Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2014 - Anul XIX, nr. 254 (5763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colegiul Tehnic Rădăuţi

Profesoară de religie lovită de un elev chiar pe holurile şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev de la Colegiul Tehnic din municipiul Rădăuţi a lovit o profesoară, chiar pe holurile şcolii. Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază, iar protagoniştii incidentului sunt un elev de 16 ani, din clasa a X-a, originar din comuna Dorneşti, şi profesoara de religie.

 

Băiatul a lovit-o, în două-trei rânduri, peste faţă

Directorul Colegiului Tehnic Rădăuţi, profesorul Gelu Ţugulea, povesteşte că miercuri, în jurul orei 14.45, profesoara de religie Elisabeta Marici, în vârstă de 40 de ani, se deplasa pe holul de la primul nivel al clădirii. La un moment dat, profesoara a observat doi elevi foarte vocali, un tânăr şi o tânără, care erau îmbrăţişaţi şi chicoteau. Pentru că atitudinea celor doi elevi nu era normală, în condiţiile în care se aflau într-o unitate de învăţământ, profesoara l-a atenţionat pe băiat, însă acesta a agresat-o verbal, adresându-i mai multe injurii. Profesoara l-a atenţionat din nou, cu mai multă fermitate, iar băiatul a lovit-o, în două-trei rânduri, peste faţă, după care a plecat din şcoală.

 

Elisabeta Marici: „A fost ceva spontan, nu a fost nimic premeditat”

Profesoara implicată în incident, Elisabeta Marici, spune că îl ştia pe tânărul respectiv, Marius Denis Maximiuc, ca pe un elev-problemă. Este convinsă că nu a existat nici un fel de premeditare şi că reacţia tânărului de 16 ani a fost spontană. „A fost un incident spontan. Un elev ridica în braţe o tânără, tot elevă, şi aceasta ţipa. M-am îndreptat spre ei să văd ce se întâmplă, el s-a simţit jignit pentru că l-am atenţionat şi i-am spus să lase fata din braţe, şi imediat s-a năpustit asupra mea. Apoi au venit alţi copii şi l-au temperat. A fost ceva spontan, nu a fost nimic premeditat. Eu ieşisem din biroul consilierului educativ şi mă îndreptam spre cancelarie. M-a lovit cu mâinile... Oricum, elevul este cunoscut cu abateri disciplinare şi se vor lua măsuri împotriva sa. Este un elev-problemă, aşa cum sunt şi alţii la toate şcolile din România sau din lume. Se vor lua măsuri şi sper că nu se va mai întâmpla aşa ceva”, a declarat Elisabeta Marici.

 

Gelu Ţugulea: „Tânărul este unul dintre elevii-problemă de la şcoala noastră”

Directorul unităţii de învăţământ, profesorul Gelu Ţugulea, a arătat că la începutul săptămânii în curs elevul de clasa a X-a fusese atenţionat în prezenţa tatălui său, tot pentru probleme disciplinare. „Miercuri am fost informat imediat despre ceea ce s-a întâmplat şi am identificat autorul agresiunii, elevul Marius Denis Maximiuc din clasa a X-a A - profesională. Atunci am realizat că tânărul este unul dintre elevii-problemă de la şcoala noastră, că la începutul acestei săptămânii a fost chemat împreună cu tatăl în faţa noastră, pentru a fi atenţionat din cauza problemelor de comportament pe care le are. Credem că tânărul are probleme de adaptare... Noi suntem în derularea unei anchete interne, de natură disciplinară, şi se pare că a mai avut astfel de atitudini şi anterior. Aş spune că există o problemă pentru că nu poate fi foarte bine controlat de părinţi, de fapt de tată, pentru că mama băiatului este plecată în străinăte, tată care nu reuşeste să contribuie la disciplinarea lui. Băiatul are un comportament extrem de agresiv, inclusiv cu tatăl... Tatăl spune că nu-l poate supraveghea permanent pentru că lucrează în ture... Încă de ieri (n.r. - miercuri) am informat poliţia, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, la fel şi pe tatăl băiatului”, a arătat directorul şcolii.

 

Sancţiune de la trei zile de eliminare de la cursuri până la mutare disciplinară

Directorul Ţugulea a mai precizat că după ce va fi finalizată ancheta internă, Consiliul Profesoral va decide pedeapsa pentru tânăr, pedeapsă care poate fi de eliminare de la cursuri pentru trei zile, până la mutarea disciplinară la altă unitate de învăţământ.

„Vizavi de măsurile pe care le vom lua, acestea au pornit de la întrunirea comisiei de disciplină, următorul pas este întrunirea consiliului clasei, şi urmează convocarea Consiliului Profesoral în care vom lua decizia vizavi de comportamentul său. Minimul de sancţiune poate fi eliminarea de la cursuri pe o perioadă de trei zile, timp în care el trebuie să presteze activităţi în folosul şcolii, cu scăderea notei la purtare până la 6, urmând ca în funcţie de comportamentul său, la finalul semestrului să se revină asupra deciziei. Sancţiunea maximă este mutarea disciplinară la o altă unitate şcolară”, a explicat directorul.

Am încercat să luăm legătura cu elevul, însă am aflat de la directorul colegiului că acesta nu era la cursuri. Trebuie precizat că poliţiştii rădăuţeni au înregistrat pe numele tânărului de 16 ani dosar penal sub acuzaţia de lovire sau alte violenţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesoară de religie lovită de un elev chiar pe holurile şcolii.
 Vizualizări articol: 7553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Profesoară de religie lovită de un elev chiar pe holurile şcolii2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(31 oct 2014, 13:50:41
Il DOARE UNDEVA CA-L ELIMINA DE LA CURSURI CATEVA ZILE! CE ATITUDINE IA C.S.E. ???
CA SAR DE TUR IN SUS CAND UN PROFESOR RIDICA SI ALTCEVA DECAT VOCEA LA HULIGANI! AR TREBUI PUS LA MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII, INCHIS , SAU TRIMIS IN COREEA DE NORD! SA-I IASA MUCII DIN CAP!
2.   ... trimis de
(31 oct 2014, 14:18:31
interesant ar fi sa stim ce religie are elevul respectiv.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei