Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2014 - Anul XIX, nr. 250 (5759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire

Liceul Tehnologic Cajvana a sărbătorit Ziua Armatei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceul Tehnologic Cajvana a marcat Ziua Armatei, cu două zile mai devreme, pe 23 octombrie, prin organizarea unui seminar, la care au participat cadre militare care le-au vorbit elevilor despre ce înseamnă armata şi au prezentat oferta Ministerului Apărării Naţionale pentru anul şcolar 2014-2015, ofertă care i-a vizat cu precădere pe elevii care se află în clasa a VIII-a şi care vor să urmeze mai întâi Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Locotenent-colonel Luigi Blezniuc, de la Centrul Militar Judeţean Suceava, a fost moderatorul activităţii şi, pentru început, i-a dat cuvântul lt. col. Mihai Filip, veteran de război, participant activ în luptele celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a rememorat data de 25 octombrie 1944, când s-a obţinut victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord. “25 octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, ea a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte <Armata> şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei”, a spus Mihai Filip, preşedintele filialei judeţene a veteranilor de război.

Adolescenţii militari câmpulungeni, Ioana Plămadă, elev caporal în clasa a XI-a, şi Florin Hladic, elev sergent în clasa a XII-a, au prezentat Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” elevilor de gimnaziu ai Liceului Tehnologic Cajvana, ca prim pas pentru cei care îşi doresc o carieră militară. “Pentru unii, oportunitatea de a deveni militar este împlinirea unui vis, acela de a purta haina militară, iar pentru alţii armata înseamnă disciplină, o slujbă sigură, un viitor” sau „dacă până acum ceva timp în armată predominau bărbaţii, astăzi vremurile sunt altele, dovadă stă numărul din ce în ce mai mare al fetelor care optează pentru o carieră militară. Ambiţioase şi puternice, ele nu se dau înapoi de la nici o provocare”, au fost motivele Ioanei Plămadă în alegerea ei de a urma liceul militar.

 

Expoziţie de fotografie cu tematică militară

Prof. înv. primar Lidia-Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea Liceului Tehnologic Cajvana, ne-a spus că la manifestarea „Şi tu poţi fi ca ei”, organizată la liceul din Cajvana, a participat şi plutonierul Dănuţ Dobrin, de la Centrul Militar Judeţean Suceava, luptător în Irak, care a prezentat câteva aspecte din luptele şi misiunile în care a activat (Irak, Kuwait) şi a afirmat că “prietenii adevăraţi sunt numai în armată”.

„Toţi ne facem datoria în condiţii care nu sunt dintre cele mai prielnice, uneori în condiţii grele de timp, anotimp şi climatice. Suntem acei oameni necunoscuţi, care nu sunt în lumina reflectoarelor sau în faţa microfoanelor şi ne facem, în anonimat, zi de zi şi ceas de ceas, datoria faţă ţară”, a completat Dănuţ Dobrin. Locotenentul Andrei Tironeac, ofiţer în cadrul Biroului de Promovare Recrutare Suceava, absolvent al Academiei Forţelor Terestre “Henri Coandă” din Braşov, i-a îndemnat pe elevii claselor terminale să treacă pragul acestei instituţii.

În finalul seminarului, cadrele militare prezente au oferit gazdelor pliante, calendare, insigne, afişe care conţin date informative necesare celor interesaţi. Toţi cei prezenţi au mers apoi în Căminul Cultural din Cajvana, unde au vizitat expoziţia de fotografie cu tematică militară, standurile de prezentare de echipamente militare şi armament de infanterie din dotarea forţelor armate ale României.

La finalul seminarului, locotenentul-colonel Luigi Blezniuc a oferit o Diplomă de excelenţă personalului Liceului Tehnologic Cajvana, cu prilejul aniversării “Zilei Armatei României”, în semn de preţuire şi apreciere pentru sprijinul şi buna colaborare în activitatea promovării imaginii instituţiei şi profesiei militare din cadrul proiectului “Ziua Armatei în şcoli”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceul Tehnologic Cajvana a sărbătorit Ziua Armatei.
 Vizualizări articol: 1757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liceul Tehnologic Cajvana a sărbătorit Ziua Armatei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei