Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2014 - Anul XIX, nr. 200 (5709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

Aproape 50 de apeluri de urgenţă, înregistrate în această lună la Protecţia Copilului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Serviciul Intervenţii în Regim de Urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava s-au înregistrat în această lună 47 de apeluri de urgenţă, dintre care doar 25 s-au confirmat a fi reale, cazuri în care persoane anonime sau reprezentanţi ai primăriilor din judeţ au sesizat că mai mulţi copii se află în situaţii critice şi au nevoie de ajutorul statului.

Directorul executiv adjunct al DGASPC Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că în urma anchetelor sociale realizate de reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava, doar opt copii au fost luaţi de stat, pentru ei luându-se o măsură de plasament în regim de urgenţă. În celelalte cazuri, responsabilitatea revine serviciilor publice de asistenţă socială din cadrul primăriilor din judeţ, care vor monitoriza fiecare caz în parte şi vor ajuta familiile sărace să-şi crească copiii în condiţii decente, pentru a evita măsura de urgenţă, în care copiii sunt luaţi de lângă părinţi şi crescuţi în centre de plasament.

 

Luaţi de stat, după ce părinţii au plecat peste hotare

Patru frăţiori din comuna Dolheşti, cu vârste cuprinse între un an şi o lună şi 9 ani, au ajuns în această lună în grija statului, din cauza sărăciei. Fetiţa cea mai mică a fost dată în grija unui asistent maternal profesionist, iar frăţiorii ei mai mari, în vârstă de 3, 7 şi 9 ani, au fost duşi în Centrul de primire minori în regim de urgenţă Suceava. Cazul micuţilor a fost sesizat la Primăria Dolheşti de o mătuşă a copiilor, care a povestit că cei patru fraţi au fost lăsaţi singuri în casa bunicii, unde nu sunt condiţii de trai şi unde copiii nu au nici hrană.

Părinţii celor patru minori au plecat în străinătate, pentru a munci şi a aduna bani să-şi repare casa. Copiii au fost lăsaţi în grija unei verişoare, în vârstă de 22 de ani. Nu se ştie din ce motive aceasta a plecat, lăsând copiii singuri în casa bunicii paterne. Bunica mai are în grijă alţi doi nepoţi, pentru care munceşte cu ziua prin sat, pentru a le oferi cele necesare.

 

Servicii sociale specializate, pentru copiii abuzaţi

De la începutul acestui an, peste 70 de copii neglijați sau abuzați, părăsiți de părinți, fugiți din instituțiile de ocrotire sau găsiți vagabondând pe străzile judeţului, copii care au ajuns victime ale traficului şi migrației sau care erau în pericol în propria familie au fost internaţi temporar în Centrul de primire în regim de urgenţă a copilului abuzat, neglijat şi exploatat, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava. Centrul oferă copiilor abuzaţi servicii sociale specializate: primire şi găzduire temporară, asistenţă medicală şi îngrijire, suport emoţional şi, după caz, consiliere psihologică, educare, reintegrare familială şi comunitară. La nivelul centrului funcționează și „telefonul copilului”, care poate fi apelat gratuit, la numărul 983, atât de copiii sau tinerii aflați într-o situație de risc, cât și de orice persoană care dorește să sesizeze cazuri de copii abuzați sau negligați sau cazuri de violență domestică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 50 de apeluri de urgenţă, înregistrate în această lună la Protecţia Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 50 de apeluri de urgenţă, înregistrate în această lună la Protecţia Copilului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei