Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ardeleanu cere demisia de onoare a ministrului Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a solicitat demisia de onoare a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, pentru situaţia dezastruoasă în care a ajuns învăţământul românesc.  Sanda-Maria Ardeleanu a ţinut să tragă un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care a fost adus învățământul, prin repetate Ordonanțe de urgență și „bâlbâieli nepermis de grave” în funcționarea aparatului din Ministerul Educației Naționale. Ardeleanu a ţinut să precizeze că în data de 12 septembrie a.c., la Iaşi a fost redactată Rezoluția Consiliului Național de Conducere Alma Mater, la care au participat reprezentanți ai personalului din învățământul superior. Ea a arătat că în acest document se precizează că „învăţământul nu este o marfă!”, acest lucru fiind afirmat ca urmare a pericolului privind includerea <educației> în proiectul de Acord Economic și Comercial General care va fi dezbătut la summitul ce se va desfășura la Ottawa, în Canada, și în prezența reprezentanților Guvernului României.

„Nerepartizarea sumelor reținute de la finanțarea de bază a universităților, în proporție de 10%, prin Ordonanța cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014, despre care avertizam la un moment dat, este, de asemenea, semnalată în textul Rezoluției. Am intervenit în timpul dezbaterilor din Comisia de învățământ, știință, tineret și sport privind OUG nr.117/2013, atrăgând atenția asupra pericolului ca acele sume să fie repartizate către partide și campaniile electorale și iată că ceea ce am bănuit încă de la început s-a dovedit adevărat. Nici măcar în momentul dezbaterilor din Comisia de învățământ, ministrul de resort nu a putut spune clar unde sunt dirijate sumele respective”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu.

Deputatul PDL de Suceava a amintit şi de nemulțumirile legate de salarizarea personalului nedidactic și includerea sporului de vechime în salariul de bază al acestuia, neplata drepturilor salariale câștigate în procese sau de neindexarea salariilor în ultimii şase ani. Ardeleanu a subliniat că în orice țară din lume, având în vedere situația dezastruoasă în care a fost adus învățământul românesc, ministrul de resort și-ar fi prezentat demisia. „Îl rog pe domnul ministru Pricopie să facă ultimul gest care îi mai poate salva imaginea de rector și profesor universitar: demisia de onoare”, a încheiat deputatul sucevean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardeleanu cere demisia de onoare a ministrului Educaţiei.
 Vizualizări articol: 1760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ardeleanu cere demisia de onoare a ministrului Educaţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Remus cel alaptat de vulpe trimis de
(18 sep 2014, 11:48:20
Se pare ca domnul ministru Pricopie va disparea din peisaj.E si normal dupa ce a provocat cea mai mare criza din istoria invatamantului din toate timpurile.Adica sa nu asiguri manuale pentru clasa I-a si a II-a.Tot ministerul pastorit de Remus a aprobat si manualele auxiliare care debordeaza de cretinism infantil.Cateva exemple:
“Maria ia o lamă nouă. Maria, aruncă lama!/– Nu, Ileana, e lama mea!/Acum Maria are o rană mare.”
“Baba bătu bietul băiat bolnav”.
Am senzatia ca suntem o tara de oameni normali condusa de handicapati.O sa ajungem si noi handicapati?????
2.   Remus cel alaptat de vulpe trimis de
(18 sep 2014, 11:54:26
Alte cretinitati din manualele auxiliare aprobate de Ministerul Invatamantului:
„Gheorghiţă a dat din joacă un ghiont colegului său. Tache a alunecat în genunchi. Are acum genunchiu deplasat. Tache va sta o lună cu piciorul în ghips”
„Joi, Jenică jefui jardiniera Janei”
„Kola este un arbore de la tropice din ale cărui fructe se scoate cofeina. Stă la baza băuturii Coca-Cola”.
Horia haituia hamsterul.
Remusicaaaaaaaaaa,ce faci frateeeeeeeee.Ce lapte ai supt de la vulpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?
3.   Onoare...... trimis de
(18 sep 2014, 13:58:31
Mai doamna,dar cu onoarea altora ..,cu ce a facut PDL-ul atata vreme,cum ramane?(ochiul,paiul,barna,..)
Sunt de acord in principiu dar cei de-acum nu au prea avut de la cine sa invete.Asa ca ,noi ne-aducem aminte de lupii moralisti.
4.   Marisica bei o “beri” ? trimis de
(18 sep 2014, 16:33:21
Mult stimata si “apreceata” doamna te stiam din cand in cand de intelectual serios ce predai pe la “iuniversitati” inalte. Acum in prag de alegeri ai luat in mana cu multa vartosenie cauza “scolii romanesti”. Bravos , bravos, da de ce luati dvs. in mana problemele invatamantului numai cand e nevoie si pe intervale scurte ce se suprapun cu niste “biete alegeri” ?
5.   Tupeu trimis de
(19 sep 2014, 08:31:55
Uite cine s-a gasit sa vorbesca de criza!!! ..... Pe vremea PDL-ului au fost cele mai multe greve ale profesorilor din cauza salariilor neplatite la timp si foarte mici deoarece pedeleii anuntau pe toate posturile de TV ca e criza si trebuie sa facem economie.

Cat tupeu sa iesi doar in preajma campniilor electorale si sa te arati ingrijorata! Pana acum a fost plecata in concediu intr-o destinatie exotica!

Rusine! In mandatul PDL-ului orele de curs se faceau in parc deoarece Funeriu, ministrul invatamantului abia putea el sa vorbeasca fara sa gandeasca. Vai de mama voastra!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei