Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2014 - Anul XIX, nr. 251 (5760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Şedinţă de îndată a Consiliului Local Suceava, convocată pentru astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni se întrunesc astăzi, la ora 10.00, la o şedinţă de Consiliu Local convocată „de îndată” de către primarul Ion Lungu.

Singurul punct de pe ordinea de zi a şedinţei este un proiect de rectificare în plus a bugetului local pe 2014 cu suma de două milioane de lei, bani alocaţi recent de Guvern, ca urmare a solicitărilor venite din partea conducerii Primăriei Suceava, pentru deblocarea furnizării căldurii şi apei calde în oraş, în perioada când centrala pe biomasă a fost oprită, din lipsă de combustibil.

Cele două milioane de lei, alocaţi drept „subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea cheltuielilor urgente specifice sezonului rece”, vor ajunge la firma Bioenergy, pentru plata masei lemnoase, aceştia urmând să fie scăzuţi din subvenţia pe care o are de plătit municipalitatea suceveană pentru a acoperi diferenţa de preţ dintre tariful de furnizare a gigacaloriei către populaţie, 185 de lei, şi tariful total de producere, transport şi distribuţie, 317,44 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă de îndată a Consiliului Local Suceava, convocată pentru astăzi.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Şedinţă de îndată a Consiliului Local Suceava, convocată pentru astăzi4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un mic amanunt trimis de
(28 oct 2014, 12:41:38
N-am sa-mi mai racesc gura de pomana despre cum a dat iar cadou Dragnea primariilor cu primari PSD un purcoi de bani de la buget.Asteptam cu interes raportul pe 11 luni al Finantelor despre cum au fost cheltuiti banii publici,raportul Curtii de Conturi si poate si al DNA.Eu cred ca a venit momentul ca cei 20.0000 de familii(jumatate din populatia Sucevei) care nu suntem la sistemul centralizat sa formam un ONG si sa dam in judecata Primaria si Consiliul local .Nu e corect ca din banii nostri de taxe si impozite sa se plateasca caldura centralizatilor."Aşa cum au fost alocaţi cei 2 milioane de lei nu pot fi daţi direct la Bioenergy, ci trebuie să treacă mai întâi prin Termica. Desigur că banii vor ajunge tot la Bioenergy, de aceea am avut discuţii cu cei de la Termica" a declarat Ion Lungu.Deci ati remarcat,banii vor intra in conturile Termica.Intrebarea este:Termica fiind in insolventa va da banii la Bioenergy????
2.   Balada PSD trimis de
(28 oct 2014, 12:45:22
Pai,da-ne ,Doamnee,o vreme caldaaa,
Sa iasa  ☭  lui Dragnea in poartaaaa,
Si-mpreuna cu prostimeaaa,
Sa aleaga nebuniaaa....
Sa stea Ponta-n jilt domnesc..

Refren:Votati naibii odata amnistiaaa,
Ca de frica DNA innebunessccc....
3.   Cum voteaza regiunile Romaniei trimis de
(28 oct 2014, 12:56:14
Statisticile celor şase runde de alegeri prezidenţiale care au avut loc în România după 1990 conturează un profil de alegător aferent fiecăreia dintre regiunile istorice ale ţării şi pot indica, cu o marjă ridicată de siguranţă, cum se va vota la scrutinul din noiembrie 2014.Cu cât educaţia e mai ridicată înseamnă că voturile se orientează mai degrabă spre dreapta şi nu spre stânga. Cei înstăriţi votează, de regulă, tot cu dreapta. Femeile sunt orientate mai degrabă spre proiecte comunitare, spre proiecte sociale, deci votează, de regulă, cu stânga.
ARDEAL-Nivelul general de satisfacţie a vieţii din Ardeal, mai ridicat decât în alte zone ale ţării, se resimte şi la vot. Nivelul de trai, şomajul mai scăzut, gradul de urbanizare mai ridicat decât în sud şi o anumită tradiţie politică istorică încă îşi spun cuvântul în votul transilvănenilor. De aceea, mare parte dintre ei se orientează la vot mai degrabă spre dreapta decât spre stânga.

4.   Cum voteaza regiunile Romaniei trimis de
(28 oct 2014, 13:01:29
REGIUNEA CENTRU-SUD: Oamenii din judeţele dezvoltate din Centru vor vota mereu cu acei candidaţi de la care cred că pot obţine investiţii care să dezvolte România. Ei gândesc pe termen lung şi, aici, nu vor prinde niciodată sloganurile care promit măriri imediate de pensii. Pe măsură ce se coboară spre sud, în judeţele sărace, situaţia se schimbă. Oamenii nu au mari planuri de viitor, sunt mulţumiţi dacă primesc 30 - 40 de lei la pensie şi vor vota întotdeauna candidatul care le dă ceva”
REGIUNEA OLTENIA:Zona Olteniei a votat puternic, din 1990, la prezidenţiale, cu acel candidat susţinut de partidele de stânga, caracterizate prin măsuri sociale.În principiu, „victoria” candidaţilor de stânga în faţa celor de dreapta pare a porni din subconştientul celor ce votează, alegătorul având o atitudine rezervată nativă faţă de tot ce înseamnă schimbare, care ar putea fi adusă de politicienii de dreapta.

5.   Cum voteaza regiunile Romaniei trimis de
(28 oct 2014, 13:06:00
REGIUNEA MOLDOVA Cei mai de stânga dintre votanţii de stânga.Moldova a fost, în ultimii 25 de ani, la coada listei de priorităţi, când a fost vorba despre investiţii. Prea puţinii bani primiţi din străinătate nu au reuşit să schimbe balanţa dintre bunăstare şi sărăcie. Sub influenţa acestei sărăcii, a slabei calităţi a vieţii, a unei populaţii îmbătrânite şi de cele mai multe ori cu o slabă educaţie şi un puternic instinct de conservare a propriilor idei, majoritatea se lasă influenţată de promisiuni.
Timişoara, un bastion al dreptei .Timişoara a fost mereu aproape de Europa. După Revoluţie s-au dezvoltat rapid micile intreprinderi, iniţiativa privată, care a condus la orientarea oamenilor către dreapta. Pe de o parte se situa partidul lui Iliescu, iar de cealaltă cei care doreau rupereea completă de trecutul comunist.

6.   Frica pluteste in aer trimis de
(28 oct 2014, 13:25:42
Cea mai spectaculoasa stire a saptaminii, anuntata chiar de Victor Ponta intr-un interviu acasa la Antena 3, este noua sa tinta de voturi: 37,5%. In august, cind a facut celebra declaratie cu popcornul, el declarase ca pleaca de la un scor de 40%, asigurat de alianta PSD - PC - UNPR. Scaderea asumata a tintei electorale e simptomul indoielii, al fricii de esec care a inceput sa roada serios inima infernalei masinarii electorale a PSD. Ponta e sub intentia de vot a partidului, iar sondajele interne arata ca potentialul sau de crestere e aproape epuizat sub loviturile justitiei.
*Victor Ponta a refuzat o dezbatere in termeni decenti, alaturi de ceilalti 5 principali contracandidati, asa cum o propusese IPP.
*Ponta participa doar la adunari electorale in decor controlat: biserici, manastiri, fabrici - adica acolo unde participantii sint usor de controlat de activul de partid. Mai toate iesirile in cimp deschis din ultima luna au adus huiduieli si fluieraturi.
7.   Frica pluteste in aer trimis de
(28 oct 2014, 13:29:01
* RTV si Antena 3 au devenit adevarate vidanje electorale, aducind in discutie tema familiei lui Iohanis. Virulenta atacurilor creste proportional cu scaderea lui Ponta in sondaje.
*Demult nu a mai vazut Romania pomeni electorale atit de generoase pentru manastiri, biserici si parohii, de la bani la proprietati imobiliare. Confruntat cu plafonarea intentiei de vot, Ponta a identificat clerul drept un posibil agent electoral eficient si acum investeste masiv.
*Audierea autocarelor pline de martori in dosarul fraudarii referendumului din 2012 a vulnerabilizat suplimentar echipa lui Ponta: milioane de oameni au vazut care pot fi consecintele fraudarii votului.
Cu resursa de crestere aproape epuizata, cu teama ca rezultatele economice pe trimestrul 3 vor consfinti adincirea in recesiune (in piata a fost lansat deja zvonul ca INS vrea sa amine publicarea datelor programata intre cele doua tururi), PSD simte apropierea unui nou esec. Ar fi al treilea consecutiv la prezidentiale. Si ultimul. Daca Ponta pierde, PSD va face implozie.
8.   Temeri 2015 trimis de
(28 oct 2014, 13:42:25
Din calculele analistilor economici, toate pomenile electorale din bani publici se ridica la 15 miliarde de lei. Aceasta suma trebuie recuperata, de undeva. Impozitele de care se vorbeste si cu cat vor creste sunt:
- impozite pe terenuri de 8 ori mai mari
- impozite pe constructii de 3 ori
- impozitul auto de 3 ori
PSD ar putea pregati pentru 2015 in cadrul modificarii Codului Fiscal, renuntarea la cota unica de impozitare de 16%. care ar fi o eroare foarte mare din punct de vedere economic. Se pare ca se va modifica iar modul de calcul al accizei(in sus) si astfel vom plati carburant la fel de scump.
9.   Galopul pretului la combustibil trimis de
(28 oct 2014, 13:50:44
Ar trebui ca de la 1 ianuarie sa ne simtim mai relaxati atunci cand intram intr-o benzinarie. Insa stilul romanesc de guvernare nu se dezminte. Desi cursul leu / euro inregistrat pe 1 octombrie, de 4.40 lei pentru un euro, ar trebui sa fie cel de referinta in calcularea accizelor pentru 2015, Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a anuntat deja ca se ia in calcul o schimbare a modului de calcul al accizelor.Pentru accizele din 2014 , guvernul a aplicat un curs de referinta de 4,73 lei / euro, netradus in piata nici in visele unui bisnitar de colt de strada. Artificiul de calcul de aplicare a inflatiei pe cursul valutar impus in octombrie anul trecut i-a permis in schimb Guvernului sa jumuleasca consumatorul roman, dar si pe strainii care au alimentat in benzinariile din tara noastra de 225 milioane de euro, lucru remarcat cu uimire si de Comisia Europeana.n ciuda recomandarilor CE, Guvernul si-a pastrat in maneca unii asi pentru continuarea jafului din bani privati prin impunerea abuziva a unui nivel de accizare stabilit dupa bunul plac si nevoile membrilor actualului cabinet de la Palatul Victoria.De mai bine de 5 ani, pretul carburantului din Romania creste in ritm galopant, fara nicio influenta din partea cursului barilului de petrol pe pietele internationale. Numai anul acesta, intre ianuarie si octombrie, pretul benzinei la pompa a crescut cu 11%, de la 1.25 la 1.41 euro.

10.   PSD face zid in fata coruptilor trimis de
(28 oct 2014, 14:02:23
Legea trebuie să fie egală pentru toţi, atât pentru parlamentari cât şi pentru simpli cetăţeni.Senatul României împiedică însă justiţia să îşi urmeze cursul. Parlamentarii PSD îi apără pe cei vizaţi de corupție, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, și se pun la adăpost pentru alte posibile dosare.La fel s-a întâmplat și în Camera Deputaţilor pentru deputatul PC Ion Diniţă.Dacă Victor Ponta ajunge la Cotroceni: politicienii vor fi mai presus de lege, justiția va fi controlată politic, vor dispărea instituţii precum DNA, ANI, Curtea Constitutionala.Legea amnistiei si gratierii va fi votata de parlament si semnata de Victor Ponta.
11.   Popor blestemat trimis de
(28 oct 2014, 20:40:19
au dat bani fara semnatura la toti primari care au trecut la psd . amintitiva oameni buni cat de greu ati scapat de psd , eu nu va spun cu cine sa votati dar voi ce faceti va bagati din nou an mlastina ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei