Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2014 - Anul XIX, nr. 254 (5763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Republica Federală România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arată calendarul din perete că am ajuns şi la alegerile prezidenţiale, aşadar. Sub semnul minciunilor incomensurabile emise de pesediştii penali, grupaţi în jurul lui Ponta. Justiţia din ţara noastră consideră că, în campania electorală, se pot arunca cele mai mârşave calomnii şi cele mai aberante insulte, fără a fi pedepsite de lege.

Încă o dată se vede ce gândire primară are justiţia de la noi. Păi, taman în campania electorală, legea ar trebui respectată cu mai multă stricteţe. Fiindcă miza nu mai este una obişnuită, ca la procesele de rând. Miza este desemnarea viitorului preşedinte al ţării, a viitorilor parlamentari, a viitorilor primari şi consilieri locali. A celor de care depinde soarta poporului nostru.

În turul doi, vor fi cernuţi de sita urnelor, care va să zică, Neterminatul şi Neamţul. Se va vedea care pe care îl va dovedi. Va fi un scor strâns, asta e sigur. Dar ceea ce nu ştie un vertebrat nu foarte dezvoltat ca Ponta e că rezultatul alegerilor se calculează adesea în alte cancelarii, de la altă scară. Şi, dacă e nevoie, scorul final se aduce oleacă din condei, se ajustează cu fluid corector. Dacă nu mă credeţi, întrebaţi-l pe Vadim, care a ajuns şi el cândva în turul doi la prezidenţiale ca adversar al lui Iliescu, şi a pierdut doar din cauza arbitrajului părtinitor. Întrebaţi-l pe Geoană, care are şi el la activ o experienţă traumatizantă cu Băsescu, din care a ieşit cu arsuri cumplite, de parcă marinarul n-ar fi folosit alifie.

Dar eu propun să instaurăm pacea naţională. Am şi o soluţie, ca să-i împăcăm pe alegători. În urma rezultatului alegerilor, România trebuie să fie federalizată. O parte să se numească Pontaland, iar cealaltă Johannisland. Cei care l-au votat pe Neterminat să devină cetăţeni al Pontalandului, iar ceilalţi să treacă la Johannisland. Economiile celor două republici federale să fie separate, bugetele la fel. Poate doar moneda să fie comună, tocmai ca să se vadă mai bine diferenţa dintre nivelurile de trai.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Republica Federală România.
 Vizualizări articol: 1544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Republica Federală România4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei