Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2014 - Anul XIX, nr. 250 (5759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Around the world”

„Economiştii” şi-au ales cei mai frumoşi boboci într-o spectaculoasă călătorie în jurul lumii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Seara de vineri a aparţinut liceenilor de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, care şi-au celebrat cei mai frumoşi boboci în faţa unei săli pline, în cadrul unui spectacol menit să aducă voioşie şi bună dispoziţie în rândul spectatorilor care au asistat la Balul Bobocilor 2014.

„Around the world” a fost tema spectacolului din acest an, „economiştii” propunându-şi ca, printr-un demers artistic variat, să străbată întreg mapamondul în doar câteva ore şi să-i poarte pe spectatori pe cele mai frumoase meleaguri ale lumii.

În incitanta călătorie a „economiştilor” au fost invitate 11 perechi de boboci, care au intrat în cursa dobândirii titlurilor de Miss şi Mister Boboc 2014, organizatorii supunându-i pe aceştia la diverse probe pentru a le testa o serie de calităţi care au desemnat în final câştigătorii. 

 

Scenete de teatru, pastile de umor şi dans, pe scena Casei de Cultură

După ce am fost avertizaţi de gazdele balului, piloţi şi însoţitoare de bord, că voiajul  va fi unul „plin de turbulenţe”, spectacolul a fost gata să înceapă.

Gheaţa a fost spartă de un dans pregătit de organizatoarele evenimentului, după care călătoria în jurul lumii a liceenilor economişti a continuat cu o demonstraţie de îndemânare şi dibăcie a elevelor de la specializarea coafor - stilist a colegiului, acestea aducând în scenă o paradă de coafuri îndrăzneţe.  

Următoarea escală a fost în Grecia, Giulia Rodinciuc şi Didi Cojocariu interpretând o melodie de pe meleagurile elene.

Din pitoreasca Grecie, elevii au plecat într-o zonă de conflict, unde eroii de sacrificiu din clasa a XI-a D au ilustrat cum se desfăşoară o zi obişnuită în Baza Militară “Mioriţa Turbată”, batalion dominat de dezorganizare şi indisciplină. Sceneta de teatru a stârnit răzleţ câteva zâmbete, lăsând mai curând impresia unui moment stângaci şi fără consistenţă, care s-a învârtit în jurul câtorva clişee – lenea, băutura etc.
După ce au scăpat de tensiunea războiului şi au părăsit frontul de luptă, liceenii au aterizat în incitanta Indie, unde elevele din a X-a C au dansat energic pe ritmuri de Bollywood, după care Cătălina Tătăruşanu şi Anca Mihaela Elvădeanu au interpretat două melodii din repertoriul internaţional.

Demersul artistic al liceenilor a continuat cu sceneta “La masa puterii”, ce i-a adus în scenă pe marii magnaţi ai lumii, personaje de actualitate, controversate, dar extrem de influente, acestea fiind surprinse în timpul unei discuţii neoficiale referitoare la “viitorul omenirii”. Pastila de umor a servit publicului o porţie sănătoasă de bună dispoziţie, aplauzele confirmându-le celor de pe scenă că săptămânile de pregătire nu au fost în van, iar sceneta lor a avut efectul scontat.

Următoarea escală a liceenilor a fost în Statele Unite ale Americii, la New York mai precis, unde a luat naştere street dance-ul, stil de dans energic şi plin de antren evidenţiat de dansatorii de la Bucovina Dance Studio. Vreme de câteva minute, dansatorii au uimit audienţa prin mișcări captivante şi sincronizare perfectă.

 

Capoeira a ţinut cu sufletul la gură spectatorii

Pentru a uşura misiunea juriului, cei 22 de boboci angrenaţi în competiţia de Miss şi Mister Boboc au fost invitaţi în scenă pentru o probă menită să le testeze spontaneitatea, carisma şi creativitatea. După ce au extras câte un bilet, fiecare competitor a trebuit să răspundă unei provocări pregătite de organizatori - să realizeze un şirag de mărgele din paste, să imite cum fierbe o pastă într-o oală, să pună pe versuri teorema lui Pitagora, să „bărbierească” un balon etc.

Basarabia a fost una dintre destinaţiile unde liceenii au ţinut să facă un popas, spectatorii fiind martorii unei situaţii conflictuale dintr-o familie din Republica Moldova.

Iar pentru că organizatorii balului şi-au propus să surprindă publicul cu un demers artistic variat, de la spectacolul de vineri nu puteau lipsi momentele folclorice, numerele de dans (la acest capitol evidenţiindu-se “Ritm Dance”, de la Palatul Copiilor) sau “bătălia rimelor”, moment de hip-hop pregătit integral de liceeni.

Un număr inedit, caracterizat de originalitate şi spectaculozitate, a fost reprezentat de momentul de capoeira, pus în scenă de grupul sucevean Capoeira Brasil. Capoeira este o formă de artă marţială braziliană, un dans de luptă ale cărui origini provin din Africa, ce rezultă dintr-o combinaţie surprinzătoare de acrobaţie, dans, muzică şi ritualuri. Într-un spectacol ce a armonizat lupta şi dansul, mişcări rapide şi salturi cu rotaţii spectaculoase ale corpului, tinerii au ţinut cu sufletul la gură publicul care, la final, a arbitrat prin aplauze întreaga desfăşurare de pe scenă.

După ce spectatorii au avut ocazia să-i cunoască pe boboci în ţinute de zi, să le aprecieze sau să le conteste aptitudinile şi creativitatea, competitorii au putut fi admiraţi în ţinute elegante, fie în rochii vaporoase, fie în costume sobre accesorizate cu papion sau cravată, în cadrul probei ţinutei de seară.

 

Toată suflarea de la Economic, pe scenă cu Tudor Turcu

Invitatul special al serii a fost Tudor Turcu, câştigătorul celei de-a doua ediţii a emisiunii concurs X-Factor. Artistul a dat tonul distracţiei cu câteva piese rock aparţinând unor formaţii consacrate precum Pheonix, Cargo, Reamonn sau Holograf.

S-a dansat, s-a cântat, nonconformismul rocker cucerindu-i pe tinerii din public care s-au ridicat de pe scaune pentru a răsplăti cu aplauze prestaţia live a invitatului.

Aproape de finalul recitalului, artistul a invitat elevii din public pe scena Casei de Cultură pentru a cânta alături de el, adolescenţii răspunzând cu entuziasm cererii interpretului. Cu o doză de nebunie cât să nu permită nici unui spectator să se plictisească, Tudor a găsit calea spre sufletele elevilor care au apreciat prin urale, direct de pe scenă, performanţa artistului.

 

Miss şi Mister Boboc de la Colegiul „Dimitrie Cantemir”

Miss şi Mister Boboc 2014 de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” au fost desemnaţi Daniela Iuliana Vlaicu și Andrei Lungu.

Locul I a fost obţinut de Lidia Berdeu şi Sebastian Ştefan Ţipu. Locul al II-lea a fost adjudecat de Ana Maria Nicoriuc şi Alexandru Emil Florescu, iar cea de-a III-a poziţie a podiumului a fost ocupată de Nicoleta Iftimi şi Lucian Amagdalinei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Economiştii” şi-au ales cei mai frumoşi boboci într-o spectaculoasă călătorie în jurul lumii.
 Vizualizări articol: 4790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Economiştii” şi-au ales cei mai frumoşi boboci într-o spectaculoasă călătorie în jurul lumii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei