Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2014 - Anul XIX, nr. 279 (5788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Comenzi

O parte dintre noile manuale pentru clasele I şi a II-a au ajuns în depozitul Inspectoratului Şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 6.000 de manuale de Comunicare în limba română și Matematică şi explorarea mediului au ajuns în depozitul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Suceava, în depozitul instituției au ajuns cărţile de Comunicare în limba română pentru clasa a II-a şi Matematică şi explorarea mediului pentru clasele I şi a II-a, editate de CD Press.

Cu toate că editura CD Press a livrat toată comanda primită, cei aproximativ 7.000 de elevi de clasa I şi a II-a din judeţ vor primi manuale noi abia peste două săptămâni.

Insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt al IŞJ Suceava, a menţionat că „celelalte edituri au dat semnale că până la jumătatea lunii decembrie vor onora comenzile. După ce vom avea în depozit toate manualele comandate de şcoli, vom chema directorii pentru a le ridica. Pachetele primite conţin câte două manuale, câte unul pentru fiecare semestru, şi câte un CD”. Cele două variante ale manualelor (print şi digital) vor fi folosite în paralel.

Întârzierea cu care au fost livrate manualele pentru clasele I și a II-a se datorează contestaţiilor la licitaţiile organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

De menţionat că abecedarele nu vor ajunge până la finalul acestui an în şcoli, dat fiind faptul că nici până în prezent comanda nu a fost făcută de şcoli.

 

Abecedare retipărite după vechea programă

La două luni de la debutul anului şcolar, circa 7.000 de elevi suceveni, din clasele I şi a II-a, încă aşteaptă manualele după care trebuie să înveţe în acest an şcolar.

În lipsa acestor cărţi, micuţii studiază folosindu-se de fişe şi planuri de lecţie realizate de învăţători şi de caietele speciale, cumpărate din banii părinţilor. În unele şcoli, la clasa I, elevii au primit manuale de matematică şi abecedare retipărite după vechea programă.

La nivelul IŞJ Suceava, pentru clasa a II-a, pentru disciplina Comunicare în limba română, s-au comandat 6.144 de manuale de la următoarele edituri: CD Press, Asocierea Grup Editorial Art + Infomedia Pro, Asocierea EDP + Ascendia Design, Asocierea Corint Junior + Tipografia Everest 2001 şi Intuitext.

Pentru Matematică şi explorarea mediului s-au comandat 6.144 de manuale de la editurile: Didactica Publishing House, Asocierea Grup Editorial Art + Infomedia Pro, Asocierea Corint Junior + Tipografia Everest 2001, Intuitext, CD Press şi Asocierea Aramis Print + Arobs Transilvania Software.

Tot atâtea comenzi au fost făcute şi pentru Limbă modernă (engleză), de la editurile: Asocierea Uniscan Grup Educational + Expres Publishing, Asocierea Aramis Print + Arobs Transilvania Software şi Asocierea Grup Editorial Art + Infomedia Pro.

Pentru clasa I, pentru Matematică şi explorarea mediului, s-au comandat 8.804 manuale de la editurile: Asocierea Edu Soft Marketing + Cromatic Tipo, Asocierea Grup Editorial Art + Infomedia Pro, Asocierea Grup Media Litera + Grup Editorial Litera + Siveco România, Intuitext, CD Press şi Asocierea Aramis Print + Arobs Transilvania Software.

Pentru Limbă modernă (engleză) s-au comandat manuale de la editurile: Asocierea Uniscan Grup Educational + Expres Publishing, Asocierea Aramis Print + Arobs Transilvania Software şi Asocierea Edu Soft Marketing + Cromatic Tipo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O parte dintre noile manuale pentru clasele I şi a II-a au ajuns în depozitul Inspectoratului Şcolar.
 Vizualizări articol: 3216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O parte dintre noile manuale pentru clasele I şi a II-a au ajuns în depozitul Inspectoratului Şcolar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Remus cel alaptat de vulpe trimis de
(29 nov 2014, 19:50:58
Mai aveam putin si manualele apareau in vacanta de vara a elevilor.Domnul Remus Pricopie si-a batut joc de copilasi si invatatori exact la fel cum domnul Ponta si-a batut joc de romanii din diaspora.Domnul ministru a provocat cea mai mare criza din istoria invatamantului din toate timpurile.Adica sa nu asiguri manuale pentru clasa I-a si a II-a.Tot ministerul pastorit de Remus a aprobat si manualele auxiliare care debordeaza de cretinism infantil.Cateva exemple:
“Maria ia o lamă nouă. Maria, aruncă lama!/– Nu, Ileana, e lama mea!/Acum Maria are o rană mare.”
“Baba bătu bietul băiat bolnav”.
„Gheorghiţă a dat din joacă un ghiont colegului său. Tache a alunecat în genunchi. Are acum genunchiu deplasat. Tache va sta o lună cu piciorul în ghips”
„Joi, Jenică jefui jardiniera Janei”
„Kola este un arbore de la tropice din ale cărui fructe se scoate cofeina. Stă la baza băuturii Coca-Cola”.
Horia haituia hamsterul.

2.   Ursul Pricopie pacalit de vulpe trimis de
(29 nov 2014, 19:54:13
La întrebarea „În ce oraş s-au născut Romulus şi Remus?”, Pricopie a răspuns: „Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean....”
Moderatorul l-a corectat pe ministru, spunându-i că nu era vorba de o vulpe, ci de o lupoaică.
Cum poti sa mai stai un minut in fruntea Ministerului Educatiei cand afirmi ca legendarii Romului si Remus au fost "infiati si alaptati" de o vulpe? Dupa aceasta "perla antologic-istorica" dl Pricopie ar trebui sa pastoreasca fie Ministerul Agriculturii(zootehnist!) fie Ministerului Mediului(padurar!), fiind capabil sa declare si ca Roma a fost intemeiata de... PSD.

3.   Parlez vous francaise monsieur Pricopie??? trimis de
(29 nov 2014, 19:58:09
Ministrul Educatiei Remus Pricopie participa in acest sfarsit de saptamana la Sommet de la Francophonie in Dakar, capitala Senegalului. Europarlametarul Cristian Preda, care a reprezentat Romania in acest for, sustine ca ministrul Educatiei s-a facut de ras la aceasta reuniune dedicata francofoniei pentru ca nu vorbeste franceza.
"Se glumește deja pe seama lui, după ce i-a fost întors spatele când a început să vorbească în engleză cu președintele Senegalului", a subliniat Cristian Preda.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei