Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Inadmisibil

Handbaliștii suceveni au pierdut meciul de acasă cu Dinamo pentru că ambulanța n-a ajuns la sală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Etapa a patra din Liga Națională de handbal a fost una nefastă pentru echipa Universității Suceava, și asta după ce sucevenii au pierdut la masa verde cu scorul de 0 – 10 meciul programat pe teren propriu cu Dinamo București din cauza faptului că nu au avut ambulanță la sala de joc. Cazul este unic în istoria echipei sucevene, care, conform regulamentului Federației Române de Handbal, va fi penalizată și cu un punct în clasament, chiar dacă în cele două meciuri jucate n-au obținut puncte.

Organizatorii partidei, adică gazdele de la CS Universitar din Suceava, au observat că la ora 16.30, cu jumătate de oră înaintea meciului, nu ajunsese nici o ambulanță, deși în mod normal la acea oră trebuia să ajungă la sala Liceului cu Program Sportiv Suceava, așa cum prevede și contractul dintre club și Serviciul Județean de Ambulanță (SJA).

Oficialii echipei au sunat la SJA Suceava să vadă ce s-a întâmplat și au primit drept răspuns că nu este nici o ambulanță disponibilă. Ba mai mult, organizatorul de competiții s-a deplasat personal la Serviciul Județean de Ambulanță, dar a primit același răspuns. În aceste condiții, arbitrii întâlnirii și observatorul meciului, care sunt obligați prin regulament să nu fluiere începutul partidei până nu sunt prezenţi la teren un medic și o ambulanță, au așteptat 10 minute, timp stabilit de federație pentru ca organizatorii să rezolve această problemă. Astfel, la ora 17.04 ambele echipe au intrat la mijlocul terenului, iar la 17.14 cei doi arbitri i-au invitat din nou pe jucători la centru și au fluierat finalul meciului, raportul de joc fiind întocmit cu victoria oaspeților cu 10 – 0.

Până la urmă, la sala LPS a ajuns o ambulanță la ora 17 și 17 minute, dar deja era prea târziu, faptul fiind deja consumat. Cei aproximativ 300 de spectatori prezenți în sală au plecat dezamăgiți de situația creeată, clubul universitar înapoindu-le banii pe biletele cumpărate. 

 

Universitarii vor da în judecată SAJ, dacă acesta se face vinovat pentru incidentul de aseară

Sorin Rață, directorul Clubului Sportiv Universitar din Suceava, club care este organizatorul meciului cu Dinamo, nu a acuzat pe nimeni pentru acest eveniment petrecut în premieră pentru echipa de handbal, dar a menționat că se va face o anchetă pentru a se stabili exact cine este răspunzător pentru lipsa ambulanței. Mai mult, Sorin Rață a declarat că nu înțelege de ce s-a ajuns aici, atâta timp cât în cei zece ani de colaborare cu SJA Suceava clubul a anunțat necesitatea unei ambulanțe cu o săptămână înaintea meciului și nu în ziua desfășurării lui, așa cum ar fi vrut conducerea SJA. 

 „Mașina de la ambulanță trebuia să vină cu jumătate de oră înainte de începerea meciului, conform contractului semnat și parafat cu Serviciul Județean de Ambulanță. Pe data de 8 septembrie am depus o hârtie la SAJ în care anunțam că azi avem meci, procedură care se face de zece ani încoace, dar cred că ori s-a întâmplat ceva cu acea hârtie, ori a fost vorba de rea-voință. Am sunat la ei și ni s-a răspuns că nu au nici o mașină disponibilă, deși conform contractului ar fi trebuit să ne anunțe din timp pentru a căuta în altă parte o ambulanță. Noi vom face toate demersurile să vedem cine este vinovat de această situație și vom lua măsurile de rigoare. În acest moment nu dăm vina pe nimeni, dar dacă Serviciul de Ambulanță se face vinovat de această problemă, cu siguranță îi vom da în judecată”, a declarat aseară Sorin Rață. Directorul CS Universitar a ținut să ceară scuze spectatorilor pentru acest eveniment neplăcut și neprevăzut în care clubul sucevean „a primit o palmă”.    

 

Directorul SJA susține că universitarii trebuiau să solicite o ambulanță în ziua meciului

După acest incident, directorul SJA Suceava, Daniel Martiniuc, susține că cei vinovați de incident sunt oficialii echipei sucevene, deoarece trebuiau să solicite o ambulanță în ziua meciului, și nu cu mai multe zile înainte.

„Părerea mea este că cei ce administrează echipa ar fi trebuit să ne anunțe că au nevoie de ambulanță în ziua meciului, dar nu cu 5 sau 10 minute înainte de începerea meciului. Grija noastră este să asigurăm activitatea de urgențe pentru populație, iar serviciul de asistență medicală pentru astfel de evenimente este unul auxiliar în activitatea noastră. Noi nu avem personal special pentru aceste activități și trebuie să chemăm echipaje ce sunt libere la aceea oră, adică să-i chemăm de acasă. Noi am respectat întotdeauna acest protocol, dar cred că de această dată cel ce se ocupa la echipă de acest aspect a uitat să ne anunțe din timp”, a explicat Daniel Martiniuc. Referitor la contractul semnat între clubul universitar și instituția pe care o conduce, Daniel Martiniuc a declarat că SJA Suceava nu era obligată să semneze, dar a făcut-o pentru a ajuta echipa.

De cealaltă parte, directorul clubului universitar, Sorin Rață, a menționat că de zece ani se respectă aceeași procedură, adică anunțarea cu o săptămână înainte, și este pentru prima dată când oficialii clubului aud varianta cu solicitarea ambulanței în ziua meciului. Mai mult, Sorin Rață a explicat că serviciul prestat de ambulanță la meciuri este un serviciu contra cost și nu unul gratuit, clubul plătind 119 lei pe oră.  

 

Antrenorul Petru Ghervan speră să-și remonteze elevii după acest eveniment trist pentru echipă

Antrenorul echipei sucevene, Petru Ghervan, este de părere că acest episod neplăcut se va răsfrânge asupra psihicului jucătorilor.

„Este o situație tristă deoarece jucătorii noștri au dorit să lupte în teren, dar cei de la Dinamo nu au mai vrut să aștepte câteva minute până la remedierea situației. Important este să depășim acest moment, ca echipă, ca grup și ca persoane pentru a putea aspira la ceea ce ne-am propus, rămânerea în Liga Națională. Pentru jucători, pentru mine și pentru toată lumea este o premieră neplăcută, încercăm să trecem peste acest nod în gât pe care ni l-a lăsat această situație și, mai mult, încercăm să-i mobilizăm pe jucători. Am făcut un antrenament cu un joc între noi și sperăm să fim în regulă mâine dimineață. Le-am recomandat jucătorilor să nu discute aceste lucruri prea mult între ei și, dacă vor, să discutăm împreună pentru a lămuri eventualele neînțelegeri, pentru a trece peste și pentru a aborda meciul de la Călărași cu un moral cât mai bun”, a explicat Petru Ghervan.

Tehnicianul sucevean a mai adăugat că echipa va suporta rigorile regulamentului în vigoare, deși după vechiul regulament, care stipula 15 minute de așteptare, situația s-ar fi remediat. Petru Ghervan este de părere că ambulanța este o problemă importantă și trebuie asigurată, iar aici a fost vorba de respectarea unor proceduri și contracte între club și Serviciul de Ambulanță.

 

„Cine a greșit va fi sancționat drastic”

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunțat aseară că în această dimineață va fi demarată o anchetă pentru a se stabili cine a greșit în acest caz. „Vom cere toate documentele și vom vedea cine nu a respectat protocolul de colaborare. E o situație inadmisibilă, iar cine a greșit va fi sancționat drastic”, a declarat Florin Sinescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Handbaliștii suceveni au pierdut meciul de acasă cu Dinamo pentru că ambulanța n-a ajuns la sală.
 Vizualizări articol: 3032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Handbaliștii suceveni au pierdut meciul de acasă cu Dinamo pentru că ambulanța n-a ajuns la sală2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei