Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2014 - Anul XIX, nr. 200 (5709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pauză la dat amenzi

Taţii care intră în concediu de paternitate, o practică ce a rărit rândurile şi la Poliţia Rutieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 860 de bărbaţi din judeţul Suceava se află în momentul de faţă în concedii pentru creşterea copilului, pe o perioadă de 1-2 ani, în funcţie de opţiunile pe care le-au avut, aceştia reprezentând aproape 20% din totalul părinţilor care încasează indemnizaţii pentru creşterea copilului. Beneficiarii acestui ajutor oferit de stat provin din toate domeniile, opţiunile acestora putând părea surpinzătoare la prima vedere. La Poliţia Rutieră de exemplu, patru dintre lucrătorii de la structura operativă, din rândul lucrătorilor care efectuează controale în trafic, se află în concediu de paternitate. Aceste patru plecări temporare, alături de alte cazuri de poliţişti aflaţi în concedii medicale, au făcut ca Serviciul Rutier să aibă deficit de personal tocmai în luna august. Este perioada cea mai aglomerată, când se organizează foarte multe manifestări cu public numeros care necesită prezenţă sporită din partea Poliţiei Rutiere şi când acţiunile de control în trafic sunt organizate într-un ritm intens, din cauza riscului ridicat de accidente. Cum însă concediile medicale sau cele pentru creşterea copilului sunt dreptul legal al fiecăruia, conducerea Serviciului Rutier trebuie să se descurce aşa cum poate, neexistând posibilitatea suplimentării oamenilor, atâta timp cât respectivele posturi au rămas în schema de personal, doar că nu vor fi ocupate o perioadă de timp. 

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în momentul de faţă, 27 de poliţişti sunt în concedii de creştere a copilului. Dintre cei 27, 15 sunt femei, iar 12 bărbaţi.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPS) Suceava, instituţia prin care se acordă indemnizaţiile pentru creşterea copilului, are înregistraţi în momentul de faţă 4.455 de beneficiari, 865 bărbaţi, iar restul femei.

Conform legislaţiei, părintele care a optat să rămână acasă timp de un an de zile încasează 85% din salariul pe care l-a avut anterior intrării în concediu, până la o limită de 3.400 de lei. Cei care stau acasă în concediu doi ani de zile primesc tot 85% din salariu, însă până la un plafon maxim de 1.200 de lei.

Părinţii care se întorc la serviciu după doar un an au dreptul apoi la un stimulent de 500 de lei lunar, până ce copilul împlineşte vârsta de doi ani.

Mirela Florea, şef serviciu în cadrul AJPS Suceava, a arătat că numărul bărbaţilor care aleg să intre în concediu pentru a-şi creşte copiii a fost mereu ridicat, în anumite perioade de timp procentul fiind mai mare decât în prezent.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taţii care intră în concediu de paternitate, o practică ce a rărit rândurile şi la Poliţia Rutieră.
 Vizualizări articol: 2681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Taţii care intră în concediu de paternitate, o practică ce a rărit rândurile şi la Poliţia Rutieră4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   În numele bivolilor din trafic.... trimis de
(29 aug 2014, 18:44:25
Vă rog să nu vă prostiți și reveniți la muncă, pe noi cine ne mai amendează, noi cocalarii cu ceafa lată și bivolii din trafic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei