Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2014 - Anul XIX, nr. 268 (5777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar aparte

Posibile fapte penale ale primarului din Cajvana, trimise pentru cercetări la Piatra Neamţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţie rarisimă în ceea ce priveşte dosarele penale aflate în lucru la procurori, după ce un caz care priveşte posibile infracţiuni săvârşite de primarul din Cajvana şi alţi doi angajaţi ai acestei instituţii a fost mutat de la Rădăuţi la Piatra Neamţ.

Dosarul priveşte o plângere depusă de mai mulţi cetăţeni din Cajvana împotriva angajaţilor din primărie, prin care reclamă că li s-au „furat” diferite suprafeţe de teren. Mai exact, oamenii susţin că nu li s-au reconstituit drepturile de proprietate pentru terenurile care le reveneau după părinţii sau rudele lor.

Plângerea a fost înregistrată încă din 2011, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au soluţionat-o cu neînceperea urmăririi penale. Nemulţumiţi, oamenii au atacat-o mai întâi la prim-procurorul Parchetului din Rădăuţi şi, pentru că nici aici nu au avut câştig de cauză, s-au adresat instanţei de judecată.

În august 2013, Judecătoria Rădăuţi a ajuns la o altă concluzie şi a desfiinţat rezoluţia procurorilor.

Cauza a fost retrimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea începerii urmăririi penale faţă de primarul Gheorghe Tomăscu pentru infracţiunile de înşelăciune, abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi şantaj.

De asemenea, judecătorul a decis începerea urmăririi penale şi faţă de tehnicianul cadastral Mihai Beşa pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă pentru care va fi cercetat şi Vasile Macovei.

 

Oamenii din Cajvana reclamă abuzuri din partea „baronilor locali”

La scurt timp după ce cauza a ajuns din nou la Parchet, unul dintre oamenii implicaţi, Vasile Iliţoi, a formulat o cerere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, solicitând mutarea dosarului la un alt Parchet egal în grad cu cel din Rădăuţi.

Motivul acestei solicitări a fost acela că procurorii rădăuţeni „au favorizat infractorul şi nu au scos la iveală adevărul, datorită faptului că Tomăscu Gheorghe este primar şi are alături pe Mîrza Gavril, deputat de Suceava şi care a fost 12 ani preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi prin funcţia pe care o deţinea a avut influenţă asupra instituţiilor din judeţul Suceava, Parchete, Judecătorii, Tribunal şi Poliţie”.

Sătenii din Cajvana care reclamă că nu au primit suprafeţele de teren cuvenite mai spun că au fost victime ale abuzurilor „baronilor locali”, motiv pentru care susţin că o verificare corectă a dosarului nu se putea realiza la Rădăuţi.

Interesant este că această cerere a fost admisă de procurorul general al României, Tiberiu Niţu, care a mutat astfel dosarul la Parchetul Judecătoriei Piatra Neamţ.

Este un lucru foarte rar ce s-a întâmplat cu acest dosar şi rămâne de văzut dacă posibilele infracţiuni semnalate de judecătorul din Rădăuţi se vor confirma la Piatra Neamţ.

Contactat telefonic, primarul din Cajvana a declarat că este foarte liniştit în privinţa acestui dosar penal.

„Sunt lucruri verificate şi ultraverificate şi nu am nici o temere că ar putea să iasă ceva din acest dosar. Sunt persoane care nu au altceva de făcut de ani şi ani de zile decât să umble cu reclamaţii nefondate”, a spus Gheorghe Tomăscu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posibile fapte penale ale primarului din Cajvana, trimise pentru cercetări la Piatra Neamţ.
 Vizualizări articol: 5622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Posibile fapte penale ale primarului din Cajvana, trimise pentru cercetări la Piatra Neamţ2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tomascule trimis de
(17 nov 2014, 20:32:58
Multumiri dlui Sandrinio pt articol
Tomascule ! nu cred ca vei fi chiar asa de linistit cum crezi tu , asta e o parere , declaratiile tale telefonice sunt nefondate si vei vedea cat de curand. Ilitoi e un bun gospodar al orasului Cajvana , are 3 vite in grajd , munceste , duce lapte iar paralel cu asta isi cauta dreptul lui de proprietate furat de tine si tare imi este frica ca vei ingenunchia in fata lui sa te ierte si sa-si retraga plangerea penala. Asculta bine , asa va fi , o sa-ti iasa pe ochi abuzurile tale , cat de curand. Dupa cum vezi a apus "epoca baronilor"
2.   Presa en-gros si en-detail trimis de
(18 nov 2014, 09:28:14
Am reusit sa cunosc ambele parti din acest dosar!!!
1. Primarul, si nu vreau sa iau apararea lui, este totusi un bun gospodar si un om cu un bun simt foarte dezvoltat - cei care il cunosc stiu asta - nu cred ca i-a putut defavoriza pe reclamanti cu ceva, ba din contra!!!
2. Ilitoi impreuna cu Savu Nechita (Bondrau) sunt reclamagii satului (orasului) si din 2000 tot il reclama pe primar....Nu mai vorbim ca Ilitoi are probleme cu toti vecinii, ba dorea sa il dea in judecata chiar si pe fecioru-sau!!!
Asa ca draga Sandrinio in momentul cand vrei sa (dez)informezi populatia fa o descindere la fata locului si asculta parerile tuturor oamenilor despre fiecare parte pentru ca acest articol mi se pare partinitor!!! Nu cred ca acest articol a fost facut la comanda sau platit de cineva interesat in denigrarea primarului!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei