Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2014 - Anul XIX, nr. 227 (5736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultima zi pentru debranşări. Termica începe pregătirile pentru furnizarea căldurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De mâine dimineaţă, Termica va începe să pompeze apă în reţelele de termoficare ale Sucevei şi să efectueze probe de presiune la reţeaua de distribuţie, măsuri necesare pentru începerea furnizării căldurii în apartamentele celor peste 21.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Asta înseamnă că astăzi este ultima zi în care sucevenii care vor să treacă la un alt sistem de încălzire pot face operaţiunile de debranşare, fără costuri suplimentare şi fără riscul de a produce inundaţii în imobilul în care locuiesc.

Conform legii, de la 1 octombrie, nu mai sunt aprobate intervenţiile de debranşare de la sistemul centralizat de termoficare, plus că odată cu umplerea instalaţiilor cu apă sub presiune, astfel de lucrări, dacă se impun a fi făcute, nu mai pot fi efectuate decât în condiţii speciale, fiind necesară golirea conductelor şi plata suplimentară a pagubelor produse.

De altfel, odată cu efectuarea probelor de presiune pe instaţiile din oraş, este posibil ca probleme să apară acolo unde s-a intervenit pe parcursul verii, din diverse motive.

“Toţi cei care au intervenit în instalaţii, ca urmare a acţiunii de montare de centrale termice de apartament, înlocuire a corpurilor de încălzire, schimbare de robineţi ai corpurilor de încălzire ori debranşări ale tronsoanelor unor scări de bloc au obligaţia să verifice şi să ia măsurile ce se impun în urgentarea finalizării lucrărilor, pentru a evita pierderi de apă în instalaţiile proprii şi eventuale daune materiale”, a atenţionat directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.

În cazul în care, odată cu umplerea sistemului de termoficare, vor fi constatate diverse situaţii de avarie, de către locatari sau de către reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, în scopul remedierii operative a acestora, sunt rugaţi să contacteze personalul specializat din cadrul Dispeceratului de Termoficare, la numărul de telefon 0230-520924.

Totodată, conducerea Termica a solicitat asociaţiilor de proprietari din municipiul Suceava să îi comunice, înainte de începerea furnizării încălzirii, imobilele în care au avut loc deconectări/reconectări, care au produs modificări ale instalaţiilor interioare de încălzire, în vederea realizării echilibrărilor hidraulice.

 

Furnizarea căldurii, „trasă” pe linia de aşteptare

Chiar de Termica începe de la 1 octombrie umplerea instalaţiilor, asta nu coincide cu asigurarea căldurii în locuinţele sucevenilor.

„Cel puţin o săptămână nu se pune problema furnizării căldurii. Umplerea instalaţiilor se face etapizat, pentru a nu fi forţate conductele, ceea ce poate duce la avarii grave. Oricum, odată cu efectuarea probelor de presiune, este posibil să ne confruntăm şi cu avarii, aşa cum s-a petrecut cam în fiecare an. Oricum, facem pregătirile necesare pentru a putea asigura căldură, de va fi nevoie. Dar în luarea acestei decizii ne vom corela cu condiţiile meteo, cu prognoza pentru perioada următoare, dar mai sunt şi alte condiţii care trebuie să fie îndeplinite”, a spus Ovidiu Dumitrescu, făcând referire la datoriile imense ale populaţiei către Termica, de peste patru milioane de euro.

Pentru ca Termica să furnizeze căldură, trebuie să aibă mai întâi acordul producătorului, Bioenergy, care are de asemeni de recuperat datorii de aproape patru milioane de euro de la vechea societate de termoficare, dar şi pe cel al administratorilor judiciari, care iau decizii în numele creditorilor Termica.

Nu este exclus ca aceştia să solicite luarea unor măsuri concrete în privinţa rău-platnicilor, care ar putea fi debranşaţi temporar de la apă caldă şi căldură, pentru a fi constrânși să achite datoriile restante.

În alţi ani, Termica a început furnizarea căldurii, pe timp de noapte, de la jumătatea lunii octombrie, situaţie care s-ar putea repeta şi anul acesta, dacă nu ne vom confrunta cu o scădere accentuată a temperaturilor exterioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima zi pentru debranşări. Termica începe pregătirile pentru furnizarea căldurii.
 Vizualizări articol: 2029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultima zi pentru debranşări. Termica începe pregătirile pentru furnizarea căldurii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei