Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2014 - Anul XIX, nr. 250 (5759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Prostovanii ocrotiţi din SIE şi SRI

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aţi văzut ce grozavă agitaţiune au produs dezvăluirile legate de ofiţerii acoperiţi, daţi în vileag într-un fel sau altul? Nume grele, frate, de la Ponta la Turcescu, la Meleşcanu şi la Sorin Roşca Stănescu, ăsta din urmă odihnească-se în pace, acolo unde şade trist şi cu belciugul înfipt în nas.

După cum am stabilit deja, extinderea acestor culegători de informaţii – vreţi să le zic turnători? - este aproape totală. Practic, nu există domeniu important care să nu-şi aibă liderii de opinie, cu gradele ofiţereşti acoperite mai dibaci sau mai stângaci. Ei sunt răspândiţi în presă, în administraţia centrală sau locală, în învăţământul mediu şi superior, în justiţie... Până şi sectoarele artistice îşi au ofiţerii lor, care nu se manifestă deloc artistic...

Oamenii aceştia – ofiţerii acoperiţi - iau două lefuri: una oficială, de la locul unde activează, şi alta de la serviciul de informaţii care-i are în catastife. Ei încalcă astfel deontologia funcţiei în care sunt încadraţi, deseori încalcă şi legea... Dar altul este lucrul cel mai grav, în ceea ce îi priveşte.

Cel mai grav este că aceşti inşi beneficiază de o protecţie maximă. Fiind luaţi sub carapacea groasă a unui serviciu sau altul de informaţii, ei nu simt ameninţările la care este expus omul de rând. Sunt imuni la orice neplăcere. Pot fi indisciplinaţi la serviciu, pot băga mâna în banii instituţiei, îşi pot încadra neamurile sau gagicile în funcţii subalterne... În două cuvinte, pot săvârşi orice abuzuri poftesc, că de întâmplat, nu li se întâmplă nimic. Nu sunt ameninţaţi cu concedierea, nu sunt ameninţaţi cu puşcăria, nu sunt pândiţi nici măcar de o sancţiune banală.

Mai e ceva. Serviciile de informaţii româneşti sunt expuse năravurilor româneşti. În SRI, SPPI sau SIE sunt grămezi de prostovani, care au beneficiat de protecţia pilelor. Că acolo e trai, nineacă. Iar pensia e pensie, nu ca la părinţii mei sau la ai dumneavoastră. Plus că se iese la pensie pe la 50 de ani că, deh, oamenii sunt osteniţi.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prostovanii ocrotiţi din SIE şi SRI.
 Vizualizări articol: 1879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Prostovanii ocrotiţi din SIE şi SRI5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei