Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2014 - Anul XIX, nr. 258 (5767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până la finele anului

Peste 9.500 de angajaţi din învăţământul sucevean vor primi câte 150 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 8.000 de cadre didactice din judeţ, 1.000 de cadre auxiliare şi peste 500 de angajaţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vor primi, până la finele acestui an, o bursă de 150 de euro.

Stimulentele financiare sunt oferite oamenilor şcolii pentru perfecţionare, respectiv pentru participarea la cursuri de formare, conferinţe, achiziţionarea de materiale didactice, materiale auxiliare, programe educaţionale pe suport electronic, etc.

Banii vor fi plătiţi către Inspectoratul Şcolar Suceava, care la rândul său va vira banii către cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar.
Potrivit prof. Giani Leonte, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, „această sumă este alocată printr-un proiect european, derulat de Ministerul Educației Naționale împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, iar în perioada imediat următoare se vor demara procedurile necesare pentru implementarea acestui proiect. Beneficiarul acestui proiect este Ministerul Educaţiei. Dată fiind perioada alegerilor, această sumă va fi achitată după, dar până la finalul anului 2014. De menţionat că această sumă se impozitează”.
În total, la nivel naţional, circa 50 milioane de euro sunt necesari pentru acest program, iar pe lângă angajaţii din învăţământul preuniversitar, de burse vor beneficia şi universitarii.

Este reluat, astfel, într-o nouă formă, programul întrerupt acum patru ani, prin care dascălii beneficiau, anual, de 100 de euro pentru acoperirea cheltuielilor cu materiale didactice.

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a menţionat că acest drept a fost anulat în perioada crizei, iar, în prezent, s-a identificat această nouă formulă de acordare a unor stimulente. 

Majorarea sumei nu este singurul element de noutate care însoțește reluarea programului. Spre deosebire de regulile aplicate până în 2010, de această dată cadrele didactice nu vor mai fi nevoite să justifice pe ce au cheltuit banii.

“Nu există condiţionare strictă de a cumpăra cărţi şi a deconta prin facturi, ci este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice, cărţi, pentru participare la cursuri, conferinţe şi aşa mai departe. Nu vorbim de deconturi, ci vorbim de o pagină în care fiecare cadru didactic spune cum a folosit cei 150 de euro în raport cu dezvoltarea profesională a fiecărei persoane”, a explicat Remus Pricopie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 9.500 de angajaţi din învăţământul sucevean vor primi câte 150 de euro.
 Vizualizări articol: 3705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Peste 9.500 de angajaţi din învăţământul sucevean vor primi câte 150 de euro4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vin ai nostri, pleaca ai nostri ... trimis de
( 5 nov 2014, 11:36:46
Daca cineva mai avea un dubiu al implicarii sindicatelor in campania electorala, dl. Leonte l-a spulberat! Pentru multi dintre noi era clara pozitia sa pro PSD, partid al carui membru a si fost, din cate s-a auzit. Daca facea acest anunt cu cei 150 euro fara a aminti ca acum e campanie electorala si ca din aceasta cauza se vor da mai tarziu era corect. Dar modul sau de a da ,,o veste" membrilor de sindicat acum e clar ca e o campanie pro Ponta prin care mai anunta o mita electorala. Nu ca nu as fi de acord ca profesorii sa primeasca acesti bani, dimpotriva sunt bineveniti. De ce nu lupta sindicatele sa se mareasca salariile in campanie electorala; ar fi un drept castigat si pentru viitor. Cat despre faptul ca vor fi justificati mai putin, ma indoiessc. Toata lumea stie ca, acolo unde se folosesc fonduri europene, justificarea cheltuirii acestora este mult mai stricta. Nu a aparut inca o metodologie de aplicare a legii, iar legea, ca orice lege din Romanica, e ambigua. De ce nu lupta acesti sindicalisti si pentru recastigarea drepturilor profesorilor pierdute in ultimii ani? S-a pierdut tot ! In Suceava mai sunt de primit cca. 40% din sentintele judecatoresti in plata ! De asta nu spune mimeni nimic. E o tacere electorala dubioasa a sindicatelor din invatamant. Ce s-a mai intamplat cu acele sporuri taiate si castigate in instanta la Suceava. Se mai dau?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei