Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2014 - Anul XIX, nr. 258 (5767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Uşoară scădere a ratei absenteismului în şcolile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape două milioane şi jumătate de absenţe au fost trecute în cataloagele şcolilor din judeţ, în anul şcolar trecut. Mai exact, elevii suceveni au lipsit 2.435.152 de ore, aproximativ jumătate dintre absenţe fiind nejustificate.

Cu toate că nu sunt puţine absenţe, cifra raportată de Inspectoratul Şcolar Suceava este uşor mai mică decât cea transmisă pentru anul şcolar 2012-2013, când au fost înregistrate aproape 2.700.000 de absenţe.

Conform insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava, „în anul şcolar 2013-2014, în toate unităţile de învăţământ au funcţionat comisii pentru monitorizarea frecvenţei elevilor. Aceste comisii au centralizat la nivelul şcolii şi au raportat lunar numărul total de absenţe prin completarea acestor date în BDNE (Baza Naţională de Date a Educaţiei). Menţionăm că numărul total de elevi în anul şcolar trecut în judeţul Suceava este 118.483”.

Aceasta a mai menţionat că din datele centralizate pentru judeţul Suceava rezultă o medie de zece absenţe nemotivate/elev în anul şcolar 2013-2014.

 

Ministerul Educaţiei se pregăteşte să amendeze părinţii chiulangiilor

Ministerul Educaţiei anunţă surprize pentru părinţi: amenzi între 100 şi 1.000 de lei pentru părinţii elevilor chiulangii, în anul şcolar 2014-2015.

Sancţiunile pentru părinţi, pe baza absenţelor copiilor, sunt reglementate în proiectul privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei. Regulamentul va lua forma unui contract educaţional pe care părinţii îl vor semna cu unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi elevii.
Proiectul prevede mai multe drepturi şi obligaţii pentru părinţi, dar şi pentru unităţile de învăţământ, iar neîndeplinirea obligaţiilor constituie abateri disciplinare.
Potrivit proiectului Ministerului Educaţiei, părintele are obligaţia ca cel puţin o dată pe lună să ia legătura cu educatorul, învăţătorul sau dirigintele pentru a cunoaşte evoluţia elevului, iar prezenţa lui va fi consemnată în caietul cadrului didactic cu nume, dată şi semnătură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uşoară scădere a ratei absenteismului în şcolile sucevene.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uşoară scădere a ratei absenteismului în şcolile sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei