Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2014 - Anul XIX, nr. 254 (5763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Termica, împuternicită să furnizeze în continuare căldură şi apă caldă în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa caldă şi căldura care ajung în locuinţele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare sunt servicii care vor fi în continuare asigurate de către Termica Suceava. Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, cu menţiunea că delegarea acestui serviciu este făcută până la numirea unui nou operator. Acesta ar putea fi desemnat prin licitaţie, dacă se va decide reluarea acesteia, anul viitor, ori prin înfiinţarea unui serviciu de specialitate în cadrul Primăriei Suceava – variantă propusă chiar şi de membri ai comisiei de negociere.

Măsura de prelungire a termenului în care Termica poate presta acest serviciu a venit ca o consecinţă normală a anulării licitaţiei de desemnare a unui alt operator care să se ocupe de transportul şi distribuţia energiei termice, decizie luată în cadrul aceleiaşi şedinţe.

 

Licitaţie anulată din cauza condiţiilor de siguranţă solicitate de Thermonet

După trei luni de negocieri, comisia desemnată să reprezinte interesele municipalităţii sucevene în stabilirea unor condiţii clare de preluare a acestui serviciu de către un alt operator a dat aviz negativ ofertei finale depuse de Thermonet.

Avizul negativ dat de comisia de licitaţie este justificat de membrii comisiei prin faptul că Thermonet a venit cu solicitări şi amendamente la contract, care „exced documentaţia de atribuire şi competenţa comisiei de negociere”.

Mai exact, Thermonet a solicitat ca timp de patru-cinci ani să fie menţinut preţul local al energiei termice consumate de populaţie la 185 de lei/gigacalorie, dar să li se garanteze şi plata subvenţiei datorate de municipalitate pentru energia termică consumată de suceveni (diferenţa dintre preţul final de producţie, transport şi distribuţie şi preţul de livrare către consumatori). Măsurile respective ar fi reprezentat un fel de garanţie că noua firmă de termoficare nu se va confrunta cu un val de debranşări, în caz de preţul plătit de populaţie ar fi fost majorat la o valoare greu suportabilă, dar şi că banii din subvenţii le-ar fi venit la timp, nu după ani şi ani de aşteptare.

„Impunerea în cadrul negocierilor a unor condiţii care exced documentaţiei de atribuire, declarate nenegociabile, şi inserarea lor în forma finală a contractului propus de ofertant, precum şi neprezentarea ofertei tehnice şi financiare finale de către ofertant reprezintă motivele care stau la baza respingerii ofertei SC Thermonet SRL şi declararea procedurii încheiate, fără desemnarea unui câştigător”, este concluzia finală a raportului comisiei de negociere.

În cele trei luni de negocieri purtate între reprezentanţii Primăriei Suceava şi cei ai Thermonet, principala componentă a contractului, adică tariful de transport şi distribuţie a energiei termice, a scăzut de la 156,87 lei, plus TVA, cât era în oferta depusă iniţial, până la 140 de lei, plus TVA.

Deşi Thermonet s-a arătat iniţial dispusă să preia doar 94 de salariaţi de la actuala societate de termoficare, în cele din urmă a acceptat condiţia impusă de Consiliul Local, să preia 157 de salariaţi.

Alte condiţii acceptate au fost de a plăti o redevenţă anuală de 0,54% din sumele încasate de concesionar pentru efectuarea serviciului şi de a face investiţii din fonduri proprii de peste 2,5 milioane de euro în sistemul de termoficare, alte 48 de milioane de euro urmând să fie atrase din alte surse de finanţare.

 

Licitaţie sau serviciu nou în cadrul Primăriei Suceava?

Dacă aleşii locali vor decide din nou scoaterea la licitaţie a serviciului de termoficare şi dacă vor mai fi firme interesate să presteze această activitate care pentru Termica s-a dovedit „găunoasă”, datoriile populaţiei ajungând la aproape patru milioane de euro, până la desemnarea unui nou operator va mai trece cel puţin un an de zile.

Varianta înfiinţării unui serviciu de specialitate de termoficare în cadrul Primăriei Suceava, care să preia angajaţii de la Termica, implică alte probleme administrative, fiind necesară o hotărâre de Guvern prin care să fie modificat numărul maxim de angajaţi ai municipalităţii sucevene, deoarece există prevederi legale care limitează personalul administrațiilor locale, în funcţie de rangul localităţii şi de populaţia aferentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica, împuternicită să furnizeze în continuare căldură şi apă caldă în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Termica, împuternicită să furnizeze în continuare căldură şi apă caldă în municipiul Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Solutia optima ! trimis de
(31 oct 2014, 12:10:55
T A R I C E A N U . A majorat pensiile cand a fost prim ministru . Pensionari aduceti-va aminte, de binele pe care a facut pentru voi.
2.   Implicatii imorale trimis de
(31 oct 2014, 14:07:38
„Fă ce zice popa, nu ce face popa”. O vreme a mers aşa, dar când preotul ajunge să spună „votează cu cine-ţi zic eu”, este de-a dreptul imoral, jenant, ba chiar mizerabil pentru haina sa preoţească ce se presupune a fi imaculată. Avem preoţi care ne laudă politicienii. Avem biserici cu primari-ctitori pictaţi pe pereţi ca voievozii. Avem preoţi care fac campanie electorală. Avem iconiţe cu părintele Arsenie Boca, alături de sigla PSD şi îndemnul de a-l vota pe Victor Ponta.Cultele primesc, de la Guvern căruţe cu bani, în timp ce şcolile de la ţară cad peste copii si spitalele se scufundă în mizerie.Cât de moral este un preot care ţine discursuri electorale în faţa enoriaşilor, aşa cum a făcut arhiepiscopul Târgoviştei, IPS Nifon, în aprilie 2014, când ne spunea că “Victor Ponta dă foarte multă speranţă poporului nostru românesc”?
3.   Implicatii imorale trimis de
(31 oct 2014, 14:21:03
*In judetul Dambovita nicio manifestare publică importantă, nicio tăiere de panglică, fără ÎPS Nifon, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei. “Generalul”, aşa cum i se spune în rândul politicienilor de Dâmboviţa îşi arată şi el, de fiecare dată, apropierea faţă de partidul care este la putere. la vizita lui Ponta la Târgovişte, la sărbătoarea Sfântului Nifon. Deşi preoţii din judeţ au avut targhete clare în privinţa numărului de oameni pe care să îi aducă la manifestare, mulţi dintre ei au ratat obiectivul. Aşa că evenimentul a avut cea mai slabă reprezentare din ultimii ani, lucru care nu a trecut neobservat la vârful Arhiepiscopiei, însuşi IPS Nifon fiind deranjat de situaţie.Zeci dintre ei au fost pedepşiţi de Arhiepiscopiei prin trimiterea lor la Schitul Bunea şi Mănăstirea Cota 1000. Canonul a fost de rugăciuni non stop între 15 şi 30 de zile.:))
*Au fost alocati inca 14 milioane lei, banii fiind distribuiti pentru finantarea a 13 manastiri, catedrale si centre eparhiale.
*In sedintele anterioare, Guvernul a alocat de asemenea mai multe milioane de lei pentru biserici, tot din Fondul de rezerva.

4.   Implicatii imorale trimis de
(31 oct 2014, 14:30:21
Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) cere Curtii de Conturi sa se sesizeze "in problema finantarii continue a bisericilor din Fondul de rezerva bugetara si sa opreasca aceasta hemoragie de fonduri publice". "Sistemul de sanatate este in colaps, elevii nu au manuale, constructia de autostrazi - o farsa. Ni se spune ca 'nu sunt bani', dar iata ca pentru biserici se gasesc urgent bani", a declarat Toma Patrascu, presedintele ASUR.Guvernul Ponta a aprobat in sedinta din 15 octombrie 2014 repartizarea din Fondul de rezerva bugetara a sase milioane lei pentru finantarea a doua catedrale din Madrid si Barcelona, a Manastirii Lainici din judetul Gorj si a Catedralei Greco-Catolice din Cluj-Napoca.
Si in august premierul Victor Ponta a semnat o Hotarare de Guvern prin care aloca 6.000.000 de lei, tot din Fondul de rezerva bugetara, pentru sprijinul financiar a trei unitati de cult.
*Şase vile şi o sală polivalentă din comuna Ceahlău (judeţul Neamţ), aflate în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, au fost trecute de Guvern, în mod gratuit, în proprietatea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Transferul proprietăţilor a fost aprobat prin hotărâre aprobată recent de Guvern.
Vilele, denumite "Floare de Colţ", "Crinul", "Toporaşul", "Ghiocelul", "Bujorul" şi "Viorica", au fiecare o suprafaţă construită de peste 150 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de peste 300 metri pătraţi, iar sala polivalentă are o suprafaţă desfăşurată de 4.572 metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 1.722 metri pătraţi.
5.   Mizeriile campaniei PSD trimis de
(31 oct 2014, 14:44:58
In cadrul programelor zilnice „anti-Iohannis” de la postul patronat de Sebastian Ghiţă, România TV, derapajele de la deontologia jurnalistică au atins un nou vârf.S-au legat de parintii domnului Iohannis .Care cica locuiesc in Germania intr-o casa cu 7 camere si care costa 700.000 euro.
Victor Ciutacu: Câte, 7 dormitoare?
Andreea Creţulescu: Sau 6 camere, acum să nu greşesc.
Victor Ciutacu: Dar ăi bătrâni trebuie să se lăfăie? Mă rog, e problema lor.
Hanibal Dumitraşcu (psiholog, mai mereu invitat la Antena 3 şi România TV): Părinţii îi trimiteau lui Klaus Iohannis ciocolată din pensie, domnul Klaus Iohannis făcea meditaţii, era bine energizat şi mai departe trimitea banii de la meditaţii către părinţi ca să-şi cumpere o casă în Germania.
Dumnezeule,e horror.Ciutacu la emisiune parca bause un kil de vodka iar Cretulescu parca avea un orgasm multiplu.
”Nu pot să nu observ cum continuă campania mizerabilă a PSD. Prin amabilitatea unei televiziuni de casă a candidatului Ponta, am putut să văd la televizor casa în care stau părinții mei. Nu sunt proprietari, sunt chiriași la mansardă. Sunt doi oameni bătrâni. În acest fel, domnule Ponta, nu se face campanie electorală. Nu băgăți familia mea, nu băgați părinții mei în această mizerie de campanie pe care o faceți. a zis iohannis.
6.   Discutii la ceas de seara trimis de
(31 oct 2014, 14:53:14
Familia Protopopescu sta la televizor.Sunt pensionari.Caloriferele sunt amortite asa ca mai pun o patura pe ei.Cat e ceasul?Noua draga,mai e putin si incepe Sinteza zilei.Abia astept sa-l vad pe frumuselu de Gadea.Ce mai combate el coruptii draga.A mai fost factorul azi?Daaaaaaa,fiecare zi cu factorul e o sarbatoare.Prima data a adus un pliant in care spunea ca neamtul ne tale pensiile.Ce ticalosie.Apoi a venit cu cuponul pentru alimente.Ne da domnul Ponta o gramada de faina,ulei,conserve,zahar,sa traiasca maica.
Azi a venit cu o iconita cu domnul Ponta.Da ce l-a facut sfant deja????Ca pe Stefan cel Mare?Da sa vad.Bai zaludo,iconita e cu parintele Arsenie Boca.Ponta e pe verso.Ei si eu daca tin iconita invers ce-are????
7.   Discutii la ceas de seara trimis de
(31 oct 2014, 15:01:37
Taci fa ca incepe Sinteza zilei.Ce frumooooooosssss.Ia uite cum se tin de mana Ponta si Daciana?Ca doi porumbei.Si uite-o si pe doamna Florina Cercel,actrita pe care o iubeam cand eram tanar .Ce ochi avea>Taci tu ca zice ceva:
"Domnule Ponta, v-am cunoscut prima data acum 16 ani cand va ocupati de tineretul pesedist, iar cand am dat mana cu dumneavoastra pentru prima data m-am simtit brusc foarte bine. Fiind actrita, sunt senzitiva si simt aura oamenilor. M-a impresionat fizicul dumneavoastra sportiv"
Exceptional,ce frumos a jucat.Merita premiul Oscar.Dar din ce film era discursul?
Din filmul "Noaptea limbilor lungi".
8.   Implicatii imorale trimis de
(31 oct 2014, 15:09:03
Premierul Victor Ponta a anunţat că EL A DAT microbuze şcolare şi multe milioane de euro pentru şcolile de dincolo de Prut. Ponta a fost personal să predea micobuzele. În 2004, tot an electoral, guvernul Năstase a pompat de asemenea fonduri impresionante în Moldova.Premierul Victor Ponta a fost la Chişinău, unde a „predat la cheie”, 100 de microbuze şcolare, 35 de autoturisme Dacia Duster şi 3 autocare. De asemenea, pe pagina sa de facebook, premierul a anunţat că „AM DAT 250 milioane de euro pentru scoli, am alocat 23 milioane de euro pentru gradinitele si infrastructura din Republica Moldova”. După cum se vede, Victor Ponta vorbeşte din nou în NUME PROPRIU, în loc să folosească formula „guvernul a decis” sau „guvernul a alocat”.Asteptam raportul Curtii de Conturi sa vedem de unde a dat banii si daca avea dreptul sa-i dea.

9.   Guvernarea Ponta trimis de
(31 oct 2014, 15:23:58
*Este posibilă fraudarea alegerilor ?"Eu sper să nu se întâmple, dar PSD, Guvernul Ponta, de luni de zile se manifestă ca și cum ar pregăti o fraudare a alegerilor, au modificat legea ,au desfiintat sectiile speciale și au dat voie la toată lumea să meargă fiecare unde dorește să voteze. Asta se numește turism electoral. Au convins primarii să treacă de la ACL la PSD sau la alte fantome afiliate PSD. Așa ceva s-a întâmplat promițând primarilor bani pentru proiectele publice. Aceste lucruri îmi dau foarte mult de gândit și mă îngrijorează și ar trebui să îngrijoreze pe mulți. Și ar trebui ca oamenii să meargă și să voteze împotriva acestor încercări de a denatura alegerile", a mai spus Iohannis.
*A fost sau n-a fost? Guvernul sustine ca a avizat nefavorabil initiativa legislativa care baga ziaristii in inchisoare daca publica informatii din dosarele penale, dupa ce inital comunicase un aviz favorabil.
10.   Intrebari existentiale trimis de
(31 oct 2014, 16:03:19
*Ce se va intampla dupa ce dosarele Microsoft,EADS,Loteria romana -Intralot,Megapower isi vor produce efectele?
*De ce s-a retras Crin Antonescu din joc?
*Presedintele,toată lumea informată ,a fost luată pe nepregătite de candidatura lui Victor Ponta?
*Victor Ponta a vrut sa candideze sau a fost "rugat"?
*De ce în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitatea a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei