Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2014 - Anul XIX, nr. 227 (5736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ilustrații la compozițiile artistului Alexandru Andrieș, de pe albumul ,,Interioare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Publicul sucevean care alege să participe astăzi, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, la concertul susţinut de artistul Alexandru Andrieş, va avea parte de o surpriză deosebită, oferită de Fundaţia Eden Suceava. Este vorba de o expoziţie de grafică, care cuprinde şaisprezece lucrări de grafică alb-negru, în tehnica laviu, peniță şi tuș, ale graficianei Paula Şalar, ce reprezintă ilustrații la compozițiile artistului Alexandru Andrieș, de pe albumul ,,Interioare”.

Emil Orban-Meder, preşedintele Fundaţiei Eden Suceava, ne-a spus că „în acest fel, se recreează vizual atmosfera compozițiilor lui Alexandru Andrieș, jocul grafic de linii, pete vibrate, gradații de lumină, păstrând originalitatea și unicitatea versurilor și liniei melodice. Tenta de umor elegant din creațiile artistului este redată prin tușele ușor caricaturale din lucrările grafice, muzicianul apărând ca personaj în compozițiile plastice. Propunem publicului un mod expozițional inedit, în armonie cu stilul atât de inspirat al muzicianului Alexandru Andrieș, lucrările de grafică fiind prezentate ca elemente prinse cu cârlige pe o sfoară de rufe, alături de câteva piese dintr-un decor alb-negru, în rezonanță cu cadrul în care muzica și arta grafică se întâlnesc”.

 

Preţul unui bilet este de 50 de lei

Zece elevi buni la învăţătură vor merge gratuit la concertul susţinut astăzi de artistul Alexandru Andrieş. Adolescenţii au o situaţie materială mai dificilă, fiind crescuţi de stat în centrele „Colţ Alb” şi „Micul Prinţ” din Suceava. Invitaţiile le-au fost oferite elevilor de Fundaţia Eden Suceava, prin intermediul căreia artistul Alexandru Andrieş ajunge astăzi pe scena suceveană.

Alexandru Andrieş aduce la Suceava cel mai recent proiect, „Interioare”, alături de Maria Ioana Mîntulescu, Sorin Romanescu & Berti Barbera. „Spectacolul face parte din miniturneul național <Interioare> și suntem onorați că Suceava a fost aleasă să facă parte din acest proiect, pe lângă Iași, Timișoara, Cluj, București, Bistrița, Brașov și Sibiu”, ne-a spus Emil Orban-Meder. Preţul unui bilet este de 50 de lei. Relaţii şi rezervări la telefonul 0230 523 718.

Albumul aniversar „Interioare”, pe care sucevenii vor avea ocazia să-l asculte astăzi live, conţine nouă cântece preluate de pe albumul de debut, din 1984, şi prezentate într-o variantă nouă, inedită. La realizarea albumului „Interioare” au contribuit şi Maria Ioana Mîntulescu (voce), Berti Barbera (percuţie şi muzicuţă) şi Sorin Romanescu (chitară), artişti care vor fi prezenţi pe scena suceveană, alături de Alexandru Andrieş, în această seară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilustrații la compozițiile artistului Alexandru Andrieș, de pe albumul ,,Interioare”.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilustrații la compozițiile artistului Alexandru Andrieș, de pe albumul ,,Interioare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei