Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2014 - Anul XIX, nr. 250 (5759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

1% din bugetul de stat ar putea fi alocat pentru cercetarea în domeniul pomiculturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un procent din bugetul de stat ar putea fi alocat cercetării în domeniul pomiculturii. Aceasta este intenția parlamentarilor social-democrați de Fălticeni care vor să inițieze un proiect de lege în acest sens. Deputatul PSD Ioan Stan a spus că a avut deja discuții pe această temă cu conducerea Stațiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni, cea mai importată unitate de acest fel din țară. Stan a făcut aceste afirmații la Târgul Mărului, manifestare care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Piața Nada Florilor din Fălticeni, unde s-a arătat îngrijorat de viitorul pomiculturii fălticenene.

”Regret că Stațiunea de Cercetări de la Fălticeni, una din cele mai renumite din țară, și-a pierdut obiectul muncii. A mai rămas cu numai 150 de hectare de livezi. Văd că din piață lipsesc mărul de Fălticeni și mărul de Rădășeni, soiuri create în această zonă. Vom face toate eforturile pentru a acorda cercetării în pomicultură acel 1% din buget printr-o inițiativă legislativă. Sperăm să reușim acest lucru pentru că ce se întâmplă este grav, dispar de pe piața românească soiurile locale de mere”, a spus Ioan Stan.

Peste 25 de producători de mere din zona Fălticeni, membri ai Asociației Pomicultorilor Fălticeni, au expus sâmbătă și duminică în centrul municipiului mai bine de 46 de soiuri de mere. Expoziția a fost vizitată de prefectul Florin Sinescu, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, vicepreședintele CJ Alexandru Rădulescu, primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, șeful Direcției Agricole, Vasile Costan, și de deputații Ioan Stan și Eugen Constantin Uricec.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1% din bugetul de stat ar putea fi alocat pentru cercetarea în domeniul pomiculturii.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
1% din bugetul de stat ar putea fi alocat pentru cercetarea în domeniul pomiculturii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei