Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2014 - Anul XIX, nr. 250 (5759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Ziua Armatei a fost marcată la Suceava printr-un ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroului Necunoscut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Armatei a fost marcată şi la Suceava, sâmbătă, 25 octombrie, printr-un ceremonial militar şi religios care a avut loc la Monumentul Eroului Necunoscut din Cimitirul Pacea. În ciuda frigului de afară, la evenimentul de sâmbătă au fost prezenţi câteva zeci de suceveni, alături de militari şi veterani, dar şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, primarul Sucevei, Ion Lungu, alte autorităţi locale şi judeţene, şefi de instituţii şi reprezentanţi ai partidelor politice şi ai Asociaţiei „Cultul Eroilor”.

După slujba religioasă de pomenire a eroilor căzuţi în războaiele mondiale, oficiată de un sobor de preoţi, comandantul Garnizoanei Suceava, colonelul Mugurel Anton, le-a amintit celor prezenţi că anul acesta se împlinesc 70 de ani de când ostaşii Armatei Române au eliberat ultimele mari oraşe transilvănene, Carei şi Satu  Mare, de sub ocupaţia străină. „Datorăm profund respect soldaţilor români care au luptat cu toată fiinţa şi puterea lor propulsaţi de flacăra lăuntrică a patriotismului şi a sentimentului datoriei. Respect şi admiraţie datorăm şi supravieţuitorilor acestei conflagraţii, veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, depozitarii unor experienţe de luptă şi de viaţă memorabile, adevărate modele pentru mai tinerii lor camarazi”, a spus colonelul Mugurel Anton.

Manifestările organizate de Ziua Armatei Române au continuat cu depunerea de coroane de flori la Mormântul Eroului Necunoscut, după care detaşamentul de onoare a defilat prin faţa celor prezenţi, în timp ce fanfara Primăriei Suceava cânta „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”.

Ceremonia de sâmbătă a fost organizată de Centrul Militar Judeţean Suceava în colaborare cu Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” Vatra Dornei, Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Primăria Suceava, Protopopiatul Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Armatei a fost marcată la Suceava printr-un ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroului Necunoscut.
 Vizualizări articol: 2069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ziua Armatei a fost marcată la Suceava printr-un ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroului Necunoscut3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei