Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2014 - Anul XIX, nr. 258 (5767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartiţia voturilor pe cartiere

Burdujeni şi Obcini au înclinat balanţa în favoarea lui Iohannis, în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza rezultatelor votului  în municipiul Suceava arată că victoria candidatului ACL, Klaus Iohannis, în faţa lui Victor Ponta, de la PSD, a fost decisă de electoratul din cartierele Burdujeni şi Obcini, unde s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de voturi între cei doi candidaţi. Astfel, Klaus Iohannis a câştigat alegerile în cartierele Burdujeni, Obcini, Zamca şi Centru, în timp ce Victor Ponta a fost preferat de alegătorii din zona Mărăşeşti şi cartierele George Enescu şi Iţcani.

La secţiile de votare din zona centrală, Klaus Iohannis a avut 2.677 de voturi, iar Victor Ponta 2.654 de voturi, candidadtul ACL înregistrând un avans de 23 de voturi.

În zona Mărăşeşti, Victor Ponta a obţinut cu 150 de voturi mai mult decât contracandidatul său, având 1.088 de voturi, faţă de 938.

În cartierul George Enescu. tot Victor Ponta a câştigat, cu un avans de 237 de voturi, respectiv 3.580 /3.343. O diferenţă mai mare s-a înregistrat în Zamca, în favoarea lui Iohannis, care a avut 267 de voturi plus. Klaus Iohannis a avut 2.050 de voturi, în timp ce Victor Ponta doar 1.783.

În Iţcani a câştigat Ponta, cu un plus de 69 de voturi: 853 de voturi Victor Ponta şi 784 de voturi Klaus Iohannis.

Cele două mari cartiere ale Sucevei, Burdujeni şi Obcini, au făcut diferenţa dintre candidaţi şi l-au adus pe Iohannis în poziţia de câştigător. În Obcini, candidatul ACL a avut un plus de 718 voturi, 2.565/ 1.847, iar în Burdujeni diferenţa a crescut la 915 voturi, 5.499/ 4.584.

 

De recomandarea cui au ţinut cont sucevenii la vot?

În ultimii zece ani, Burdujeni a fost întotdeauna fieful primarului de Suceava, Ion Lungu, dar cifrele arată că la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie a.c. recomandarea de vot a acestuia pentru candidatul PSD, Victor Ponta, nu a funcţionat. Probabil  că o bună parte dintre cei care s-au prezentat la urne pentru a-şi alege preşedintele au votat după propriile convingeri, fără să ţină cont de vreo sugestie din partea liderilor politici.

În ceea ce priveşte alţi competitori, cel mai mare număr de voturi obţinut de Elena Udrea la o secţie de votare din municipiul Suceava a fost 80, la Secţia nr. 2 Centru, Călin Popescu Tăriceanu – 119 voturi, la Secţiile 1 Centru şi 38 Obcini, iar Monica Macovei a atins un maximum de 54 de voturi la Secţia 14 George Enescu.

Alegerile în municipiul Suceava au fost câştigate de Klaus Iohannis, la o diferenţă de 1.467 de voturi faţă de Victor Ponta. În judeţ, câştigător a fost Victor Ponta, candidatul PSD, cu 43,84%. Candidatul ACL, Klaus-Werner Iohannis, a înregistrat 32,63% din sufragii. Ceilalţi candidaţi s-au plasat la mare distanţă, de zeci de procente. Elena Udrea este pe locul trei, cu 5,70%, urmată de Călin Popescu Tăriceanu, cu 4,72%, Corneliu Vadim Tudor, cu 4,51%, Cristian Dan Diaconescu - 3,21%, Monica Luisa Macovei - 2,37%. Conform situaţiei oficiale prezentate de Biroul Electoral Judeţean, în judeţul Suceava au votat 282.708 alegători, adică 48,69% din sucevenii cu drept de vot. Pe liste suplimentare au votat 20.446 alegători, iar cu urna mobilă 1.416. Numărul voturilor nule a fost 7.431. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Burdujeni şi Obcini au înclinat balanţa în favoarea lui Iohannis, în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 3050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Burdujeni şi Obcini au înclinat balanţa în favoarea lui Iohannis, în municipiul Suceava3.157

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei