Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

În comuna Horodnic de Sus va avea loc a doua ediţie a Festivalului „Tradiţii şi legende bucovinene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 20-21 septembrie 2014, în comuna Horodnic de Sus va avea loc a doua ediţie a Festivalului „Tradiţii şi legende bucovinene”.Evenimentul va avea loc în apropierea Hanului Voievozilor din Horodnic de Sus, festivalul fiind organizat de Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu Grupul de Acţiune Locală Suceviţa - Putna şi GAL „Ţinutul Bucovinei”.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că festivalul urmărește promovarea și valorificarea resurselor turistice naturale și antropice ale zonei Rădăuți, în cadrul cărora o importanță deosebită se acordă elementelor de cultură materială și spirituală, îndeosebi tradițiilor și obiceiurilor locuitorilor acestei zone, precum și legendelor bucovinene, care contribuie în mare măsură la creșterea atractivității destinației turistice Bucovina.

Evenimentul de la Horodnic de Sus va include expoziții dedicate producătorilor agricoli din zona Rădăuți, expoziții ale meșterilor populari, expoziții cu degustare de produse gastronomice și preparate alimentare tradiționale din județ, o scenetă ce evocă una din numeroasele legende istorice ale Bucovinei, spectacole de cântece și dansuri populare, concurs de secționare a lemnelor la care vor participa țapinari, concurs de tracțiune cai, dedicat crescătorilor de cai de tracțiune din zona Rădăuți, un bal al gospodarilor – petrecere cu produse gastronomice locale și cu muzică și dansuri populare, dedicată participanților la eveniment.

Festivalul va începe sâmbătă, la ora 12:00, cu vizitarea standurilor expoziționale ale producătorilor agricoli, meșterilor populari, producătorilor tradiționali de produse gastronomice și preparate din lapte, carne, fructe şi produse apicole. Tot de la ora 12:00 vor începe şi spectacolele de muzică populară, iar de la ora 13:30, participanţii vor putea asista la sceneta istorică „Ștefane, Măria Ta!”. Tot sâmbătă vor mai susţine recitaluri Alexandru Arşinel (ora 15:00) şi Margareta Clipa, iar de la ora 20:00 va avea loc un bal al gospodarilor.

Evenimentele din a doua zi a festivalului vor debuta la ora 10:00, cu vizitarea standurilor, iar de la ora 12:30 vor începe spectacolele de muzică şi dansuri populare, programul artistic urmând să se încheie seara, cu Hora de la Horodnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În comuna Horodnic de Sus va avea loc a doua ediţie a Festivalului „Tradiţii şi legende bucovinene”.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În comuna Horodnic de Sus va avea loc a doua ediţie a Festivalului „Tradiţii şi legende bucovinene”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei