Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2014 - Anul XIX, nr. 251 (5760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie

Cursuri de perfecţionare pentru 60 de profesori suceveni în cadrul unui proiect al Universităţii Tehnice din Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

60 de profesori suceveni vor beneficia de cursuri de perfecţionare gratuite în cadrul unui proiect POSDRU, iniţiat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic (CCD) „George Tofan” Suceava. Mai mult decât atât, parte dintre aceştia vor fi beneficiari ai unor burse consistente sau de sprijin financiar în vederea achiziţionării unui calculator.

Programul se adresează cadrelor didactice de fizică, precum şi celor care predau discipline tehnice, acestea având parte de cursuri de pregătire pentru folosirea tehnologiilor educaţionale moderne în predarea acestor discipline.

Prof. Constantin Mărgineanu, directorul Casei Corpului Didactic Suceava, a explicat că „de proiectul iniţiat de Universitatea Tehnică din Iaşi beneficiază 360 de profesori din şase judeţe, dintre care 60 din Suceava. Cei 60 de dascăli sunt împărţiţi în trei grupe, aceştia urmând să beneficieze de cursuri de calificare de înaltă calitate, susţinute de cadre didactice universitare”.

Fiecare serie de 20 de profesori va parcurge programul alcătuit din 100 de ore de perfecţionare, din care 30 de ore curs şi activitate teoretică, 60 de ore de aplicaţii practice şi 10 ore de evaluare, desfăşurate pe parcursul a cinci luni consecutive.

Cursurile teoretice se vor desfăşura la sediul Casei Corpului Didactic Suceava, iar aplicaţiile practice (lucrări de laborator, seminarii) se vor desfăşura în laboratoarele de fizică ale Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Atât cazarea beneficiarilor, cât şi transportul acestora sunt decontate prin proiect.

Mărgineanu a mai evidenţiat că profesorii aflaţi la început de carieră şi/sau cei care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural vor primi subvenţii în valoare de 500 de lei pe lună, timp de cinci luni.

„Din prima grupă de 20 de profesori, cinci dintre aceştia vor beneficia de acest sprijin financiar”, a mai precizat şeful CCD Suceava.

De cealaltă parte, cei aflaţi la începutul carierei didactice şi/sau cei din comunităţi rurale sau de romi, cu venituri lunare nete sub 1.500 de lei, vor primi subvenţii în valoare de 2.000 de lei în vederea cumpărării unul calculator.

„Din cei 20 de profesori din prima grupă, şase sunt eligibili pentru a primi aceşti bani”, a mai specificat Constantin Mărgineanu, acesta adăugând că, în total, din prima grupă de profesori, 11 sunt beneficiari ai unor subvenţii oferite prin program.

 

Profesori de la Facultatea de Fizică de la Măgurele ţin cursuri pentru dascăli suceveni

Constantin Mărgineanu a mai amintit de un alt proiect POSDRU la care Casa Corpului Didactic Suceava este partener, de această dată unul demarat de Universitatea din Bucureşti, prin Facultatea de Fizică de la Măgurele.

„Profesori universitari de acolo vin la Suceava pentru a susţine cursuri profesorilor de fizică de aici şi din Satu Mare. Sâmbăta aceasta s-a desfăşurat primul curs la care au fost 13 profesori din judeţul Suceava şi 12 de la Satu Mare, acestora asigurându-li-se cazare şi transport”, a explicat Mărgineanu. În total, profesorii vor urma 40 de ore de perfecţionare, 20 sub forma unor cursuri şi 20 pe o platformă e-learning. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de perfecţionare pentru 60 de profesori suceveni în cadrul unui proiect al Universităţii Tehnice din Iaşi.
 Vizualizări articol: 2576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Cursuri de perfecţionare pentru 60 de profesori suceveni în cadrul unui proiect al Universităţii Tehnice din Iaşi3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei