Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2014 - Anul XIX, nr. 279 (5788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru 2015

Aproape 450.000 de mc de masă lemnoasă adjudecată la Marea Licitaţie de Toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lemnul din pădurile judeţului Suceava este la mare căutare, cea mai bună dovadă fiind cantitatea adjudecată, cea mai mare din ultimii ani, dar şi preţurile la care s-a cumpărat masa lemnoasă pusă la dispoziţie la Marea Licitaţie de Toamnă.

Cea mai importantă licitaţie a anului, desfăşurată  în zilele de 26 şi 27 noiembrie, a dus la adjudecarea a aproape 450.000 de mc de masă lemnoasă, volum care va fi exploatat de către agenţii economici în 2015.

La licitaţie au fost preselectaţi şi s-au înscris 301 agenţi economici de profil, care au achiziţionat un volum total de 442.400 mc.

Preţul mediu de adjudecare obţinut la licitaţie este de 202 lei/mc, comparabil cu preţul mediu obţinut la licitaţia principală desfăşurată în noiembrie 2013 -  201,9 lei pe metrul cub de masă lemnoasă. Numai că în 2013 s-a obţinut o creştere de 22% a preţului mediu de exploatare a masei lemnoase pe picior, comparativ cu licitaţia similară din 2012, creştere care s-a menţinut şi anul acesta.

În funcţie de categoria de masă lemnoasă, preţurile medii de adjudecare obţinute sunt:

- produse principale: cca. 240,9 lei/mc;

- produse secundare rărituri: cca. 125,9 lei/mc.

Ca volum adjudecat în urma licitaţiei, cea mai mare cantitate de masă lemnoasă a fost achiziţionată de către Holzindustrie Schweighofer – 45.400 metri cubi, adică aproximativ 10% din masa lemnoasă licitată.

Următorul volum adjudecat la licitaţie este de cca. 11.500 mc - SC Oticonst SRL, printre marii licitatori numărându-se şi SC Forestar SA- cca. 9.600 mc.

Printre agenţii economici care au achiziţionat volume cuprinse între 5.000 şi 7.600 mc se numără SC Frasinul SRL, SC Carpin Valy SRL, SC Rancanar Trans SRL, SC Fosrestfalt Servicii SRL, SC Forest Brod SRL, SC Lăcusta Prodcom SRL, SC Forest Magap SRL, SC Trans Lucky SRL, SC Exiforest SRL, SC Fenster Dor SRL, SC Pin Făget SRL,  SC Vegmag Forest SRL, SC Karlsberg Prod SRL, SC Nico Forest SRL, SC Vexel Brebu SRL, SC Romanel International SRL, SC Rom Hribia International SRL.

Restul societăţilor care au participat la Marea Licitaţie de Toamnă şi-au adjudecat volume sub 5.000 mc.

În urma licitaţiei, contractele de vânzare a masei lemnoase pe picior se vor încheia la ocoalele silvice, de către agenţii economici declaraţi câştigători, în termen de 10 zile lucrătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 450.000 de mc de masă lemnoasă adjudecată la Marea Licitaţie de Toamnă.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aproape 450.000 de mc de masă lemnoasă adjudecată la Marea Licitaţie de Toamnă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se fura material lemnos de peste tot! trimis de
(29 nov 2014, 13:24:52
Mai nou, dubitele burdujite cu lemne trec zilnic pe la portile satenilor. Auzi cum bat si striga care vor sa cumpere! Care sunt acasa, cumpara sa aiba. Politia, tace! Este o complicitate…. bine pusa la punct. Duceți-vă domnilor de la Direcția Silvică Suceava și domni inspectori de la ITRSV Suceava,în zona Dornelor, duceți-vă domnilor în zona Dârmoxa, duceți-vă domnilor la Cârlibaba în zona Țibău și-o să vedeți adevărate dezastre, se taie ca-n codru, suprafețe rase de pădure și nu face nimeni nimic, dar ce să facem asta e.....bine că nouă ne merge bine nu
La nivel de tara este si mai mare dezastrul:
Investitorii de peste hotare sunt interesati atat de mult de padurile si pamninturile manoase romanesti, incat si-au infiintat chiar si o asociatie.

In ultimii ani, investitori austrieci, germani si finlandezi au investit sute de milioane de euro in achizitia de suprafete impadurite de aici. Interesul strainilor este strans legat de pretul cu care se vand paminturile, padurile
1.1  RE: Se fura material lemnos de peste tot! trimis de
(30 nov 2014, 22:16:40
Nu va merge nimeni la Darmoxa sau la Tibau ca sa opreasca dezastrul care se intampla in paduri, pentru ca toti sunt implicati in jaful din paduri. Inspectorii silvici de la ITRSV Suceava detin firme impreuna cu cei din familiile lor, nimeni nu verifica nimic, nimeni nu face nimic. De ce nu verifica nimeni de ce unele firme liciteaza mii de mc? sunt si firme care apartin inspectorilor silvici, scuze.....inspectorii silvici ai protejeaza pe cei din familiile lor (pe copii si pe tatici lor)....RUSINEE.
1.2  RE: Se fura material lemnos de peste tot! trimis de
(30 nov 2014, 22:19:48
Domnilor de la ITRSV Suceava vreti ca sa va dau nume de firme.....care isi bat joc e padurile din judetul Suceava? Stiti voi foarte bine care sunt firmele din judetul Suceava protejate de catre dumneavoastra si care isi bat joc de padurile din suceava. Rusine domnilor...si nu uitati ca intr-o zi veti da socoteala .............RUSINE.
2.   Dar cu strainii care ,,investesc” si ne jefuesc! trimis de
(29 nov 2014, 13:27:26
Daca in Austria, spre exemplu, un hectar de padure se vinde, in medie, cu 10.000 de euro, in Romania costa de zece ori mai putin, respectiv 1.000 de euro.

Un fond de investitii german, de exemplu, a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a achizitiona mai mult de 10.000 de hectare de padure. Un alt fond, austriac, care opereaza mai multe firme de prelucrare a lemnului a achizitionat, in paralel, mai mult de 11.000 de hectare.

Cel mai bun exemplu il reprezinta, insa, universitatea americana Harvard, care detine, in zona Vrancea, peste 35.000 de hectare de padure.

Un hectar costa de zece ori mai putin ca in Austria ,
3.   VAI DE CAPUL NOSTRU trimis de
(30 nov 2014, 22:25:12
DE CE NU VERIFICA NIMENI OARE CINE ESTE IN SPATELE DISPARIRIEI PADURILOR DE LA DARMOXA? DOMNILOR DE LA ITRSV SUCEAVA CE FACETI....DORMITI? NU DORMITI PENTRU CA STITI PREA BINE ....CINE TAIE PADURILE LA DARMOXA, TOATA LUMEA VORBESTE NUMAI VOI NU AUZITI NIMIC, NU FACETI NIMIC....TINETI-O TOT ASA......SI APROPO FELICITARI....IN CIRCA 5 ANI DE ZILE N-O SA MAI FIE PADURI IN JUDETUL SUCEAVA. SE TAIE CA-N IN DISPERARE......
4.   SI... trimis de
(30 nov 2014, 22:28:31
SI APROPO SI IN ALTE PARTI SE TAIE CA-N VESTUL SALBATIC....EU CA AGENT ECONOMIC AM EXPLOATAT IN MULTE ZONE DIN JUDETUL SUCEAVA, DAR.......NIMENI NU FACE NIMIC PENTRU CA SUNT.....PREA LACOMI.....FIECARE TRAGE LA OALA LUI.....RUSINE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei