Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2014 - Anul XIX, nr. 279 (5788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Moment aniversar

Spectacol de neuitat la împlinirea a 60 de ani de existenţă a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava a marcat ieri împlinirea a 60 de ani de la înfiinţare printr-un spectacol artistic ce a avut loc în cursul după-amiezii, pe scena Casei de Cultură din municipiu. Zeci de dansatori, cântăreţi de muzică populară şi instrumentişti au oferit timp de două ore şi jumătate momente de neuitat. Totul a fost filmat şi difuzat pe programul naţional de televiziune TVR 2.

Sărbătorirea celor 60 de ani de activitate a ansamblului a prilejuit întâlnirea dintre sucevenii iubitori de muzică populară şi artiştii din „generaţia de aur” sau tinerele talente ale ansamblului. Au urcat pe scenă şi au oferit un recital plin de emoţie Alina Ţăpar, Alexandru Havriliuc, Andrei Iftimie, Gheorghe Nuţu, Andreea Chisăliţă, Ghiocel Cioltan, George Finiş, Constantin Smochină, Cristina Gheorghiu, Constantin Mândrişteanu, Alexandru Dumbravă şi Doru Farcaş. Un plus de energie au adus spectacolului şi dansatorii din Bucovina, din Botoşani şi Vrancea, dar şi corăgheasca de pe Valea Siretului. Un moment aparte al concertului extraordinar de muzică populară l-a constituit recitalul îndrăgitului interpret George Finiş, solist al Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, care şi-a amintit „cu emoţie şi plăcere” de momentul în care a urcat pentru prima dată pe scena Casei de Cultură din Suceava, în urmă cu 30 de ani, sub bagheta „magică” a maestrului Viorel Leancă. „Timpul a trecut şi am ajuns la 60 de ani de activitate. O viaţă de om!”, a spus George Finiş, care le-a urat colegilor săi „La mulţi ani şi să dea Dumnezeu să ne vedem şi la o sută de ani”.

La spectacolul aniversar s-a remarcat şi prestaţia fostului solist al ansamblului între anii 1970-1974, Alexandru Dumbravă, care a fost primit cu flori din partea Primăriei Salcea şi a membrilor Ansamblului „Sălăceanca”, prin acest gest interpretul fiind răsplătit pentru munca sa de promovare. La finalul recitalului, cântăreţul a ţinut să le mulţumească celor prezenţi, dar mai ales orchestrei care l-a acompaniat în „miile” de spectacole pe care le-au susţinut împreună de-a lungul anilor. Un alt moment deosebit de apreciat de publicul participant a fost cel oferit de Doru Farcaş, un artist care „pune tot dorul şi jalea Bucovinei în vioara sa”, după cum l-au descris organizatorii.

 

Imagini din arhiva TVR 2 cu cele mai importante momente din istoria ansamblului, transmise în sală pe un monitor

În cadrul spectacolului aniversar, sucevenilor prezenţi în sala mare a Casei de Cultură din Suceava li s-a oferit şi ocazia de a urmări, pe un monitor amplasat aproape de scenă, imagini din arhiva TVR 2 cu cele mai importante momente din istoria Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”. O altă surpriză oferită de organizatori a fost un mesaj virtual din partea Danielei Condurache, fostă solistă a ansamblului, care nu a putut fi prezentă la eveniment, dar care a ţinut să le transmită foştilor săi colegi „mult succes şi să fiţi în continuare mari profesionişti, aşa cum aţi fost pe tot parcursul acestor ani”.

Punctul forte al evenimentului care a marcat 60 de ani de existenţă a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” a fost recitalul folcloric susţinut de renumita interpretă Sofia Vicoveanca. La intrarea pe scenă, cunoscuta cântăreaţă a fost întâmpinată cu un buchet de flori de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. Sofia Vicoveanca i-a felicitat cu emoţie pe membrii ansamblului pentru cei 60 de ani de activitate în care „s-au apropiat de sufletul spectatorilor, oferindu-le bucurie şi lumină”, mărturisindu-le celor de faţă că prin membrii acestui ansamblu s-a format „ca om şi ca artist”. La final, interpreta a profitat de prilej pentru a-şi lansa DVD-ul prin care aniversează 55 de ani de muzică, realizat în colaborare cu postul naţional de televiziune TVR 2, DVD pe care au putut să-l primească gratuit şi o parte din spectatorii prezenţi în sală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol de neuitat la împlinirea a 60 de ani de existenţă a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”.
 Vizualizări articol: 2146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacol de neuitat la împlinirea a 60 de ani de existenţă a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei