Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2014 - Anul XIX, nr. 227 (5736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Judecătoria Fălticeni, o investiţie de trei milioane de euro, inaugurată ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Fălticeni, a cărei construcţie a fost demarată acum patru ani şi care a costat circa trei milioane de euro, a fost finalizată recent. Ieri, sediul acestei instanţe a fost inaugurat oficial în prezenţa ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc.

După ce a tăiat panglica inaugurală, alături de Adrian Bordea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava şi Emanuela Dieac, preşedintele Judecătoriei Fălticeni, ministrul Justiţiei a vizitat noul sediu.

„Efortul de consolidare a infrastructurii trebuie dublat de efortul de consolidare a independenţei Justiţiei. Iar printre aceste eforturi se numără investiţii în IT, astfel încât un dosar electronic să poată fi studiat de părţi direct de acasă, fără a mai pierde timp să se prezinte la instanţă. De asemenea, vorbim despre accesul gratuit la legislaţie. Nu e normal să ceri oamenilor să cunoască legea, dar să le ceri bani pentru a o studia”, a declarat Robert Cazanciuc.

În perioada petrecută la Suceava, ministrul Justiţiei a făcut cunoştinţă şi cu alte aspecte mai puţin plăcute ale realităţilor din teren. Prioritatea de ordin zero se va numi Judecătoria Rădăuţi, care funcţionează într-un spaţiu total inadecvat şi care este prima pe lista de investiţii.

 

Vechiul sediu al Judecătoriei Fălticeni va fi folosit de administraţia locală

Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava, a precizat că prin inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Fălticeni se face un pas înainte în tradiţia de aproape 200 de ani a justiţiei din zonă.

„Iată că în oraşul în care nu se întâmpla nimic, aşa cum scria Sadoveanu, acum s-a întâmplat ceva. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la finalizarea acestei investiţii”, a menţionat Maria Andrieş.

La rândul ei, Emanuela Dieac, preşedintele Judecătoriei Fălticeni, a subliniat utilitatea noului sediu, având în vedere că spaţiul din vechiul sediu era insuficient şi aproape impracticabil.

La fel de bucuros de inaugurarea noii clădiri a fost şi Cătălin Coman, primarul din Fălticeni, şi asta pentru că vechea clădire a Judecătoriei, care aparţine administraţiei locale, va fi astfel eliberată, iar o parte din birourile instituţiei vor putea fi mutate acolo.

La manifestările de ieri au mai fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, senatorul Ovidiu Donţu, precum şi mai mulţi magistraţi şi reprezentanţi ai Curţii de Apel Suceava.

 

Date tehnice despre noua Judecătorie

Noua Judecătorie Fălticeni are subsol, demisol, parter şi patru etaje şi se întinde pe o suprafaţă de 3.320 de mp. Are trei fluxuri de circulaţie specifice unei instanţe de judecată, pentru public, pentru fluxul angajaţilor instituţiei şi pentru persoanele private de libertate. Judecătoria Fălticeni are trei săli de judecată, două pentru penal şi una pentru civil, camere pentru avocaţi, judecători şi grefieri, o sală de consiliu, dar şi grup pentru arest prevăzut cu boxe separate pentru femei, bărbaţi, minore, minori, fumători, deţinuţi periculoşi, respectiv camere pentru discuţii între avocat şi deţinut.

Instanţa funcţionează cu un număr de opt judecători, toate posturile fiind ocupate, respectiv 15 grefieri, schema fiind completă şi în acest caz.

Prima instanţă de judecată din Fălticeni datează din 1832. În 1879 a luat fiinţă Judecătoria Fălticeni, care avea drept instanţă superioară Tribunalul Baia.

Judecătoria Fălticeni a funcţionat până în 1968, când a fost desfiinţată. Şi-a reluat activitatea în 11 iulie 1994 într-o clădire veche a primăriei din localitate, acolo unde a funcţionat până în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătoria Fălticeni, o investiţie de trei milioane de euro, inaugurată ieri.
 Vizualizări articol: 2999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Judecătoria Fălticeni, o investiţie de trei milioane de euro, inaugurată ieri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei