Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2014 - Anul XIX, nr. 227 (5736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un „pistol” radar cu laser, de astăzi în dotarea polițiștilor de la Rutieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava va fi prezentat un „pistol” radar cu laser, de producţie americană, un dispozitiv care bate la mai bine de un kilometru, „punct ochit, punct lovit”, şi care va fi folosit de către lucrătorii Serviciului Rutier pe drumurile din judeţ, pentru monitorizarea traficului şi sancționarea șoferilor care încalcă legislaţia rutieră.

„Pistolul” radar va fi dat în comodat pentru aproximativ şase luni polițiștilor suceveni de către singurul distribuitor din România al acestor dispozitive, costul unui astfel de aparat fiind de aproximativ 11.000 de euro.

Practic, poliţiştii de la Circulaţie îl primesc în probe, însă până la perfectarea actelor între distribuitor şi reprezentanții poliţiei judeţene nu va putea fi folosit pentru sancționarea conducătorilor auto.

În România sunt doar câteva astfel de „pistoale” radar, care pot fi folosite şi pe timp de noapte, dispozitive similare fiind achiziţionate deja de poliţiştii de pe autostrada A3 sau de către cei de la IPJ Ilfov, încă unul fiind dat în comodat la Constanţa. Din lipsă de fonduri, mai marii Poliţiei Române ridică din umeri, singura speranţă fiind că, în fiecare judeţ, cum este şi cazul la Suceava, autorităţile locale sau judeţene vor găsi fonduri pentru cumpărarea acestor dispozitive.

Spre exemplu, Polonia a achiziţionat anul trecut în jur de 400 de astfel de aparate radar de ultimă generaţie.

 

Astăzi, pe DN 17, la ieşirea din municipiul Suceava, „pistolul” va fi scos în trafic

Astăzi, în jurul orei 9.30 -10.00, se vor face primele teste ale aparatului, de faţă cu reprezentanţi mass-media, pe DN 17, la ieşirea din municipiul Suceava către oraşul Gura Humorului, fiind vorba doar de o activitate demonstrativă.

Însă, avertizează poliţiştii de la Rutieră, în scurt timp, noua „jucărie” va putea fi folosită în acţiunile de depistare a conducătorilor auto care depăşesc viteza legală, fac depăşiri neregulamentare sau încalcă alte prevederi ale legislaţiei rutiere.

Aparatul are o precizie de necontestat, până în prezent nici unul dintre şoferii din ţară care au contestat amenda primită după ce au fost depistaţi de acest dispozitiv neavând câştig de cauză în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un „pistol” radar cu laser, de astăzi în dotarea polițiștilor de la Rutieră.
 Vizualizări articol: 2807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 12 voturi
Un „pistol” radar cu laser, de astăzi în dotarea polițiștilor de la Rutieră2.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Va dotati si va ginditi cum sa fim buni de plata! trimis de
(30 sep 2014, 12:15:05
Bine, e bine ca va dotati! Suparator este ca nu faceti nimic ca sa ne creati conditii bune in trafic: semnalizari din timp, marcaje eficiente, limitatoare de viteza, etc.

Va dotati si va ginditi mereu cum sa fim buni de plata.
2.   Dl. Sergiu Rusu trimis de
(30 sep 2014, 12:31:41
Revino cu un articol referitor la evenimentele de la Straja, pe care sa-l priceapa toti :
Complet: C2 Contestatii Urgente
Tip solutie:
Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul MOTRESCU EMANUEL, aflat în prezent în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava, împotriva Încheierii Camerei de Consiliu nr. 22 din 24 septembrie 2014, pronunţată de Judecătoria Rădăuţi în dosarul nr. 4414/285/2014. Conform art. 275 alin. 2 C.proc.pen. obligă pe inculpat să plătească statului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din contestaţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu din 26 septembrie 2014.
3.   Buna asta! trimis de
(30 sep 2014, 13:54:45
De acum sa vezi cum stau boschetarii la boscheti cu aparatul la panda

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei