Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 18-24 septembrie

“Festivalul Blugilor”, la Shopping City

În luna septembrie, Shopping City Suceava desfăşoară „Festivalul Blugilor”, o campanie dedicată iubitorilor celui mai popular material din lume, denimul. Produsele din blug nu țin cont de vârstă, așa încât de la cei mici, până la cei mai mari, fiecare își poate compune o ținută confortabilă și în tendințe.

Magazinele din Shopping City au pregătit pentru „Festivalul Blugilor” o gamă variată de produse vestimentare din denim, atât pentru copii şi adolescenţi, cât şi pentru adulţi. Astfel, cei care vor să-şi înnoiască garderoba cu ultimele modele de blugi, jachete sau alte produse din denim pot profita de numeroase oferte prezente în centrul comercial.

 

Festivalul "Tradiții și legende bucovinene", în perioada 20 - 21 septembrie, la Horodnic de Sus.

 

Vineri, 19 septembrie

“Folkever - festival de atitudine culturală”, la Siret şi Rădăuţi

La ora 10:00, va avea loc deschiderea oficială a proiectului “Folkever - festival de atitudine culturală”, la Casa de Cultură Siret, urmată de conferinţa „Folkever, pilon al culturii în Bucovina”. La ora 13:00, la Galeriile de Artă Rădăuți vor avea loc expoziții și lansări de carte, fotografie (Sorin Onișor, Ionel Onofraș), sculptură (Andrei Alupoaie), grafică (Emil Toma Morariu), literatură (Angela Furtună, Paul Gorban, Florin Onică, Lia Faur, Manon Pițu, Vlad A. Gheorghiu), caligrafie (Adrian Clucencu). La ora 16:00, este programat un concert de chitară clasică (Eugen Toboș), la Templul Evreiesc Rădăuți.

De la ora 20:00, la Casa de Cultură Rădăuți este programat un concert folk, susţinut de artiştii Maria Gheorghiu, Mihai Boicu, Trupa Icarus, Sandu Aristin Cupcea.

 

Sâmbătă, 20 septembrie

“Folkever - festival de atitudine culturală”, ziua a II-a

De la ora 12:00, în cadrul “Folkever - festival de atitudine culturală”, la Casa de Cultură Siret vor avea loc mai multe expoziții și lansări de carte, fotografie (Sorin Onișor, Ionel Onofraș), sculptură (Andrei Alupoaie), grafică (Emil Toma Morariu), literatură (Ioan Gyuri Pascu, George Stanca, Paul Gorban, Florin Onică, Lia Faur, Manon Pițu, Lidia Grosu, Vlad A. Gheorghiu), caligrafie (Adrian Clucencu), revistă (Timpul, Zona Literară, Als Ob, Itaca).

La ora 16:00, la Biblioteca orășenească din Siret vor avea loc lecturi publice, iar la ora 20:00, la Casa de Cultură Siret, va avea loc un concert folk (Ioan Gyuri Pascu, Denvar - Bulgaria, Osigan - Republica Moldova, Victor Avdochimov - Ucraina, Ovidiu Scridon, George Stanca, Sandu Aristin Cupcea - Republica Moldova).

 

"Discoteca de Altădată"

La ora 21:00, la Del'Iri Pub Suceava se organizează "Discoteca de Altădată".

Intrarea este 10 lei (include bilet tombolă). Dacă vă este dor de muzica anilor '70, '80, '90 şi vă place dansul, mergeţi la "Discoteca de Altădată". Pentru informaţii şi rezervări: 0741.011.211 (Luminiţa Irimescu), 0755.428.892 (Cornel Grosar).

 

Ateliere de pictură, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

Începând cu ora 10:00, Muzeul Bucovinei organizează, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, în cadrul Zilei Cooperării Europene, ateliere de pictură cu tema “Un cerc de prieteni – desenăm împreună. La graniţe, ne dezvoltăm împreună!”.

La acţiune vor participa 30 de elevi, cu vârste între 12 şi 18 ani, înzestrați cu aptitudini artistice, care vor ilustra în culori simbolurile, valorile și principiile Uniunii Europene.

 

Fotbal de Liga a II-a, pe stadionul Areni

Formaţia Rapid Suceava va primi pe stadionul Areni vizita formaţiei Săgeata Năvodari, într-un meci contând pentru etapa a IV-a a Ligii secunde. Partida, care va începe la ora 11.00, se anunţă una deosebit de disputată, în condiţiile în care cele două formaţii se află pe primele locuri în ierarhia Seriei I. Biletul de intrare pentru adulţi este de 5 lei, copii având accesul gratuit.

 

Festival la Horodnic de Sus

Orele 12,00-20,00 - Vizitarea standurilor expoziționale ale producătorilor agricoli,

meșterilor populari, producătorilor tradiționali de produs gastronomice și preparate din lapte, carne, fructe, produse apicole;

Orele 12,00-13,00 - Fanfara “Trandafirul” Calafindești

Orele 13,00-13,10 - Deschiderea oficială a evenimentului

Orele 13,10-13,30 - "Azi în sat îi șezătoare" - spectacol folcloric

Orele 13,30-13,50 - Scenetă istorică "Ștefane, Măria Ta!", Vicovu de Sus

Orele 13,50-15,00 - Spectacol folcloric

Orele 14,00-15,00 - Concursul tăietorilor de lemne, la care vor participa tăietorii de lemn din zonă

Orele 15,00-15,15 - Recital Alexandru Arșinel

Orele 15,15-15,25 - Florentina Moldovan       

Orele 15,25-17,00 - Spectacol extraordinar susținut de  Ansamblul Artistic "Ciprian Porumbescu" Suceava şi Margareta Clipa

Orele 17,00-20,00 - Spectacol folcloric

Ora 20,00 - Balul gospodarilor

 

Duminică, 21 septembrie

Concert de chitară clasică, la Biserica Romano-Catolică Siret

Începând cu ora 12.30, Biserica Romano-Catolică Siret va găzdui concertul de chitară clasică susţinut de Eugen Toboș.

În partea a doua a zilei, de la ora 15:00, la Muzeul de istorie Siret este programată proiecţia filmului documentar “România învinsă”, invitaţi speciali fiind oamenii de cultură Virginia Paraschiv şi Mihai Ganea.

 

Kids City – ateliere de creație la Shopping City

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial.

În fiecare duminică, începând cu ora 12:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, 21 septembrie, copiii vor putea participa la atelierul “Am orar, sunt ordonat”, în cadrul căruia vor realiza orarul pentru în cele mai inedite forme.

Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Festival la Horodnic de Sus, ziua a II-a

Orele 10,00-20,00 - Vizitarea standurilor expoziționale ale producătorilor agricoli, meșterilor populari, producătorilor tradiționali de produse gastronomice și preparate din lapte, carne, fructe, produse apicole

Orele 12,30-13,00 - Fanfara "Crai bucovinean" Todirești

Orele 13,00-13,45 - Formații de jocuri populare din Mănăstirea Humorului

Orele 13,45-14,05 - Violoniștii Oleg și Lucia Sacaliuc

Orele 14,00-15,00 - Concurs de tracțiune cu cai

Orele14,05-19:15 - Formații de jocuri populare, ansambluri, solişti de muzică

Orele 19,15-20,00 - Hora de la Horodnic 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei