Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Trimiși în judecată, pentru nu mai puţin de 24 de furturi din case de pe raza a patru comune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din comuna Vicovu de Jos, Romică George Ungurean, în vârstă de 30 de ani, Ovidiu Adrian Cîrstean, în vârstă de 27 de ani,au fost trimişi în judecată de procurorii din Rădăuţi pentru nu mai puţin de 24 de furturi din locuinţe şi două tentative de furt, fapte comise pe raza localităţii lor de domiciliu, dar şi a comunelor Voitinel, Gălăneşti şi Bilca.

Furturile comise de cei doi indivizi, susţin procurorii, s-au petrecut în perioada decembrie 2013 - 7 iunie 2014 şi au cauzat un prejudiciu de aproximativ 147.000 de lei.

Anchetatorii arată că ambii inculpaţisunt cunoscuţi cu antecedente penale şi îşi pregăteau şi planificau cu minuţiozitate faptele. Se deplasau în preajma imobilelor pe care urmau să le spargă, verificau vecinii şi împrejurimile pentru a-şi asigura scăparea şi stabileau traseele de retragere de la locul faptei, pe căi studiate şi greu accesibile. “Cei doi îşi asigurau existenţa prin comiterea infracţiunilor de furt calificat, ajungând ca într-o noapte să spargă chiar două-trei locuinţe, fără a le păsa de consecinţele faptelor lor, precum şi de impactul social al infracţiunilor comise, ce au ajuns să genereze o nelinişte şi o stare de nesiguranţă în rândul locuitorilor din Vicovu de Jos şi din localităţile limitrofe, Voitinel, Gălăneşti şi Bilca”, arată anchetatorii.

În acelaşi dosar a fost dat pe mâna judecătorilor şi un alt treilea inculpat, Ion Gheorghe Ciotău, în vârstă de 39 de ani, din Frătăuţii Noi, acuzat de tăinuire, constând în faptul că în perioada februarie-iunie a.c. a primit de la ceilalţi doi inculpaţi bunuri sustrase de aceştia din urmă, ştiind că acestea provin din furturi.

De asemenea, Ciotău a fost trimis în judecată şi pentru că, în urma unei înţelegeri prealabile cu un pădurar, Dragoş Prelipcean (faţă de care s-au disjuns cercetările), a tăiat fără drept 11 arbori din pădurea Ocolului Silvic Marginea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimiși în judecată, pentru nu mai puţin de 24 de furturi din case de pe raza a patru comune.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trimiși în judecată, pentru nu mai puţin de 24 de furturi din case de pe raza a patru comune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei