Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2014 - Anul XIX, nr. 268 (5777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Despăgubiri de 12 miliarde de lei vechi pentru victimele unui accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece persoane constituite părţi civile într-un dosar penal privind un accident rutier soldat cu decesul unei femei în vârstă de 32 de ani, mamă a doi copii, şi rănirea a încă cinci persoane, au de primit despăgubiri care totalizează aproape 1.200.000 de lei, adică 12 miliarde de lei vechi. Despăgubirile au fost stabilite de magistraţii Judecătoriei Suceava, care au judecat acest dosar în două părţi, unul care a vizat şoferul vinovat de producerea accidentului şi un altul, disjuns, în care s-au stabilit despăgubirile pe care trebuie să le primească victimele accidentului, respectiv urmaşii femeii decedate.

 

6 ianuarie 2013: O maşină în care se aflau şase oameni, lovită în plin de un autoturism scăpat de sub control

Cumplitul accident s-a petrecut pe 6 ianuarie 2013, pe DN 2, la Cumpărătura, în condiţii de carosabil acoperit de zăpadă. Şase oameni care se deplasau cu un VW Golf aveau să cadă victimele unei alte maşini scăpate de sub control.

Soţii Tudor şi Elena Cocriş, din municipiul Suceava, se deplasau cu maşina proprietate, VW-ul Golf, la volan fiind bărbatul. Pe bancheta din spate se aflau cumetrii lor, familia Strugariu, soţii Cezar (36 de ani) şi Adriana (32 de ani) şi cei doi copii ai lor, o fetiţă de 7 ani şi un băieţel de 10 ani.

Drumul lor avea să se sfârşească dramatic, la ieşirea din Cumpărătura, când, pe carosabilul acoperit cu zăpadă, un autoturism Fiat Doblo, condus din sens opus de Gigi Maxinese, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Suceava, a intrat în derapaj şi i-a lovit în plin. Din ancheta poliţiei a rezultat că şoferul de 47 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei într-o curbă, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum. Şoferul de 47 de ani avea o cncentraţie de 0,23 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, sub limita penalului, astfel că a scăpat de trimitere în judecată şi pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Din păcate, Adriana Strugariu, femeia de 32 de ani care se afla pe bancheta din spate, cu unul dintre copiii săi în braţe, a decedat la câteva minute de la producerea accidentului. Şi soţul ei a suferit o leziune gravă, fractură de mandibulă.

 

Şoferul a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare

Şoferul vinovat, Gigi Maxinese, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru ucidere din culpă şi vătămarea corporală a trei persoane. 

Judecătoria Suceava l-a condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi la şase luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă. Pedepsele au fost contopite, inculpatul rămânând cu pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare. Conform practicii judiciare în cazul uciderilor din culpă, când nu există antecedente penale, pedeapsa a fost suspendată condiţionat, inculpatului fiindu-i impus un termen de încercare de patru ani de zile, în care are o serie de obligaţii stricte. În caz că va mai comite vreo infracţiune, de orice natură, pedeapsa acestuia se va transforma într-una cu executare.

La recursul judecat la Curtea de Apel Suceava în luna mai a acestui an bărbatul a rămas cu aceeaşi condamnare, deşi, în baza noului Cod Penal, nu a mai fost judecat pentru trei infracţiuni de vătămare corporală din culpă, ci doar pentru una. Cert este că şoferul a scăpat fără nici o zi de închisoare.

 

Despăgubiri mari şi pensii de 400 de lei lunar, pentru copiii femeii decedate

În ceea ce priveşte dosarul privind despăgubirile, Judecătoria Suceava s-a pronunţat acum câteva zile, pe 7 noiembrie.

Cum este şi normal, cele mai consistente sume de bani le au de încasat soţul şi cei doi copii ai femeii decedate, fiecare câte 265.000 de lei (2,6 miliarde de lei vechi). Pe lângă sumele de bani, cei doi copii minori ai femeii decedate vor primi şi câte 400 de lei lunar, până ce vor împlini vârstele de 18 ani.

În privinţa bărbatului care conducea regulamentar, Tudorel Cocriş, acesta ar urma să primească 33.000 de lei, în timp ce soţia sa, pasagerul pe locul drepta faţă, suma de 47.000 de lei.

Conform legislaţiei, partea responsabilă civilmente este firma la care era asigurat şoferul vinovat, respectiv SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA Bucureşti.

Mai mult ca sigur, societatea va face apel împotriva deciziei Judecătoriei Suceava, urmând a încerca să obţină, la instanţa superioară, acordarea unor despăgubiri mai mici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri de 12 miliarde de lei vechi pentru victimele unui accident rutier.
 Vizualizări articol: 4294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Despăgubiri de 12 miliarde de lei vechi pentru victimele unui accident rutier4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Euroins trimis de
(17 nov 2014, 23:31:32
A trebuit sa tin dur ca sa obtin o despagubire pentru un accident provocat de un asigurat euroins.Pina la urma l-am avut dar din despagubirea reala au retinut tva De stat departe de acesti euroinsi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei