Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2014 - Anul XIX, nr. 254 (5763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie întârziată

Un nou cartier de vile, privat, aprobat pentru construire, în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O investiţie de peste trei milioane de euro, care va demara de anul viitor, va duce la crearea unui nou cartier de locuinţe, într-o zonă mărginaşă a municipiului Suceava.

După ce firma care vrea să realizeze acest proiect imobiliar, Vivat Construct, a fost blocată întreaga vară să demareze lucrările, din cauza respingerii proiectului de urbanism înaintat de ei, de nu mai puţin de patru ori, acum, totul s-a rezolvat rapid, fără prea multe discuţii.

Proiectul de amenajare a unui cartier de vile pe o suprafaţă de aproximativ 4,8 hectare, în zona fostei Avicola,  pe Aleea Dumbrăvii, a fost supus a cincea oară spre  aprobare în Consiliul Local Suceava, prima oară fiind discutat în şedinţa din luna mai.

Acesta a fost aprobat cu 15 voturi „pentru” şi şase abţineri, încât, din primăvară, noul cartier de locuinţe ar putea prinde contur.

În proiect, casele sunt structurate pe patru tipuri - de 106 mp, 120 mp, 147 mp şi duplexuri la 112 mp de familie, fiecare vilă urmând să fie construită pe o parcelă de 440 - 500 mp, pe care vor exista construcţia propriu-zisă, curte şi parcare pentru autoturism. Proiectul mai presupune amenajarea unui teren de sport şi a unui minimarket, deservite de aproximativ 20 de locuri de parcare.

Nu este exclus ca blocarea acestui proiect, întreaga vară, să fi fost o problemă de orgolii, mai ales că după prima şedinţă de CL, în care luarea unei decizii a fost amânată, reprezentanţii firmei de construcţii au depus o plângere la DNA împotriva Consiliului Local Suceava, pentru abuz în serviciu, iar prin intermediul unor emisiuni televizate, s-a vehiculat ideea că li s-au cerut foloase materiale de către unii consilieri locali, pentru ca proiectul să fie aprobat, lucru care i-a nemulţumit puternic pe cei vizaţi, care, în replică, au spus că se fac fel de fel de presiuni, pentru a fi forţaţi să voteze favorabil.

Principalul reproş adus de consilierii locali, în şedinţele anterioare, acestui nou cartier, era lipsa unei parcări mari, publice, subterană sau supraterană, considerându-se că în lipsa acesteia, locuitorii noilor case vor parca pe stradă, deşi, conform proiectului, au loc suficient pentru a parca în curtea proprie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou cartier de vile, privat, aprobat pentru construire, în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 3711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Un nou cartier de vile, privat, aprobat pentru construire, în municipiul Suceava4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei