introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Ieri, procurorul de caz a decis ca doar Iosif Ilică, tânărul de 28 de ani, cel care a comis faptele cele mai grave, să fie înaintat Judecătoriei Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorii au decis aseară arestarea preventivă a suspectului pe o perioadă de 30 de zile.

Pe parcursul audierilor, suspectul în vârstă de 28 de ani nu a recunoscut că ar fi agresat fizic vreun agent de poliţie sau că a ameninţat să calce cu tractorul un alt poliţist. El a declarat doar că a provocat scandal şi regretă comportamentul pe care l-a avut.  

Minorul de 16 ani va fi cercetat în libertate pentru conducere fără permis şi conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare expirat (numerele erau expirate din 17 octombrie 2014)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene incredibile la Rădăuţi: un poliţist trântit la pământ, altul urmărit pe ogor cu un tractor.
 Vizualizări articol: 6156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 11 voturi
Scene incredibile la Rădăuţi: un poliţist trântit la pământ, altul urmărit pe ogor cu un tractor4.7511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   U 650 trimis de
(29 nov 2014, 11:58:07
Excelent !
1.1  RE: U 650 trimis de
(29 nov 2014, 13:36:37
Willkommen in Deutscland Herr FANTOMAS!

Să mă kiș pe mine de râs!
Cu tractorul pe post de punisher.
Unde draaqu altundeva se putea petrece așa ceva, decât în România?
Siguranță și încredere! laughing
1.2  RE: U 650 trimis de
(29 nov 2014, 13:38:06
na...c-am dat cu mucii-n fasole...Deutschland, nu Deutscland.
1.3  RE: U 650 trimis de
(29 nov 2014, 14:01:50
Hai c-am văzut-o și pe aceasta.Au ajuns să fie fugăriți tractoriștii din Tortoman de către tractoriștii moldoveni.
Abel și Cain,pardon,Iosif...da' polidiscu' unde l-ați lăsat?
Tare de trebuință mai era !
Ce falange ,vax ! Varză de Brussels !
1.4  RE: U 650 trimis de
(29 nov 2014, 14:36:18
Adevărul e că după ce infractorii au reușit să se instaleze la bordul unui U-650 cu blindaj din titaniu, fabricat de McDonnel-Douglas, situația ar fi impus mobilizarea câtorva portavioane NATO, de pe care să decoleze un roi de F22A-Raptor, iar cu un efort conjugat cu cel al două-trei divizii de blindate sprijinite la rândul lor de o linie de foc susținută de o o flotilă de elicoptere Apache AH-64D, poate că tractorul de asalt U-650 ar fi fost oprit în timp util, fără a mai înspăimânta
agenții MI-5 puși în fața unei misiuni imposibile...
2.   Comentariu trimis de
(29 nov 2014, 12:14:07
tractoru este romanesc?concluzia e clara..nu se mai fac lucrurile cum erau o data...tragi cu pusca nu ia foc,tractorasu ii cu noroc
3.   Scene incredibile trimis de
(29 nov 2014, 12:56:31
Cei doi frați pur și simplu sunt niște idioți needucați,dacă ar fi fost în America ar fi fost împuscați cu siguranță,de multe ori polițiștii își risca viata și nu știu dacă se merita mai ales când nu sunt sprijiniți de către șefi,chipurile sa nu se înregistreze cu ultraje,ei spun ca se aduce o imagine negativa politiei,dar frați romani,polițistul la modul general este o ființă supranaturala,de aceea poarta armament sa fie protejat și în aceasta situație de fapt au procedat corect,cei doi frați dobitoci sa spună mulțumesc ca au ieșit neșifonați.Apropo în Anglia polițistul nu poarta pistol dar el e în slujba reginei și e respectat de de semenii lui ptr.ca acolo toți sunt educați,responsabili,spriji politia și sa nu uitam ce salarii au polițiștii de acolo.
4.   Ya Dunia trimis de
(29 nov 2014, 20:23:31
جهان پر از حد متوسط عقب مانده و احمق من است ... خدای ناکرده
5.   Hm... trimis de
(30 nov 2014, 15:27:32
Ttractorul cred că este fabricat la Braşov,acolo unde acum se fabrică,tablete,telefoane
şi alte chinezării din domeniul it.
Această problemă hazlie pe undeva,alteori dubioasă ,nu va rămâne nerezolvată.
Eu cred că acei oameni care sunt puşi prin lege să ocupe funcţii executive,vor face ca legea să fie aplicată şi nu batjocorită.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei