Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2014 - Anul XIX, nr. 258 (5767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Între Paris şi Londra

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu, nu este vorba despre despre românii fără avion personal, care au stat la cozi grozave pentru vot în capitalele cu pricina. De prea mult timp nu am mai găsit un răgaz pentru a mai povesti despre tenisul masculin. În timp ce Simona Halep ne-a ţinut conectaţi la partea feminină a acestui sport, băieţii cu racheta nu stăteau de pomană. Totuşi, din toată această perioadă, cea mai importantă ştire nu este despre vreo performanţă fulminantă, ci despre a doua ieşire din peisaj a lui Nadal. Spaniolul a fost învins mai întâi de un puşti de nici 18 ani, croatul Coric, la Basel, apoi de apendicita cu care s-a luptat încă din circuitul asiatic. Astfel, şi-a încheiat deja anul 2014, care ar fi fost unul de uitat pentru Rafa, dacă nu-şi apăra bastionul de la Roland Garros. A profitat un redivivus Federer, care a câştigat un turneu de Masters cu victorie la Djokovic în semifinală, în... două seturi! A fost un meci ca o întoarcere în timp, pe vremea când un Federer matur îl expedia rapid pe aspirantul Djokovic. A urmat un alt turneu adjudecat de Federer, cel de acasă (Basel), ajungându-se astfel la o presiune neaşteptată pe locul întâi, înainte de ultimele două turniruri, Masters-ul de la Paris şi Turneul Campionilor de la Londra. Primul s-a şi consumat între timp, iar lucrurile par să fi reintrat pe făgaşul lor. Djokovic s-a regenerat în format Terminator şi nu a lăsat nicio şansă, a se citi set, vreunui adversar, de la început până în finală, inclusiv. Revanşa cu Federer nu a avut loc, acesta fiind eliminat în sferturi de un Raonic pus cu spatele la zid: dacă pierdea, era aut şi de la Turneul Campionilor. Partea interesantă este că Raonic era un neprihănit în palmaresul direct cu Federer, cu toate acestea a fost capabil de revoltă, care l-a ţinut până la capăt. A trecut apoi şi de Berdych, dar în finală a fost supus cu uşurinţă de acel Djokovic descris mai sus.

Am ajuns în prezent, în săptămâna de pauză de dinaintea Turneului Campionilor. În ceea ce mă priveşte, voi fi foarte curios să văd ce strategii se vor folosi în ultimele meciuri din grupe. Componenţa acestora este următoarea: Djokovic, Wawrinka, Berdych, Cilic, respectic Federer, Nishikori, Raonic, Murray. Începe duminică. Să fie tenis!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Între Paris şi Londra.
 Vizualizări articol: 1426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Între Paris şi Londra0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei